Велика пљенидба дроге, држављанин БиХ осумњичен

Тужилаштво БиХ саопштило је да је на подручју Далмације и Истри заплијењено око 15 килограма хероина и килограм амфетамина, а активности су проведене против лица које се сумњиче за међународно кријумчарење велике количине тешке дроге, прање новца и улагање у куповине викендица и некретнина у БиХ и региону.

Регион 16.10.2021 | 12:03
Велика пљенидба дроге, држављанин БиХ осумњичен

Проведене активности наставак су рада на предмету међународне сарадње против држављанина БиХ, који је под истрагом дужи период, а осумњичен је да је у више наврата починио кријумчарење већих количина хероина из БиХ према Хрватској и даље према земљама ЕУ.

Према наводима из Тужилаштва, заплијењена дрога на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од више од пола милиона КМ.

Из Тужилаштва су истакли да воде активности у оквиру међународне операције коју с партнерским институцијама из Хрватске и Њемачке, те да је заплијењена и већа количина евра.

Осумњичени је ухапшен у сриједу, 13. октобра, на подручју Хрватске, гдје је задокументовано почињење кривичног дјела, а на подручју БиХ извршен је претрес лица блиско повезаног с осумњиченим.

У оквиру финансијске истраге, врше се претреси и евидентирање токова новца, за који се сумња да је кориштен за куповину више викендица и некретнина на подручју БиХ и сусједних земаља.

Акција је резултат дуготрајне истраге Тужилаштва БиХ и партнерских институција и агенција Хрватске и Њемачке с циљем разбијања ланца кријумчарења велике количине тешке дроге.

Тужилаштво је навело да у интересу истраге, тренутно не може саопштити више детаља.

(Срна  Фото: Принтсцреен Тwиттер/МУП Хрватске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ено

16.10.2021 11:00

Ничу зграде по планинама БиХ и на Златибору и народ зна од чега и чије су али незнају Тузиластва БиХ, РС,Федерације БиХ,Србије. Незнају Тузиластва а и танки су јер и ту су секте угурали своје послушнике и незналице тако да је мрак одавно на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметни

16.10.2021 13:20

Је ли ти мислис да те западне слузбе не би дојавиле и за те сто ти спомињес???!!!! Сав нарко криминал код нас је из сдс легла Романија, Пале, И Сарајево.

Name

Ре:

16.10.2021 13:41

Немој тако! То се данас зову "стратешки инвеститори".

Name

ре Паметни

16.10.2021 14:42

Не потписуј се више тако и поједи мало сендвића.