Лопаре: Почела градња куће за демобилисаног борца

У општини Лопаре наставља се са рјешавањем стамбених и других питања за социјално угрожене категорије, те демобилисане борце и њихове породице. Заједно са челницима општине, хумани људи су помогли да се у насељу Слатина у Лопарама започне са изградњом куће за демобилисаног борца прве категорије Ђоку Стевановића и његову породицу.

Република Српска 18.10.2021 | 17:31
Лопаре: Почела градња куће за демобилисаног борца

Породица Стевановић је деведестих година била принуђена да напусти свој дом у Висорима и последњих скоро 30 година су подстанари у тешкој материјалној ситуацији. Стога је покренута акција прикупљања средстава за рјешавање њиховог стамбеног питања. Помогла је општина Лопаре, те бројна удружења, Висорчани на раду у иностранству за свог земљака прикупили су 8.000 КМ.

“Помогло је “Удружење Мајевичана” на челу са Мирком Висорцем, општина Мајевица ми је помогла, додијелили су плац и дали су ми 2.000 КМ, Удружење жена “Милино село” ми је помогло, затим донирао ми је један приватник из Трнове шљунак, те још један човјек из Јабланице који ми је дао шљунак да се овај дио плаца наспе”, каже Стевановић.

Поред плаца за градњу и новчаних средстава, општина Лопаре обезбиједила је и довод воде и струје, те канализације до новог дома Стевановића.

“Желимио да помогнемо овој породици да добије кров над главом. Они желе овдје да живе и остану, то је за нас јако важно. Помоћи ћемо још шта треба да овај демобилисани борац ријеши стамбено питање, јер је од периода после рата, заједно са породицом подстанар”, изјавио је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

Ђоко очекује да ће зиму дочекати у новом дому.

“Данас радимо плочу, у четвртак би, ако Бог да и ако времеснки услови дозволе требали да кренемо са зидањем”, са усхићењем каже Ђоко.

У насељу Липовице је педесетак нових кућа које су изграђене за оне који су претрпјели штете у клизиштима, те за оне који су добили плацеве по другим основама, па је у плану изградња кућа за још неколико породица.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар