Vučić će Džonija Depa odlikovati na Dan državnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa holivudskim glumcem Džonijem Depom i predstavnicima Jervolino studija (Iervolino Studios), koji borave u Beogradu povodom promocije animiranog serijala proizvedenog u Srbiji, saopšteno je iz Predsedništva.

Srbija 19.10.2021 | 20:06
Vučić će Džonija Depa odlikovati na Dan državnosti

Serijal, realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, proizveden je u Srbiji za globalnu distribuciju Pafins imposibl (Puffins Impossible), a produkciju je potpisao i Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića.

"Proizvodnja ovakvog serijala nije važna samo za Jervolino Studios i Archangel Digital Studios, koji su partnerski izneli ovaj projekat, već i za srpsku kreativnu industriju, kao i za promociju naše zemlje u svetu", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da će u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji u Srbiji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi, odlikovati Džonija Depa na svečanoj ceremoniji na Dan državnosti Republike Srbije.

Džoni Dep je rekao da je počastvovan odlukom da bude nagradjen ordenom za zasluge.

"Biće mi velika čast da dodjem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji. Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje", rekao je Dep zahvalivši se Vučiću na ukazanoj časti.

Serijal je kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Jervolino Studios Andrea Jervolina i Monike Bakardi, osnivača matične kompanije Iervolino&Lady Bacardi Entertainment (ILBE).

Predsedniku su, pored Džonija Depa, projekat predstavili i Andrea Jervolino, Monika Bakardi i Miloš Biković.

U toku nedelje svečano će biti otvoren i ogranak Jervolino studija u Beogradu.

"Srbija je jedno od najinspirativnijih tržišta na kojima ILBE posluje. Proizvodnja Puffins Impossible serijala je dokaz da imamo sposoban i posvećen tim spreman za projekte svetskog ranga. Otvorili smo čitav sektor posvećen postprodukciji i vizuelnim efektima, te naši planovi idu dalje od proizvodnje animiranih sadržaja. Naš cilj je da Srbija postane Holivud", rekla je Monika Bakardi.

(Beta  Foto:Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

20.10.2021 01:00

A gdje tu Kusturica..!?? Džoni Dep je tek počinjao, Emir mu je dao glavnu ulogu u kultnom filmu " Arizona dream"... izgleda opet politika umiješala prste....

ODGOVORITE
Name

Azem

20.10.2021 11:01

Cim neka zvijezda bankrotira, padne u zaborav eto ga u Srbiji po orden, drzavljanstvo ...

ODGOVORITE