Вучић ће Џонија Депа одликовати на Дан државности

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са холивудским глумцем Џонијем Депом и представницима Јерволино студија (Иерволино Студиос), који бораве у Београду поводом промоције анимираног серијала произведеног у Србији, саопштено је из Председништва.

Србија 19.10.2021 | 20:06
Вучић ће Џонија Депа одликовати на Дан државности

Серијал, реализован уз подршку Министарства културе и информисања Србије, произведен је у Србији за глобалну дистрибуцију Пафинс импосибл (Пуффинс Импоссибле), а продукцију је потписао и Арцхангел Дигитал Студиос (АДС) Милоша Биковића.

"Производња оваквог серијала није важна само за Јерволино Студиос и Арцхангел Дигитал Студиос, који су партнерски изнели овај пројекат, већ и за српску креативну индустрију, као и за промоцију наше земље у свету", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да ће у знак захвалности за поштовање које указује Србији, као и због бројних пројеката који у Србији запошљавају велики број младих људи, одликовати Џонија Депа на свечаној церемонији на Дан државности Републике Србије.

Џони Деп је рекао да је почаствован одлуком да буде наградјен орденом за заслуге.

"Биће ми велика част да додјем у Србију 15. фебруара и присуствујем свечаној церемонији. Наставићу да радим на промоцији ваше дивне земље", рекао је Деп захваливши се Вучићу на указаној части.

Серијал је креиран у студију за производњу анимираних садржаја Јерволино Студиос Андреа Јерволина и Монике Бакарди, оснивача матичне компаније Иерволино&Ладy Бацарди Ентертаинмент (ИЛБЕ).

Председнику су, поред Џонија Депа, пројекат представили и Андреа Јерволино, Моника Бакарди и Милош Биковић.

У току недеље свечано ће бити отворен и огранак Јерволино студија у Београду.

"Србија је једно од најинспиративнијих тржишта на којима ИЛБЕ послује. Производња Пуффинс Импоссибле серијала је доказ да имамо способан и посвећен тим спреман за пројекте светског ранга. Отворили смо читав сектор посвећен постпродукцији и визуелним ефектима, те наши планови иду даље од производње анимираних садржаја. Наш циљ је да Србија постане Холивуд", рекла је Моника Бакарди.

(Бета  Фото:Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

19.10.2021 23:00

А гдје ту Кустурица..!?? Џони Деп је тек почињао, Емир му је дао главну улогу у култном филму " Аризона дреам"... изгледа опет политика умијешала прсте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

20.10.2021 09:01

Цим нека звијезда банкротира, падне у заборав ето га у Србији по орден, дрзављанство ...

ОДГОВОРИТЕ