Додиково политичко лудило Српску води у пропаст!

“Политичко лудило Милорада Додика може одовести Републику Српску у пропаст”, поручила је посланик ПДП-а у НС Републике Српске Јелена Тривић у емисији “Глобално” БН телевизије.

Република Српска 20.10.2021 | 23:00
Додиково политичко лудило Српску води у пропаст!

Професор београдског универзитета Деспот Ковачевић наводи да је у БиХ завладао ирационалан страх који никоме не може да донесе добро.

Затегнути политички односи у БиХ погодују једино предсједнику СНСД-а Милораду Додику који у све срља без икаквог плана, јасна је посланик ПДП-а Јелена Тривић.

“Додик у ово срља не размишљајући какве то посљедице по Републику Српску и њен народ. Негдје је изјавио да су ово судбоноса питања за Српску. Не! Ово су судбоносна питања за њега лично у која је сам себе увукао”, рекла је Тривићева.

Професор са Факултета политичких наука у Београду Деспот Ковачевић каже да низ надлежности који је пренесен на ниво БиХ када би се вратио Српској не би ништа промијенио.

“Оне нису небитне, али суштински живот грађана се не би пуно промијенио повратком тих надлежности.”

“Ово срљање, ово политичко лудило може да буде погубно управо по Републику Српску. Умјесто приче о самосталности ово нас може довести до тога да изгубимо и надлежности које сада имамо”, додаје Тривићева.

За професора Деспота Ковачевића је упитно ко би Српску подржао на путу осамостаљења.

“Покушао сам да размислим које би то земље биле, не могу да их нађем, не тврдим да не постоје јер увијек постоје дипломатски преговори, али ми дјелује да их нема. Питање је и како би се Србија поставила у оваквом тренутку рачунајући Косово и Метохију”, каже Ковачевић.

Било какаве санкције упропастиле би привреду Српске, додаје Тривићева и објашњава да је 70 одсто производа из Српске пласирано на тржиште ЕУ, те да за то тржиште резерва не постоји.

“Додик има новца да жђиви шест живота и њега баш брига, али обичан свијет жви од својих плата. Сада на све потешкоће тешког живота Додик због својих личних интереса и опстанка на власти  нама сервира причу како је он чувар Републике Српске. Он је девластирао Српску. Он је Српску уништио и економски и финанскијски. Уништио је и здравствени систем.”

Ковачевић дијели став Тривићеве да се Додик хвата за сламку.

“Оно што се види као највећа слабост Милорада Додика у овом тренутку јесу широм отворена врата за Драшка Станивуковића у Београду и једна велика подршка. Власт у Србији благонаклоно гледа и на власт и на опозицију у Српској”, навео је Ковачевић.

За промјене потребна је активност свих, каже Ковачевић. Он додаје да се ипак млади најчешће одлучују на гласање ногама, тј. бјежање из земље.

“Младима је лакше да оду него да се боре у оваквом систему. Млади људи су оваквом систему научени на корупцију и то је једино за шта они знају. Други свијет не постоји осим да оду одатле”, додао је Ковачевић.

“Морамо добити људе који су спремни да сносе политичку одговорност. Као што каже посланик Небојша Вукановић `дајте ми МУП, па ћете да видите како се обрачунава са корупцијом` ја му вјерујем. Дакле, ако не добијемо такве људе који ће нас повести и жртвовати своје политичке каријере, неће ово на добро изаћи”, рекла је Тривићева.

Осим обрачуна са криминалом и корупцијом, Српској је потребна влас која ће је мирити, а не свађати са свијетом, јасна је Тривићева.

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Душан

20.10.2021 21:19

До 15 Новемра че се све видитиИли че мо опстати или нестатиАко уведу санкције фирмама к што најављују одошмо у хендекЈедном кад се уведу санкције треба прочи гидоне се скину..Није далеко народе да видимо расплет.За увођење санкција од ЕУ довољно је 15 земаља да да свој глас..То што че забранити појединцима то ме не онтересује,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

20.10.2021 21:29

Нека ти се санкцијама прикљуце Италија, Аустриа и Њемачка, привреда је на кољенима. Велика британија се вец јавно изјавила да це пратити америчке санкције. Плеше се богами по ивици. Ионако најсиромаснији људи у Европи. Оно, конташ да не може горе и ниже па се онда изненадиш кад сконташ како све може..

Name

ЈЕЛЕНА ТРИВИЦ

20.10.2021 21:38

УКРАТКО...ВУКАН И МУП ...ОБРАЦУН СА КОРУПЦИЈОМ ВОДИ ТУЗИЛАСТВО МУП РАДИ ПО НАЛОГУ ТУЗИЛАСТВА...СТА ЦЕ БИТИ ОД СВЕГА ОВОГА ?...НИСТА ! ...ОСИМ СТО ЦЕ ОТИЦИ ИЗ БИХ И СТАРО И МЛАДО ПОСКУПЦЕ СВЕ ИНВЕСТИТОРИ ЦЕ НАС ЈОС ВИСЕ ЗАОБИЛАЗИТИ...КОРУПЦИЈА ЦЕ ПРОЦВЕТАТИ...ТЗВ КВАЗИ ПОЛИТИЦАРИ И ЊИХОВИ ПОСЛУСНИЦИ САМО ЦЕ УВЕЦАТИ ПОСТОЈЕЦИ КАПИТАЛ....РЕЗИМЕ...НЕЦЕ ОНИ ЗБОГ ТОГА ОТИЦИ НАПРЕД ВЕЦ ЦЕ ЗБОГ ТОГА ЦЕЛО ДРУСТВО ОТИЦИ ЈОС ВИСЕ УНАЗАД..

Name

Бранислав

20.10.2021 22:22

Умјесто да питање кориштења индустријског кисеоника у здравственом систему Републике Српске истражи Тужилаштво обзиром да се ради о стручном питању оњему расправљају острашћени политичари и неки који су директни актери као на пр.др Ђајућ и др Шеранић.

Name

Мицо

21.10.2021 07:35

Засто нико не лиси слободе тог Додика мангупа за цијелу БиХ,због једног идиота испаста сав народ.

Name

Стави праву ствар

20.10.2021 21:21

На право мјесто ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

20.10.2021 21:34

Санкције за народ у РС би биле некорекне и погрешно усмјерене,те санкиције су можда и могле имати утицаја прије него се младо становништво иселило,сад би биле само контра-продуктивне,јер би угушиле и здраве снаге које су остале,а владајућим неће ништа фалити. Треба људе у Рс пустити да демкратски и на изборима скину секту са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.10.2021 04:52

Санкције треба увести, једино тада народ неце гласати за милокрада додика, додига. Нека осјете ста знаци кад продају глас за 50 марака!

Name

Никако

21.10.2021 07:33

Ако уведу санкције, тек це тада гласати за Додика.

Name

Децко

20.10.2021 21:38

Цркните, марво! Као сто би Сузана Р. рекла... Ми смо некилтурна нација... Попу.или сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

20.10.2021 21:39

Браво за БН, браво за Марка!!! Браво и хвала гостима. Емисија за десетку!!! Драги моји БН-овци, хвала вам сто постојите !!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

20.10.2021 22:15

Ово стање је ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ...Нити га можемо скинути нити он нас слуша.Ради што год хоче Обезбједио 15.-о кољено Милијарду тежак.Види да на сљедечим изборима 113% губи и хоче да зарати до избора .Нек нам је бог на помочи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДД

21.10.2021 07:17

Додик је увијек био и остао уз свој народ и са својим народом и он ће увијек бити уз свој народ

Name

Борко

21.10.2021 05:02

Шеранић и Џајић су толико загазили да им нема повратка..само затвор, ускоро.Ту је и Стевандић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

21.10.2021 07:29

Ови опозицонари само критикују потезе Додика. Сви ти потези су изнуђени због неправде и урушавања РС. Па и они ће то радити ако дођу на власт ако желе да сачувају РС и њену аутономију. Можда они имају другачији план и држе се упутства својих ментора са стране па желе да обесмисле постојање РС и њених институција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сектас

21.10.2021 12:24

Чим неко из опозиције критикује власт ови Додикови га оптузе да му командују странци, да слуша странце амбасаде а десет година владају они и слушају бас те Амбасаде.

Name

Избјеглица

21.10.2021 08:47

Ципс из Лактаса вец бјези. Није добро, никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак 100%

21.10.2021 15:01

На данашњи дан је у Крагујевцу дража предао чету дјака Швабама и 2300 цивила ,а дижу му се споменици , дизат ће се и доди који је признао Геноцид и који ће уништити рс , историја иде својим током

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак 100%

21.10.2021 15:27

Прво катарза па онда економски успјех и рушење национаиста ,истини се у оци погледати мора

ОДГОВОРИТЕ