Опозиција: Иза кривичних пријава стоји власт, која је одговорна за аферу "Кисеоник"

Иза кривичних пријава стоји власт Српске, која је и одговорна за аферу "Кисеоник", истичу из опозиције, након што су наводно породице пацијената из Републике Српске, који се лијече од ковида, поднијеле кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, директора Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александра Золака, опозиционара и више НН лица.

Република Српска 08.10.2021 | 19:22
Опозиција: Иза кривичних пријава стоји власт, која је одговорна за аферу "Кисеоник"

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а поручио је да све личи као да је саопштење из Комитета СНСД-а и то је, како каже, класичан начин како се брани један режим.

"То је заиста нешто што је тешко разумљиво и тешко да се схвати. Мислим да се људи злоупотребљавају, да се користе у ове сврхе. Мислим да би грађани требало да туже и да упру прстом у актуелну власт која је дозволила да имамо овакво здравство, да упру прст у оне који су дозволили да Република Српска и Босна и Херцеговина када је у питању пандемија ковида 19 имамо највећу смртност у Европи и други смо по смртности у свијету. Због чега је то?", истакао је Шаровић и додао:

"Па прије свега због таквог здравственог система коју је власт креирала и мислим да су они најодговорнији. Ми нисмо вршили набавке, ми нисмо допремали технички умјесто медицински кисеоник, ми нисмо правили лажне папире. То су радили други. Ти други су чинили одређена дјела, а не они који су указали на те злоупотребе."

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а  поручио је да је шокиран овом пријавом која не долази од тзв. пацијената него очито ради се о власти Републике Српске која, како каже, не бира средства да на разне начине промијени систем вриједности који би требало да влада у Републици Српској.

"Умјесто да кривичне пријаве подносе против људи који су угрозили здравље и живот људи, они подносе против оних који се боре за здравље и живот, па чак могу рећи и тих истих људи који су поднијели криивчну пријаву против нас", нагласио је он.


Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а каже да још једна лажна конструкција владајућег режима СНСД-а који се крије иза неког удружења који су очигледно они формирали на интернету иза кога стоји и Владо Ђајић и Шеранић и врх СНСД-а.

Боље да су га потписали, како каже, као Градски одбор СНСД-а Бањалука него да стављају назив пацијената којих нема и против којих се они боре свим средствима да их уништавају, уништавају на неадекватан начин и зато је бесмислено коментарисати разноразне измишљотине и лажи режима који је упао у такве ствари да се крије иза неког удружења које не постоји.

"Умјесто да имајму храбрости и да се сами потпишу под кривичне пријаве којима очигледно желе да заштите себе, своје позиције и ужасне ствари које чине свом народу", истакао је он.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке поручио је директору УКЦ РС Влади Ђајићу да ће ускоро у затвор.

"Господине Ђајићу, порука је Вама да почнете да свирате клавир, ово је наравно симболика за затвор, јер ће Вам ово свирање клавира очигледно требати због свега оног што сте прекршили, не више у афери „Кисеоник“ већ у злочину и највећем криминалу од кад постоји Република Српска", изјавио је Станивуковић и додао :

"Ви који треба да завршите иза решетака, ви сте данас ти који подносе лажне кривичне пријаве кријући се иза неких породица, пацијената чија имена нисте навели у тој лажној и измишљеној кривичној пријави које се ми, наравно, не плашимо, јер знамо да ћете Ви свирати клавир, ми само требамо да будемо довољно стрпљиви и да још једном позовемо тужилаштво и институције да правовремено реагују у вашем случају, Чађе, Шеранића и свих других који су укључени у овај криминал и у овај злочин."

Станивуковић је рекао да су неспорно доказали да сушверцовали кисеоник без било каквог документа, без било каквог званичног папира који сте требали имати.

"Република Српска је, поред Сјеверне Кореје, једина земља у свијету у којој је свједочити и говорити истину постало кажњиво кривично дјело, што показује да живимо у једном тоталитарном друштву у коме влада једноумље и са нестрпљењем чекам да почне тај процес", казао је Небојша Вукановић, посланик у Клубу СДС-а у Скупштини Српске.

Прије свега, каже Вукановић, да видимо ко су ти анонимни тужиоци и ко су адвокати који ће их заступати и по ком основу.

"Јасно је да се покушава овдје скренути пажња јавности, међутим, упркос свим овим монтираним стаљинистичким процесима, сигуран сам да ће у афери „Кисеоник“ који су се коцкали и играли са животима грађана Републике Српске кад тад одговарати по закону и бити санкционисани тешким и дуги затворским казнама, јер су одговорни за све што се догађало протеклих година", навео је он.

Јелена Тривић, посланик ПДП-а у НС Републике Српске поручила је да иза окривичних пријава стоји политика.

"Евидентно је из текста саме пријаве да је овдје чиста политичка конструкција и да се ради о политичком обрачуну према људима из опозиције чија је одговорност и обавеза била да по сазнању о оваквим стварима укажу на тај проблем", нагласила је Тривићева.

Подсјећа на документ који показује да се у требињској болници давао индустријски кисеоник и сада се обрћу тезе да није спорно то што је кориштен индустријски умјесто медицински кисеоник него је спорно, како каже, што је неко указао на проблем.

"Не вјерујем да иза овог стоји како је речено неформална група грађана. Мислим да иза овог стоји политика односно представници власти који су одговорни за овај проблем", истакла је Тривићева.

(БН Фото:БН)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Вук

08.10.2021 18:07

Сад имате прилику да на суду докажете да је власт крива за аферу кисеоник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОЦИТАЈТЕ ОВО

08.10.2021 19:05

У селу Добрељи само четири ђака, учитељица их вози у школу . Подручно одјељење Основне школе "Свети Сава" у селу Добрељи, похађају само четири ученика. Они се разликују умногоме од оних у великим школама, јер им је учитељица и више од педагога. Она је пријатељица и родитељ а своје ђаке, мале другаре, свакодневно вози од куће до школе. Четири године, сваки дан ученица Тијана Попадић од куће до школе иде са својом учитељицом Миленом Зиројевић. С обзиром на то да из свог села Тијана нема одговарајућу аутобуску линију до Добреља, улогу возача преузела је учитељица.

Name

РЕ

08.10.2021 19:15

Неце бити судјења јер це та пријава бити одбацена од стране тузиластва.Такве глупости једноставно не могу проци,без обзира сто криминална власт има утицај на тузиластво.

Name

Борац

08.10.2021 19:33

Ову оптузницу писали стевандиц и дјајиц. Беспослени само смисљају муцке.

Name

Финансиста

08.10.2021 21:51

Не могу то доказати као сто не могу ни то да је рс задузена 6,4 милијарде то знаци свако од нас по 5,33 милона км.Е сад и да имам од куд ми.

Name

Муцитељица

08.10.2021 23:25

Свака цаст тој зени. Макар овако топлом ријецју. А дјеце немамо, а ко их има одосе. Ко има превелике паре, саље их сам на запад. СТА СА НАМА НИЈЕ У РЕДУ????

Name

Ре

09.10.2021 06:50

Ајде ста сте се препали глупости. Само гас. Ви никако сконтати у опозицији. Па не цини Миле власт вец коалиција. Он никад није имао 50%.

Name

меxико

09.10.2021 09:15

Доказите на суду сву кривицу власти и покопајтеје само ста ако буде обратно

Name

Xxx

08.10.2021 18:07

Хоће ли одговарати Џајић и Пеђа Ковачевић? Тик так тик так...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.10.2021 18:16

Па то се види из авиона,јер типично као и када су понављани избори у Добоју ,што је група грађана без имена и поријекла тражила да се признају избори од 15 новембра...Све иста матрица ,већ излизана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

08.10.2021 18:17

Ма немогуће да Власт стоји иза онога што се дешава ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда су

08.10.2021 18:28

Ванземаљци узрок оптузница...

Name

Митар

08.10.2021 18:35

Ово је стварно подла и нељудска бламажа владајуће касте.Па ваљда би те породице требале тражити разлог умирања својих а не истраживати ко руши РС.Милокраде Џајић Цадјо Сераниц будите барем један секунди у животу људи па признаје ваша злодјела и не оптужујте невине особе а убијање немоћних пацијената је доиста тежак удар на државу

Name

Милан

08.10.2021 18:28

Ни Менгеле вам није раван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.10.2021 18:48

Секта, заједно са узурпатором, покушава нападима да се одбрани, али неће да може, чека их затвор и то дугогодишњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко2

08.10.2021 19:09

Молим сваког од присутних са фотографије да ми одговоре како је могуће да СКОКО буде и позиција и опозиција? Ја то никако не разумијем! Унапријед се захваљујем на одговору. Посебно очекујем одговор од Скока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.10.2021 20:14

Врло лако је могуће. Опозиција нема било какав план - програм, не раде на бољитку, већ их једино интересује то да покушају освојити фотеље и освојити власт, узивати.

Name

Ре

08.10.2021 20:16

Могуће је, јер Миле да је покварен, зао и лош човјек, као сто ови причају, отјерао би га.

Name

@Ре

09.10.2021 06:54

Ако борба против оваквог наказног криминала није борба за бољитак, онда добро. Ако план да успоставимо владавину права није добар програм, онда добро. План постоји, само га ти не видис. До тебе је.

Name

Боки

08.10.2021 19:14

Подршка за опозицију. Смрт фашизму слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

08.10.2021 19:14

Ухватио страх лакташког рудоњу па се рита на све стране ко магаре кад први пут ставе самар на њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

08.10.2021 19:25

Ето, да сте самостална држава били бисте први у свијету по смртности од Цовида. Овако, опет вас федерација спутава и морате се задовољити другим мјестом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИВЈЕЛА

08.10.2021 20:12

СЛОБОДНА И САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА

Name

Истина

08.10.2021 21:10

Сви сте ви исти и једни и други,никакве разлике нема,само гледате свој интерес,а не народа.Како вам је власт слатка то се народ давно увјерио.Криви и једни и други.

Name

сељобер

08.10.2021 19:52

Не брините..то је индустријска пријава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Истина

09.10.2021 06:40

Истина је да припадаш Секти, а никако не можемо бити сви исти.То је крилатица багре на власти. Који идиот може тако нешто рећи.Како може поредити једну Јелену са криминалцима.Нема уопште додирних тачака. Једног Вукана са мафијом. Драшка са Стевандићем, Ђајићем, огрезлим у криминалним набавкама и кориштењу болести за богаћење. Нисте нормални! Ово је ван људских домена. За правду и истину!

Name

Окрените

08.10.2021 20:08

Се ви привреди ако шта знате о њој. Ово вам дефинитивно неиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.10.2021 20:11

Није ваљда да сте се препали, па ако сте у праву на суд и доказите невиност и да није то политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ален

08.10.2021 20:13

опет слаба анкета, ова власт треба да иде актуелан, али анкета са 1,7 % узрока на ,1 400 испитаних снсд 26% сдс 15 %, днс 9,4 %, ПДП 9,1 %, демос 5,4 %, спс 3,1 %, СП Џокић 2,9 %

ОДГОВОРИТЕ
Name

ален

09.10.2021 05:22

То ти црвеносекташу сам правиш своју анкету????

Name

Зоран

08.10.2021 20:14

Немогу да схватим да ови људи живе у убеђењу да је цијела РС против власти. Па људи има градјана којима се не свидја то што ви радите као и оних којима се не свидја шта ради власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Зоран

09.10.2021 07:02

Ја не могу да вјерујем да ти зивис у убједјењу да је битно ко подрзава опозицију а ко власт. Уопсте није битно то, вец цињеница да смо најсиромаснија дрзава у Европи, да нам је судство пропало и корумпирано, да институције не раде, да нам становниство одлази, да је незапосленост огромна, и да не набрајам даље... дакле свако нормалан це да претпостави (с правом) да смо сви против ових набројаних појава, а то је резултат "рада" тренутне власти. Одатле је логицно закљуцити да смо сви против такве владавине. Проблем је у томе да оцигледно има људи којима се допада и који подрзавају ову нефункционалност и корупцију. Није логицно, али то је наса стварност. Да смо рационални и логицни, не бисмо били гдје јесмо.

Name

Ја

09.10.2021 02:51

Ми смо неспособни за све какве све будале имамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро

09.10.2021 06:25

Господо ! Водје опозиције следеци скуп на тргу крајине треба да се заврси испред и иза зграде владе аргумената је превисе један од највецих је правна дрзва не постоји то је непознаница и ова влада мора пасти власт је видјела да не реагујете па је пресла као и увијек у напад !! Дајте људи мало их загријте испитајте им пулс или це те охладити народ!!!!Велики поздрав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

09.10.2021 06:35

Тако вам је Кад као опозиција нисте никад зарад интереса ( новац станови итд) стварно русили снсд. Сад видите за Ста су све способни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

09.10.2021 06:52

Ово само има у власти СНСД да они који требају у затвор да иде због криминала, подносе против оних који су спречавали тај криминал кривичну пријаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп

09.10.2021 10:11

Вама је јасно да то нису никакви праведни вец додикови судови, правосудја нема, тако да немају легитимитет, осим лазан и о томе се треба изјаснити да су то снсд судови

ОДГОВОРИТЕ