Золак: Случај „кисеоник“ није афера, него злочин

С обзиром на то да су у болницама у Српској, уместо медицинског пацијентима давали технички кисеоник, свако коме је неко умро, а био је на респиратору, може да поднесе кривичну пријаву против оних који су одговорни за ову катастрофу.

Република Српска 08.10.2021 | 07:55
Золак: Случај „кисеоник“ није афера, него злочин

С обзиром на то да су у болницама у Српској, уместо медицинског пацијентима давали технички кисеоник, свако коме је неко умро, а био је на респиратору, може да поднесе кривичну пријаву против оних који су одговорни за ову катастрофу.

То поручује директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ др Александар Золак, нагласивши да случај „кисеоник“ није афера, него злочин, пише Српскаинфо.

– Нема никакве сумње да су пацијенти Универзитетског клиничког центра Републике Српске и то најмање четири године, „лечени“ техничким кисеоником. Доказано је да је и требињска болница користила технички кисеоник што су, уз помоћ републичког здравственог инспектора, на чистац истерали инспектори Агенције. Не могу да тврдим, али је готово сигурно да су и остале болнице у Српској пацијентима давале технички кисеоник – каже Золак.

На питање шта значи то што је за узорковани кисеоник у УКЦ РС потврђена чистоћа од 99,9 одсто, он у интервјуу ЕуроБлицу одговара;

"Ништа! Свака лимарска радња у својим боцама за заваривање има кисеоник те чистоће. С друге стране, ако у кисеонику буде нула, зарез много нула, па један карбон моноксида, то може да убије човека", казао је он.

Зато и јесте, каже он, посебна процедура за производњу медицинског лека, а посебне су и медицинске боце за лагеровање.

"Наиме, ниједан произвођач медицинског кисеоника неће свој лек сипати у боцу која нема историју медицинске боце, јер то, онда, престаје бити медицински кисеоник, односно лек", казао је Золак,преноси београдски Блиц,

Што се тиче одговорности, он наводи да је предузеће „ТГТ Техногас“ Лакташи које није имало дозволу за промет медицинског кисеоника, па је увозило и болницама испоручивало технички гас.

"Болнице које су на то пристале и које су услове тендера прилагођавале фирмама које су радиле мимо закона. Ресорно министарство које је, уз Републичку здравствену инспекцију, задужено за контролу законитости пословања у здравственим установама, а које у погледу тога ништа није радило. У случају поменутог предузећа имамо доказе да су, уместо медицинског, искључиво увозили технички гас.

Наиме, уместо из „Уљаника“, кисеоник су увозили из Сиска, где се производи технички гас. Чињеница је да су њега регуларно точили у Сиску и регуларно су га увезли, али не као медицински, него као технички гас. Медицински кисоник је лек, а лек се може увозити само преко регистрованог велепрометника лековима. Дакле, регуларно су само увозили технички кисеоник, а све остало што су радили је криминал", казао је он.

(БН Фото: Илустрација)

Коментари / 81

Оставите коментар
Name

Б Лука

08.10.2021 06:28

И судство,тужилаштво,органи реда и закона ни гласа ... Коме вјеровати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истини у цињеницама

08.10.2021 08:32

Највеца смртност у свијету и прије короне.

Name

ЧУЈ

08.10.2021 08:42

Чуј коме,па Вишковићу,Додику,Стевандићу,Џајићу,они никада ништа нису слагали такао да ни сада нису,ал када би се шалили.Боли њих дупе за народ и лијечење,њима,а поготово Џајићу је битна зарада,како другачије објаснити да је купио два стана од по 350 000 КМ,укупно 700 000 КМ у стргом центру БЛ од преко 150М2-Ето па размисли коме

Name

Борац

08.10.2021 09:51

Све директоре билница похапсити. Свесно су тровали пацијенте.

Name

Вук

08.10.2021 11:05

Бања Луко и та твоја села не знам шта причаш.Немој вјеровати читај шта пише у закону .Прописано је да се пацијентима даје лијек медицински Кисеоник , није прописано да се даје технички гас кисеоник.То једноставно није исто нити је потпуно хемијски састав исти , технички кисеоник није пречишћен како треба ,слажем се како написа у изјави овај Золак постоје примјесе у техничком гасу које штете здрављу.О условима складиштења,начину кориштења да не причамо ,али ћу се послужити једним поређењем.Есцајг којим једемо је од инокса , може он бити и од обичног жељеза , али једи са тим есцајгом од обичног жељеза када га корозија преузме одређено вријеме и ето ти белаја, можда и нежељеног краја ко зна.Технички гас кисеоник се складишти у боцама које кородирају,инсталације кориштења техничког гаса су такође подложне разним условима онечишћења .Лијек медицински кисеоник се складишти у амбалажи која не кородира. а прикључне инсталације су заштићене и произведене од материјала који нису подложни онечишћењу. О томе да је кршен закон у процедурама за набавку , о дувању цјена , о увозу нечега што није прописано законом да не набрајам.Прекшено је све од почетка до краја.Законске акте које су они прописали су прекршили.Основно и главно увозили су Технички гас , нису увозили лијек Медицински кисеоник За прекршај иде казна.Толико о томе Бања луко и та твоја села.

Name

Радана БЛ

08.10.2021 13:06

Најгоре и најодвратније је обртање цињеница владајуце секте тако да је сада опозиција крива сто су они користили индустријски кисеоник и сто су указали на неправилности. Па то је страсно!

Name

Ноле

08.10.2021 06:28

Ајмо сад сектаси удрите по Золаку,зато сто није цлан Снсд-а.А то сто је цовјек све лијепо објаснио,и сто због оваквих ствари треба да се иде у затвор,то вас не интересује,ви то не видите,јер вам је велики струмф рекао да не видите.Јадници...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

08.10.2021 06:31

Ето, али вјерници снсд-а то не могу прихватити, јер они вјерују само своме "богу"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

б.луцанин

08.10.2021 08:50

Несекирајмо се срби вазно је да нас преседник додик стално кад изадје на видјело неки криминал који направи његова влада,он окрене прицу да це одцепити републику српску и да је то интерес свих срба.А није интерес срба да зиве и да их не убијају индустринским кисеоником због нецијег профита.

Name

Xxx

08.10.2021 06:33

Бозе помози јел могуце поубијали људе. Ја ово немогу вјеровати ста су болесницима давали. Ово је свјеска катастрофа. Па јел уопсте постоји тузиластво ил га уопсте нема. Ста се народе цека овоје све свјесно радено ради профита и огромних пара .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куте

08.10.2021 08:55

Све је у реду што си рекао, разумио сам, али брате поведи мало рачуна о граматици... и то је важно за опште добро свих нас.

Name

Ре

08.10.2021 06:34

Мајмуне један ти си директор Агенције, једино теби у држави је позната била информација да се не увози медицински кисеоник, а да се "велике количине кисеоника троше". Сто ниси раније реаговао? Ти си одговоран више од директора свих болница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д2

08.10.2021 08:15

Није агенција одговорна јер она само даје сагласност за увоз и промет онима који поднесу уредну документацију. Одговорно је министарство здравља РС и њихове надлежне инспекције и руководства болница. Они спроводе надзор и контролу рада болница. Агенција може доставити информације министарству али не иде она у контролу него инспектори. А ту се дошло до дуго познате приче о сталним смјенама инспектора и неколико промјењених главних инспектора РС. Види се да се власт у РС покушава некако извући и сваљује на друге. Али је одговорно министарство здравља и руководство болница које су то примале и трошиле за тзв. лечење.

Name

ре Ре

08.10.2021 08:18

Не паметуј.Откуд Агенција зна за шта се троши технички кисеоник који се увозио у БиХ.Како да знају.У БиХ постоји и фирма Месер која производи чист медицински кисеоник.Можда су болнице у РС узимале кисеоник од Месера.Нема право Агенција да да то контролише.

Name

Будало сектаска

08.10.2021 08:26

Надји на интернету комплетан цланак овај. Цовјек је све лијепо објаснио, тако да и стока неразумна попут тебе мозе разумјети. Ако хоце да разумије

Name

Приједорцанин М.

08.10.2021 09:31

Опозицијо хитно организовати протесте пред тузилаством.

Name

ре Д2

08.10.2021 13:33

Ако није надлежан зашто је ћутао толико времена,мудров ПДП -овки.

Name

Ззз

08.10.2021 06:37

Машала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

08.10.2021 06:38

Невјероватно, ако је све ово тацно, то није само криминал, него је и злоцин према сопственом народу! Ста су радиле инспекције за ове просле цетири године, или су једноставно добиле наредбу са висе инстанце да не реагују!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

50 000

08.10.2021 08:05

Ево увелико РС ТРЕСУ афере па и ова КИСЕОНИК. Вјерујем да од свега тога неће бити ништа наравно иако се надам да се ово све ријеши. На следећем окупљању мора нас бити 50 000 . Изнаћи модел како их натјерати на оставке, јер они неће никад сами поднијети.

Name

ре 50 000

08.10.2021 08:34

Бице 50 000 када опозиција процисти своје редове од лопина.

Name

@ре 50 000

08.10.2021 18:20

Само ти цекај. Дај сто висе времена секти да нас погуси и опљацка. Ако не видис разлику измедју некога ко помало краде и помало ради (као наси стари опозиционари), и некога ко мегаломански пљацка не мареци ни за људске зивоте, онда и треба да останес код куце. Сто би рекли у Песцанику: "Ако вам је добро, онда ниста".

Name

Патриота

08.10.2021 06:40

Браво, коначно права истина, речено језиком медицински струке, са стране токсикологије могло је и више али довољно да и они који нису из струке то схвате. Зашто је Коло српских сестара 92г купило постројење за производњу медицинског кисеоника КБЦ, након умирања беба због недостатак истог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

08.10.2021 06:44

Замислите да се ово деси у некој нормалној земљи шта би било.Ови наши су гори од фашизма,за рад богаћења појединаца у стању су свашта да ураде,иде се паролом кад други краду и варају што не би и ја,такмице се ко ће више украсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

08.10.2021 11:06

То, ко це висе украсти је у кодексу секте. Поцело је одмотавање. Само је питање ста це нас сокирати сутра, прекосутра и сваки наредни дан. Пљацке епских размјера.

Name

Бањалуцанин69

08.10.2021 06:47

УГЉЕН МОНОКСИД - Невидљиви убица Угљични моноксид је (ЦО је хемијски симбол за угљен моноксид и означава молекулу која се састоји од угљеника и кисеоника) плин без боје и мириса, не иритира кожу. То су важне карактеристике с обзиром да се не може видјети, осјетити њухом, нити препознати на било који други начин осим посебним детекторима с алармним системом. Црвена крвна зрнца (еритроцити), садрже хемоглобин, хемијски састав којем је функција везање кисеоника у плућима и отпуштање кисеоника у ткивима. Хемоглобин брже веже ЦО него кисеоник. Ако је много ЦО-а у зраку којег удишете, хемоглобин ће брже постати засићен угљичним моноксидом и неће моћи везати кисеоник. Ефект је сличан гушењу (такође се ради о недостатку кисика).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

08.10.2021 11:11

Ста брига Нејаког Радована сто овај кисеоник садрзи и ЦО. То је за њега 0,00X %.

Name

Милорад

08.10.2021 06:54

Право објасњење.Ста сад!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

08.10.2021 06:59

Тацно и све то зна и Серани и дјаијиц и лопови из власти само мазу оци и покусавају да се изваде.Све их тузити и РС па тазити одстету,сви це је добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

08.10.2021 07:55

Господе бозее!! Па то је ЗЛОЦИН!!! Људии јесте ли ви нормални јесте ли знали пре за то ста сте цекали алооо докторииииии гдје сте???

Name

Гацко

08.10.2021 07:06

Ко гот оде на кисик у Требиње мало ко доде зив види се како умиру свски дан тоје цињеница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

08.10.2021 07:14

Хвала вам г-дине Золак. Мој отац је умро 10.11 2020 и био је 10 дана на респиратору. Да ли сте спремни да будете свједок на суду? Предлазем да се оснује "Удрузење зертава техницког кисеоника" и да колективно тузимо дрзаву и одговорна лица, Прво министра Сераница па све у ланцу одговорности до оних који ду прикљуцивали рај исти кидеоник знајуци да није медицински. Све осудити на по 30 година затвора и тразити одстету за зртве техницког кисеоника. Молим струцне људе (правнике и љекаре) да помогну оснивање таквог удрузења, потписивање колективне тузбе и тразење правде и санкција код надлезног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правни савјет

08.10.2021 08:55

Постована, као правник вам могу овдје појаснити пар ствари, јер је ово слуцај који је једноставно немогуце не добити на суду. Вама не треба свједок, требају вам двије ствари- прва је отпусно писмо (или како вец зову документ који породица преминулог добије на крају лијецења) из којег је видљиво да је у току лијецења преминули био прикљуцен на респиратор. Друга ствар је доказ да је у том периоду УКЦРС био снабдјеван техницким кисиком. Ово, тј. уговор измедју Техногаса и УКЦ, це се моци наци и представити у оквиру истразних радњи тузиластва, али посто видимо да су информације тацне (јер их нико не демантује, и јер су јавно доступне на интернет сајту Агенције за лијекове, под "годисњи извјестај о потросњи лијекова"), евидентно је да у најмању руку период од фебруара 2017. даје основу за тузбе, посто од тог датума наовамо дозвола за медицински кисик није користена у снабдевању УКЦ. Поздрав

Name

Ре Правни савјет

08.10.2021 18:26

Најљепсе хвала на савјетима! Мене занима да ли је могуце, као и има ли смисла и сврхе тузити не Српску или њене институције, вец одговорна лица у тим институцијама? Не зелим да сам себи плацам одстету (јер плацам порезе и пуним будзет), зелим да одговарају и плате лица која су доносила одлуке да овако поступају, а не институције у којима су радили! Хвала унапријед сваком правнику на савјету!

Name

РАСПУЦХИН

08.10.2021 07:20

У наслову је све речено. Проблем је што има толико одговорних у читавој линији , почев од набавке па до онога ко је стављао те пацијенте на респираторе да то не могу поднијети капацитети наших затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

08.10.2021 08:01

Не могу да вјерујем па људи Додик Сераниц Џајић Цадјо и остала банда поред тога што су криминалци су и окупатори ове наше земље.Народе док не устајемо нема среће и слободе

Name

ре

08.10.2021 08:44

Имају ли довољан број обуценог особља за рад са тим респираторима? Ста су бебама давали? Ово је страсно.

Name

Маја

08.10.2021 07:22

Ма браво,надам се да ће неко одговарати а не само излазе и изјављују лажиАко ово није за затвор онда од нас нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.10.2021 07:25

Неспорно да се ради о злочину али ни то није довољно Тужилаштву јер данима ништа не предузима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

08.10.2021 13:04

Ма какво црно тужилаштво па и оно је директан учесник у свему овоме

Name

Питање

08.10.2021 07:29

А засто опозиција не казе да це извести народ на улицу ако црта и серо не буду иза ресетака због овога???? Ста цутите ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

08.10.2021 07:34

Само тужити стоку.Неко ће ваљда кад ,тад и одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

08.10.2021 07:37

Убице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

08.10.2021 07:38

Шта каже она будала од Радована све је под контролом.Зар није мало сумљиво да је баш код нас смртност највећа.Па и прича ако дођеш до кисеоника мртав си човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боце кисеоника

08.10.2021 07:44

Суперстарс ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Претерујете

08.10.2021 07:45

Тај њихов Кисик топи Челик, какву тек корист имају Плућа од њега. Удахнеш га болестан, издахнеш мртав, куд ћеш боље за те паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

08.10.2021 07:51

Ствар је циста као суза, за разлику од кисеоника! Лако се мозе закљуцити да постоји огроман правни основ да породице умрлих а који су били на кисеонику могу тузити одговорне али исто тако они који су медју зивима а користили су спорни кисеоник! Јер у супротном знаци да свако има право ставити било коју супстанцу у употребу као лијек мимо процедура које вазе за лијек и позивати се на то да је та супстанца по неком параметру или саставу готово иста као верификовани лијек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анроид

08.10.2021 08:12

Браво за коментар.

Name

Бојана

08.10.2021 08:10

Засто тузиластво цути ..Ста треба јос да ураде од народа..Стоп влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Непотизам

08.10.2021 08:41

Криминал и корупција.

Name

Милош

08.10.2021 08:12

Ово је тешки злочин са обрисима геноцида над сопственим народом. Ми их бирали,они нас убијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

08.10.2021 08:12

Играју се тајкуни са зивотима . Народ испаста. Катастрофа. И додик брани своје криминалце. А и он највеци криминалац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

08.10.2021 08:13

Тачно, све везано за пандемију, здравље и животе грађана јесте ЗЛОЧИН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко Старцевић

08.10.2021 08:13

Могу ли вас питати само једну ситницу.Је'л ви стварно мислите да Додик није знао за ово?и Да није обр'о кајмак са кисеоника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је то организовану

08.10.2021 08:39

На врху власти коју имамо, без тога је просто неизводљиво. Није могуце извести без само једне карике у мрези тог злоцина. Знаци од врха до сваке здравствене установе.

Name

Афера

08.10.2021 08:20

Јој људи ста реци?Како висе вјеровати здравству?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

08.10.2021 08:32

Па може ли горе,багро једна.По мени одмах ухватити Шеранића,Дзајића они су најодговорнији.Не браним Чађу он је лопов али није он њих натерао да купују од њега,знали су они да то није медицински него добра зарада за сву тројицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

08.10.2021 08:45

А сто се нико од доктора не огласава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.10.2021 09:51

Зато сто огромна вецина није имала појма о овоме! Разговарала сам са неколико њих и сви имају исто питање: је ли ово истина? И исти одговор: ма, немогуце! Морате схватити да се кисеоник довози у цистернама и пуни у резервоаре који се налазе негдје у подрумима и које ниједан доктор, ни сестра никад нису видјели! И родбина и пријатељи многих љекара, па и сами љекари су умирали и умиру по насим болницама... Зар вам то ниста не говори?

Name

Зока

08.10.2021 08:48

То су зликовци са снсд картицама и кад тад ће пред суд!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

08.10.2021 09:16

Ово је страшно да човјек не може повјеровати шта људски ум свјесно убија. Ово је само доказ да ми немамо инспекторе неги послушнике који раде како им се каже. Сви они који су одговорни требају у затвор. Док је народ био закључан, слушао тзв.струку они су се богатили на патњи истог тог народа. Немам ријечи. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

08.10.2021 09:18

Ухапсити Цадју под хитно па онда остале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

08.10.2021 09:26

Фрфљо јос није у затвору?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

08.10.2021 09:45

Није још али ако има правде бице.

Name

Лука

08.10.2021 09:40

И шта сад сви цуте. Тужилаштво ,МУП, Судство нико ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија Пунцт.

08.10.2021 09:59

Незно незно незније. Српска је наса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цека се

08.10.2021 09:59

Тузиластво ,па ваљда је некоме и из тузиластва неко близак преминуо удисуци тех.кисеоник ,умјесто медицинског !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

08.10.2021 10:08

Зна ли ко ста цемо , ста, куд како...ста мозда има јос сто не знамо а радјено нам је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цека

08.10.2021 10:38

Упоредјујем неке податке Нпр. Рс има дупло мање становника од Федерације à увезла је за цц.40% висе "кисеоника", сразмјерно броју становника много веци проценат смртности у РС има јос фрапантних података пратеци дневне извјестаје Вриједило би објавити податак колико је људи било на респираторима и колико ил је оздравило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

08.10.2021 10:41

То момцино. Злоцин , злоцин... Сад је вријеме , одузи им се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

777

08.10.2021 10:59

Треба ову багру који су то радили, односно богатили се у пандемији и послије ставити на киесеоник да виде како је било овим јадницима који су удисали индустријски кисеоник, крв им бљује на уста, нос, гузицу и куда су шупљи. Ово је страшмо злочин над злочинима,ОТАВКА комплетне владе, пресједника државе РС,Додика, народе у памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

08.10.2021 13:50

Потразицемо помоц од Србије да нам помогне, да протјерамо багру.

Name

греендестинy

08.10.2021 11:14

Тракториста одбројава задње сате при одласка у хапс и зато се тако грчевито држи приче о отцјепљењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

08.10.2021 11:15

Зивио Золак, свака ти је златна

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

08.10.2021 11:39

јаки су кримоси Додик и Чађо... мош мислити да подижу тужбе против опозиције а толко доказа о криминалу... штите га међународни кримоси из ЕУ.. ал ма крају корона и постоји да би се велики кримоси отјерали у заборав и похапсили.. само полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕСИЊАЦ

08.10.2021 13:00

Постовани цитаоци ја од првог дана нисам вјеровао у овој вирс испоставило се да је тацно јер је неко дебеко плацен за све ово . Нека неко објасни какве везе има корона са полициским сатом , то знаци да прије полициског сата нема короне а после има циста лаз. Много пацијената уице у болницу са тепературо изаде у мртвацком садуку ту се треба тразит кривац . Тацно је да људи морају умријет није нико вјецан али наовако брзиску смр ту нема оправдаљ

Name

Сале

08.10.2021 12:33

Страхота ! И премијер Висковиц сноси одговорност за ово. Ако тузиластво и судови не буду урадили своје, сви цемо морати изаци на улице ... Не мозе се то црвено будалесање висе подносити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

08.10.2021 13:05

Мислим да је цовјек добро рекао. Није битно колико има кисеоника, него ста садрзи оних 0.05 посто у боци и каква јебоца. И бојлери од инокса су пуно скупљи од обицних. Тако и те боце за медицински кисеоник су вјероватно другације него боце за медицински кисеоник. Једно је кад се украду паре а друго је кад се паре зарадјују на нецијој несреци. Писао је својевремено и Васковиц да се Скрбиц дебело уградјивао на инзулину за сецерасе, и да се увозио инзулин на којем се много висе зарадјивало, али да је тај инзулин повецао број смртних слуцајева и отказивања бубрега код пацијената. Не знам је ли то истина, али би надлезне инспекције и то требале испитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

08.10.2021 13:16

Ста сада казе онај буздован, сто је поносан на техницки кисеоник цистоце 99,9%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххххх

08.10.2021 15:12

чудно,,,агенција зна да нико у рс није имао дозволу за увоз мед,кисеоника,,,зашто ви као агенција спријечили раније да се увози технички кисеоник,,,могли сте,нисте ни ви исправни,,,,а све ове криминалце,одмах смијенити,у затвор,,,кад је у питању здравље грађана,,ту нема импровизације,,,,,,али шта њима значи људски живот,они само гледају свој банковни рачун,,,,,зато одмах смјена и у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

08.10.2021 18:46

питали су(Агенција за лекове) у новембру 2020-те године Министарство здравља да им одговоре од кога болнице у РС набављају кисеоник.А и има Мессер,производјац кисеоника у БиХ,тако да су могли узимати од Мессера,није морао нико ни увозити.