Lopare: Počela gradnja kuće za demobilisanog borca

U opštini Lopare nastavlja se sa rješavanjem stambenih i drugih pitanja za socijalno ugrožene kategorije, te demobilisane borce i njihove porodice. Zajedno sa čelnicima opštine, humani ljudi su pomogli da se u naselju Slatina u Loparama započne sa izgradnjom kuće za demobilisanog borca prve kategorije Đoku Stevanovića i njegovu porodicu.

Republika Srpska 18.10.2021 | 17:31
Lopare: Počela gradnja kuće za demobilisanog borca

Porodica Stevanović je devedestih godina bila prinuđena da napusti svoj dom u Visorima i poslednjih skoro 30 godina su podstanari u teškoj materijalnoj situaciji. Stoga je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za rješavanje njihovog stambenog pitanja. Pomogla je opština Lopare, te brojna udruženja, Visorčani na radu u inostranstvu za svog zemljaka prikupili su 8.000 KM.

“Pomoglo je “Udruženje Majevičana” na čelu sa Mirkom Visorcem, opština Majevica mi je pomogla, dodijelili su plac i dali su mi 2.000 KM, Udruženje žena “Milino selo” mi je pomoglo, zatim donirao mi je jedan privatnik iz Trnove šljunak, te još jedan čovjek iz Jablanice koji mi je dao šljunak da se ovaj dio placa naspe”, kaže Stevanović.

Pored placa za gradnju i novčanih sredstava, opština Lopare obezbijedila je i dovod vode i struje, te kanalizacije do novog doma Stevanovića.

“Želimio da pomognemo ovoj porodici da dobije krov nad glavom. Oni žele ovdje da žive i ostanu, to je za nas jako važno. Pomoći ćemo još šta treba da ovaj demobilisani borac riješi stambeno pitanje, jer je od perioda posle rata, zajedno sa porodicom podstanar”, izjavio je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Đoko očekuje da će zimu dočekati u novom domu.

“Danas radimo ploču, u četvrtak bi, ako Bog da i ako vremesnki uslovi dozvole trebali da krenemo sa zidanjem”, sa ushićenjem kaže Đoko.

U naselju Lipovice je pedesetak novih kuća koje su izgrađene za one koji su pretrpjeli štete u klizištima, te za one koji su dobili placeve po drugim osnovama, pa je u planu izgradnja kuća za još nekoliko porodica.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar