Novi problemi: Vozači ne mogu registrovati vozila

Zbog problema u isporuci potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji (saobraćajne/prometne dozvole) u narednih nekoliko dana neće biti moguće registrovati vozila na području cijele Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 23.10.2021 | 17:32
Novi problemi: Vozači ne mogu registrovati vozila

Na to su građane upozorili iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, istakavši kako se trenutno može izvršiti samo produženje saobraćajnih dozvola kod korisnika koji u obrascu potvrde o registraciji imaju praznu rubriku za upisivanje datuma.

- Do navedene situacije je došlo zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) nije izvršeno u očekivanom roku dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od strane odabranog ponuđača u provedenom postupku javne nabavke s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca, te ih nisu mogli proslijediti MUP-ovima-objasnili su iz MUP-a ZHK, pozvavši korisnike na strpljenje i razumijevanje.

Iz IDDEEA su, pak, naveli kako je zbog pandemije došlo do pomicanja rokova isporuke na tržištu repromaterijala, što je posljedično imalo i pomicanje planirane isporuke navedenih obrazaca za 15 dana.

Kako se u IDDEEA-i i organizacijskim jedinicama nadležnih tijela nalazi određena, manja količina obrazaca potvrde o vlasništvu vozila i potvrde o registraciji iz te Agencije su predložili da kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, MUP RS i Vlada Distrikta Brčko, Odjeljenje za javni registar izvrše procjenu zaprimljenih zahtjeva te da u svrhu prevladavanja problema među sobom izvrše preraspodjelu obrazaca.

(Avaz)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

veljko

23.10.2021 15:51

samo u nasoj drzavi je to moguce

ODGOVORITE
Name

Посматрач

23.10.2021 16:33

И онда кажу да Миле није у праву...

Name

Dare

23.10.2021 15:56

Bitnije je da nas Mile zabavlja harmonikom

ODGOVORITE
Name

За посматрача

24.10.2021 07:29

Па нормално да није у праву он је и направио овакво стање!

Name

Gujam

23.10.2021 16:01

Nema veze, svakako neće biti para ni za gorivo...

ODGOVORITE
Name

Dragan

23.10.2021 17:04

Kako vas vise nije stid ovoga jadnog naroda.nemate obicni komad papira.stidite se boga i narida

ODGOVORITE
Name

v.d. komentator

23.10.2021 20:07

O ovome je Capital.ba pisao više puta. Ukratko, radi se o tome da kompanije žalbama obaraju tendere za nabavku materijala za proizvodnju dokumenata, koji su naravno napisani za dvorske firme. Ovo je tek početak, uskoro će biti nemoguće nabaviti ličnu kartu, pasoš, vozačku itd. Ko je nabavio dokumente, nabavio.

ODGOVORITE