Velika pljenidba droge, državljanin BiH osumnjičen

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je na području Dalmacije i Istri zaplijenjeno oko 15 kilograma heroina i kilogram amfetamina, a aktivnosti su provedene protiv lica koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teške droge, pranje novca i ulaganje u kupovine vikendica i nekretnina u BiH i regionu.

Region 16.10.2021 | 12:03
Velika pljenidba droge, državljanin BiH osumnjičen

Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne saradnje protiv državljanina BiH, koji je pod istragom duži period, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina heroina iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU.

Prema navodima iz Tužilaštva, zaplijenjena droga na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola miliona KM.

Iz Tužilaštva su istakli da vode aktivnosti u okviru međunarodne operacije koju s partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke, te da je zaplijenjena i veća količina evra.

Osumnjičeni je uhapšen u srijedu, 13. oktobra, na području Hrvatske, gdje je zadokumentovano počinjenje krivičnog djela, a na području BiH izvršen je pretres lica blisko povezanog s osumnjičenim.

U okviru finansijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tokova novca, za koji se sumnja da je korišten za kupovinu više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih institucija i agencija Hrvatske i Njemačke s ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velike količine teške droge.

Tužilaštvo je navelo da u interesu istrage, trenutno ne može saopštiti više detalja.

(Srna  Foto: Printscreen Twitter/MUP Hrvatske)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Eno

16.10.2021 13:00

Niču zgrade po planinama BiH i na Zlatiboru i narod zna od čega i čije su ali neznaju Tuzilastva BiH, RS,Federacije BiH,Srbije. Neznaju Tuzilastva a i tanki su jer i tu su sekte ugurali svoje poslušnike i neznalice tako da je mrak odavno na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Pametni

16.10.2021 15:20

Je li ti mislis da te zapadne sluzbe ne bi dojavile i za te sto ti spominjes???!!!! Sav narko kriminal kod nas je iz sds legla Romanija, Pale, I Sarajevo.

Name

Re:

16.10.2021 15:41

Немој тако! То се данас зову "стратешки инвеститори".

Name

re Pametni

16.10.2021 16:42

Ne potpisuj se više tako i pojedi malo sendvića.