Zolak: Slučaj „kiseonik“ nije afera, nego zločin

S obzirom na to da su u bolnicama u Srpskoj, umesto medicinskog pacijentima davali tehnički kiseonik, svako kome je neko umro, a bio je na respiratoru, može da podnese krivičnu prijavu protiv onih koji su odgovorni za ovu katastrofu.

Republika Srpska 08.10.2021 | 07:55
Zolak: Slučaj „kiseonik“ nije afera, nego zločin

S obzirom na to da su u bolnicama u Srpskoj, umesto medicinskog pacijentima davali tehnički kiseonik, svako kome je neko umro, a bio je na respiratoru, može da podnese krivičnu prijavu protiv onih koji su odgovorni za ovu katastrofu.

To poručuje direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH dr Aleksandar Zolak, naglasivši da slučaj „kiseonik“ nije afera, nego zločin, piše Srpskainfo.

– Nema nikakve sumnje da su pacijenti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i to najmanje četiri godine, „lečeni“ tehničkim kiseonikom. Dokazano je da je i trebinjska bolnica koristila tehnički kiseonik što su, uz pomoć republičkog zdravstvenog inspektora, na čistac isterali inspektori Agencije. Ne mogu da tvrdim, ali je gotovo sigurno da su i ostale bolnice u Srpskoj pacijentima davale tehnički kiseonik – kaže Zolak.

Na pitanje šta znači to što je za uzorkovani kiseonik u UKC RS potvrđena čistoća od 99,9 odsto, on u intervjuu EuroBlicu odgovara;

"Ništa! Svaka limarska radnja u svojim bocama za zavarivanje ima kiseonik te čistoće. S druge strane, ako u kiseoniku bude nula, zarez mnogo nula, pa jedan karbon monoksida, to može da ubije čoveka", kazao je on.

Zato i jeste, kaže on, posebna procedura za proizvodnju medicinskog leka, a posebne su i medicinske boce za lagerovanje.

"Naime, nijedan proizvođač medicinskog kiseonika neće svoj lek sipati u bocu koja nema istoriju medicinske boce, jer to, onda, prestaje biti medicinski kiseonik, odnosno lek", kazao je Zolak,prenosi beogradski Blic,

Što se tiče odgovornosti, on navodi da je preduzeće „TGT Tehnogas“ Laktaši koje nije imalo dozvolu za promet medicinskog kiseonika, pa je uvozilo i bolnicama isporučivalo tehnički gas.

"Bolnice koje su na to pristale i koje su uslove tendera prilagođavale firmama koje su radile mimo zakona. Resorno ministarstvo koje je, uz Republičku zdravstvenu inspekciju, zaduženo za kontrolu zakonitosti poslovanja u zdravstvenim ustanovama, a koje u pogledu toga ništa nije radilo. U slučaju pomenutog preduzeća imamo dokaze da su, umesto medicinskog, isključivo uvozili tehnički gas.

Naime, umesto iz „Uljanika“, kiseonik su uvozili iz Siska, gde se proizvodi tehnički gas. Činjenica je da su njega regularno točili u Sisku i regularno su ga uvezli, ali ne kao medicinski, nego kao tehnički gas. Medicinski kisonik je lek, a lek se može uvoziti samo preko registrovanog veleprometnika lekovima. Dakle, regularno su samo uvozili tehnički kiseonik, a sve ostalo što su radili je kriminal", kazao je on.

(BN Foto: Ilustracija)

Komentari / 81

Ostavite komentar
Name

B Luka

08.10.2021 06:28

I sudstvo,tužilaštvo,organi reda i zakona ni glasa ... Kome vjerovati?

ODGOVORITE
Name

Istini u cinjenicama

08.10.2021 08:32

Najveca smrtnost u svijetu i prije korone.

Name

ČUJ

08.10.2021 08:42

Čuj kome,pa Viškoviću,Dodiku,Stevandiću,Džajiću,oni nikada ništa nisu slagali takao da ni sada nisu,al kada bi se šalili.Boli njih dupe za narod i liječenje,njima,a pogotovo Džajiću je bitna zarada,kako drugačije objasniti da je kupio dva stana od po 350 000 KM,ukupno 700 000 KM u strgom centru BL od preko 150M2-Eto pa razmisli kome

Name

Borac

08.10.2021 09:51

Sve direktore bilnica pohapsiti. Svesno su trovali pacijente.

Name

Vuk

08.10.2021 11:05

Banja Luko i ta tvoja sela ne znam šta pričaš.Nemoj vjerovati čitaj šta piše u zakonu .Propisano je da se pacijentima daje lijek medicinski Kiseonik , nije propisano da se daje tehnički gas kiseonik.To jednostavno nije isto niti je potpuno hemijski sastav isti , tehnički kiseonik nije prečišćen kako treba ,slažem se kako napisa u izjavi ovaj Zolak postoje primjese u tehničkom gasu koje štete zdravlju.O uslovima skladištenja,načinu korištenja da ne pričamo ,ali ću se poslužiti jednim poređenjem.Escajg kojim jedemo je od inoksa , može on biti i od običnog željeza , ali jedi sa tim escajgom od običnog željeza kada ga korozija preuzme određeno vrijeme i eto ti belaja, možda i neželjenog kraja ko zna.Tehnički gas kiseonik se skladišti u bocama koje korodiraju,instalacije korištenja tehničkog gasa su takođe podložne raznim uslovima onečišćenja .Lijek medicinski kiseonik se skladišti u ambalaži koja ne korodira. a priključne instalacije su zaštićene i proizvedene od materijala koji nisu podložni onečišćenju. O tome da je kršen zakon u procedurama za nabavku , o duvanju cjena , o uvozu nečega što nije propisano zakonom da ne nabrajam.Prekšeno je sve od početka do kraja.Zakonske akte koje su oni propisali su prekršili.Osnovno i glavno uvozili su Tehnički gas , nisu uvozili lijek Medicinski kiseonik Za prekršaj ide kazna.Toliko o tome Banja luko i ta tvoja sela.

Name

Radana BL

08.10.2021 13:06

Najgore i najodvratnije je obrtanje cinjenica vladajuce sekte tako da je sada opozicija kriva sto su oni koristili industrijski kiseonik i sto su ukazali na nepravilnosti. Pa to je strasno!

Name

Nole

08.10.2021 06:28

Ajmo sad sektasi udrite po Zolaku,zato sto nije clan Snsd-a.A to sto je covjek sve lijepo objasnio,i sto zbog ovakvih stvari treba da se ide u zatvor,to vas ne interesuje,vi to ne vidite,jer vam je veliki strumf rekao da ne vidite.Jadnici...

ODGOVORITE
Name

Srb

08.10.2021 06:31

Eto, ali vjernici snsd-a to ne mogu prihvatiti, jer oni vjeruju samo svome "bogu"!!!

ODGOVORITE
Name

b.lucanin

08.10.2021 08:50

Nesekirajmo se srbi vazno je da nas presednik dodik stalno kad izadje na vidjelo neki kriminal koji napravi njegova vlada,on okrene pricu da ce odcepiti republiku srpsku i da je to interes svih srba.A nije interes srba da zive i da ih ne ubijaju industrinskim kiseonikom zbog necijeg profita.

Name

Xxx

08.10.2021 06:33

Boze pomozi jel moguce poubijali ljude. Ja ovo nemogu vjerovati sta su bolesnicima davali. Ovo je svjeska katastrofa. Pa jel uopste postoji tuzilastvo il ga uopste nema. Sta se narode ceka ovoje sve svjesno radeno radi profita i ogromnih para .

ODGOVORITE
Name

Kute

08.10.2021 08:55

Sve je u redu što si rekao, razumio sam, ali brate povedi malo računa o gramatici... i to je važno za opšte dobro svih nas.

Name

Re

08.10.2021 06:34

Majmune jedan ti si direktor Agencije, jedino tebi u državi je poznata bila informacija da se ne uvozi medicinski kiseonik, a da se "velike količine kiseonika troše". Sto nisi ranije reagovao? Ti si odgovoran više od direktora svih bolnica.

ODGOVORITE
Name

D2

08.10.2021 08:15

Nije agencija odgovorna jer ona samo daje saglasnost za uvoz i promet onima koji podnesu urednu dokumentaciju. Odgovorno je ministarstvo zdravlja RS i njihove nadležne inspekcije i rukovodstva bolnica. Oni sprovode nadzor i kontrolu rada bolnica. Agencija može dostaviti informacije ministarstvu ali ne ide ona u kontrolu nego inspektori. A tu se došlo do dugo poznate priče o stalnim smjenama inspektora i nekoliko promjenjenih glavnih inspektora RS. Vidi se da se vlast u RS pokušava nekako izvući i svaljuje na druge. Ali je odgovorno ministarstvo zdravlja i rukovodstvo bolnica koje su to primale i trošile za tzv. lečenje.

Name

re Re

08.10.2021 08:18

Ne pametuj.Otkud Agencija zna za šta se troši tehnički kiseonik koji se uvozio u BiH.Kako da znaju.U BiH postoji i firma Meser koja proizvodi čist medicinski kiseonik.Možda su bolnice u RS uzimale kiseonik od Mesera.Nema pravo Agencija da da to kontroliše.

Name

Budalo sektaska

08.10.2021 08:26

Nadji na internetu kompletan clanak ovaj. Covjek je sve lijepo objasnio, tako da i stoka nerazumna poput tebe moze razumjeti. Ako hoce da razumije

Name

Prijedorcanin M.

08.10.2021 09:31

Opozicijo hitno organizovati proteste pred tuzilastvom.

Name

re D2

08.10.2021 13:33

Ako nije nadležan zašto je ćutao toliko vremena,mudrov PDP -ovki.

Name

Zzz

08.10.2021 06:37

Mašala..

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

08.10.2021 06:38

Nevjerovatno, ako je sve ovo tacno, to nije samo kriminal, nego je i zlocin prema sopstvenom narodu! Sta su radile inspekcije za ove prosle cetiri godine, ili su jednostavno dobile naredbu sa vise instance da ne reaguju!!??

ODGOVORITE
Name

50 000

08.10.2021 08:05

Evo uveliko RS TRESU afere pa i ova KISEONIK. Vjerujem da od svega toga neće biti ništa naravno iako se nadam da se ovo sve riješi. Na sledećem okupljanju mora nas biti 50 000 . Iznaći model kako ih natjerati na ostavke, jer oni neće nikad sami podnijeti.

Name

re 50 000

08.10.2021 08:34

Bice 50 000 kada opozicija procisti svoje redove od lopina.

Name

@re 50 000

08.10.2021 18:20

Samo ti cekaj. Daj sto vise vremena sekti da nas pogusi i opljacka. Ako ne vidis razliku izmedju nekoga ko pomalo krade i pomalo radi (kao nasi stari opozicionari), i nekoga ko megalomanski pljacka ne mareci ni za ljudske zivote, onda i treba da ostanes kod kuce. Sto bi rekli u Pescaniku: "Ako vam je dobro, onda nista".

Name

Патриота

08.10.2021 06:40

Браво, коначно права истина, речено језиком медицински струке, са стране токсикологије могло је и више али довољно да и они који нису из струке то схвате. Зашто је Коло српских сестара 92г купило постројење за производњу медицинског кисеоника КБЦ, након умирања беба због недостатак истог.

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

08.10.2021 06:44

Zamislite da se ovo desi u nekoj normalnoj zemlji šta bi bilo.Ovi naši su gori od fašizma,za rad bogaćenja pojedinaca u stanju su svašta da urade,ide se parolom kad drugi kradu i varaju što ne bi i ja,takmice se ko će više ukrasti.

ODGOVORITE
Name

Dr.

08.10.2021 11:06

To, ko ce vise ukrasti je u kodeksu sekte. Pocelo je odmotavanje. Samo je pitanje sta ce nas sokirati sutra, prekosutra i svaki naredni dan. Pljacke epskih razmjera.

Name

Banjalucanin69

08.10.2021 06:47

UGLJEN MONOKSID - Nevidljivi ubica Ugljični monoksid je (CO je hemijski simbol za ugljen monoksid i označava molekulu koja se sastoji od ugljenika i kiseonika) plin bez boje i mirisa, ne iritira kožu. To su važne karakteristike s obzirom da se ne može vidjeti, osjetiti njuhom, niti prepoznati na bilo koji drugi način osim posebnim detektorima s alarmnim sistemom. Crvena krvna zrnca (eritrociti), sadrže hemoglobin, hemijski sastav kojem je funkcija vezanje kiseonika u plućima i otpuštanje kiseonika u tkivima. Hemoglobin brže veže CO nego kiseonik. Ako je mnogo CO-a u zraku kojeg udišete, hemoglobin će brže postati zasićen ugljičnim monoksidom i neće moći vezati kiseonik. Efekt je sličan gušenju (takođe se radi o nedostatku kisika).

ODGOVORITE
Name

Dr.

08.10.2021 11:11

Sta briga Nejakog Radovana sto ovaj kiseonik sadrzi i CO. To je za njega 0,00X %.

Name

Milorad

08.10.2021 06:54

Pravo objasnjenje.Sta sad!!!

ODGOVORITE
Name

Marko

08.10.2021 06:59

Tacno i sve to zna i Serani i djaijic i lopovi iz vlasti samo mazu oci i pokusavaju da se izvade.Sve ih tuziti i RS pa taziti odstetu,svi ce je dobiti.

ODGOVORITE
Name

Oooo

08.10.2021 07:55

Gospode bozee!! Pa to je ZLOCIN!!! Ljudii jeste li vi normalni jeste li znali pre za to sta ste cekali alooo doktoriiiiii gdje ste???

Name

Gacko

08.10.2021 07:06

Ko got ode na kisik u Trebinje malo ko dode ziv vidi se kako umiru svski dan toje cinjenica

ODGOVORITE
Name

Svjedok

08.10.2021 07:14

Hvala vam g-dine Zolak. Moj otac je umro 10.11 2020 i bio je 10 dana na respiratoru. Da li ste spremni da budete svjedok na sudu? Predlazem da se osnuje "Udruzenje zertava tehnickog kiseonika" i da kolektivno tuzimo drzavu i odgovorna lica, Prvo ministra Seranica pa sve u lancu odgovornosti do onih koji du prikljucivali raj isti kideonik znajuci da nije medicinski. Sve osuditi na po 30 godina zatvora i traziti odstetu za zrtve tehnickog kiseonika. Molim strucne ljude (pravnike i ljekare) da pomognu osnivanje takvog udruzenja, potpisivanje kolektivne tuzbe i trazenje pravde i sankcija kod nadleznog suda.

ODGOVORITE
Name

Pravni savjet

08.10.2021 08:55

Postovana, kao pravnik vam mogu ovdje pojasniti par stvari, jer je ovo slucaj koji je jednostavno nemoguce ne dobiti na sudu. Vama ne treba svjedok, trebaju vam dvije stvari- prva je otpusno pismo (ili kako vec zovu dokument koji porodica preminulog dobije na kraju lijecenja) iz kojeg je vidljivo da je u toku lijecenja preminuli bio prikljucen na respirator. Druga stvar je dokaz da je u tom periodu UKCRS bio snabdjevan tehnickim kisikom. Ovo, tj. ugovor izmedju Tehnogasa i UKC, ce se moci naci i predstaviti u okviru istraznih radnji tuzilastva, ali posto vidimo da su informacije tacne (jer ih niko ne demantuje, i jer su javno dostupne na internet sajtu Agencije za lijekove, pod "godisnji izvjestaj o potrosnji lijekova"), evidentno je da u najmanju ruku period od februara 2017. daje osnovu za tuzbe, posto od tog datuma naovamo dozvola za medicinski kisik nije koristena u snabdevanju UKC. Pozdrav

Name

Re Pravni savjet

08.10.2021 18:26

Najljepse hvala na savjetima! Mene zanima da li je moguce, kao i ima li smisla i svrhe tuziti ne Srpsku ili njene institucije, vec odgovorna lica u tim institucijama? Ne zelim da sam sebi placam odstetu (jer placam poreze i punim budzet), zelim da odgovaraju i plate lica koja su donosila odluke da ovako postupaju, a ne institucije u kojima su radili! Hvala unaprijed svakom pravniku na savjetu!

Name

RASPUCHIN

08.10.2021 07:20

У наслову је све речено. Проблем је што има толико одговорних у читавој линији , почев од набавке па до онога ко је стављао те пацијенте на респираторе да то не могу поднијети капацитети наших затвора.

ODGOVORITE
Name

Mitar

08.10.2021 08:01

Ne mogu da vjerujem pa ljudi Dodik Seranic Džajić Cadjo i ostala banda pored toga što su kriminalci su i okupatori ove naše zemlje.Narode dok ne ustajemo nema sreće i slobode

Name

re

08.10.2021 08:44

Imaju li dovoljan broj obucenog osoblja za rad sa tim respiratorima? Sta su bebama davali? Ovo je strasno.

Name

Maja

08.10.2021 07:22

Ma bravo,nadam se da će neko odgovarati a ne samo izlaze i izjavljuju lažiAko ovo nije za zatvor onda od nas nema ništa.

ODGOVORITE
Name

Milan

08.10.2021 07:25

Nesporno da se radi o zločinu ali ni to nije dovoljno Tužilaštvu jer danima ništa ne preduzima

ODGOVORITE
Name

Mitar

08.10.2021 13:04

Ma kakvo crno tužilaštvo pa i ono je direktan učesnik u svemu ovome

Name

Pitanje

08.10.2021 07:29

A zasto opozicija ne kaze da ce izvesti narod na ulicu ako crta i sero ne budu iza resetaka zbog ovoga???? Sta cutite ?

ODGOVORITE
Name

ISTOČNO SARAJEVO

08.10.2021 07:34

Samo tužiti stoku.Neko će valjda kad ,tad i odgovarati.

ODGOVORITE
Name

Plan b

08.10.2021 07:37

Ubice

ODGOVORITE
Name

Uroš

08.10.2021 07:38

Šta kaže ona budala od Radovana sve je pod kontrolom.Zar nije malo sumljivo da je baš kod nas smrtnost najveća.Pa i priča ako dođeš do kiseonika mrtav si čovjek

ODGOVORITE
Name

Boce kiseonika

08.10.2021 07:44

Superstars ...

ODGOVORITE
Name

Preterujete

08.10.2021 07:45

Taj njihov Kisik topi Čelik, kakvu tek korist imaju Pluća od njega. Udahneš ga bolestan, izdahneš mrtav, kud ćeš bolje za te pare.

ODGOVORITE
Name

Logika

08.10.2021 07:51

Stvar je cista kao suza, za razliku od kiseonika! Lako se moze zakljuciti da postoji ogroman pravni osnov da porodice umrlih a koji su bili na kiseoniku mogu tuziti odgovorne ali isto tako oni koji su medju zivima a koristili su sporni kiseonik! Jer u suprotnom znaci da svako ima pravo staviti bilo koju supstancu u upotrebu kao lijek mimo procedura koje vaze za lijek i pozivati se na to da je ta supstanca po nekom parametru ili sastavu gotovo ista kao verifikovani lijek!

ODGOVORITE
Name

Anroid

08.10.2021 08:12

Bravo za komentar.

Name

Bojana

08.10.2021 08:10

Zasto tuzilastvo cuti ..Sta treba jos da urade od naroda..Stop vlada

ODGOVORITE
Name

Nepotizam

08.10.2021 08:41

Kriminal i korupcija.

Name

Miloš

08.10.2021 08:12

Ovo je teški zločin sa obrisima genocida nad sopstvenim narodom. Mi ih birali,oni nas ubijali.

ODGOVORITE
Name

Stefan

08.10.2021 08:12

Igraju se tajkuni sa zivotima . Narod ispasta. Katastrofa. I dodik brani svoje kriminalce. A i on najveci kriminalac

ODGOVORITE
Name

Ostoja

08.10.2021 08:13

Tačno, sve vezano za pandemiju, zdravlje i živote građana jeste ZLOČIN!

ODGOVORITE
Name

Milenko Starcević

08.10.2021 08:13

Mogu li vas pitati samo jednu sitnicu.Je'l vi stvarno mislite da Dodik nije znao za ovo?i Da nije obr'o kajmak sa kiseonika?

ODGOVORITE
Name

Sve je to organizovanu

08.10.2021 08:39

Na vrhu vlasti koju imamo, bez toga je prosto neizvodljivo. Nije moguce izvesti bez samo jedne karike u mrezi tog zlocina. Znaci od vrha do svake zdravstvene ustanove.

Name

Afera

08.10.2021 08:20

Joj ljudi sta reci?Kako vise vjerovati zdravstvu?

ODGOVORITE
Name

Modriča

08.10.2021 08:32

Pa može li gore,bagro jedna.Po meni odmah uhvatiti Šeranića,Dzajića oni su najodgovorniji.Ne branim Čađu on je lopov ali nije on njih naterao da kupuju od njega,znali su oni da to nije medicinski nego dobra zarada za svu trojicu.

ODGOVORITE
Name

Lola

08.10.2021 08:45

A sto se niko od doktora ne oglasava

ODGOVORITE
Name

Re

08.10.2021 09:51

Zato sto ogromna vecina nije imala pojma o ovome! Razgovarala sam sa nekoliko njih i svi imaju isto pitanje: je li ovo istina? I isti odgovor: ma, nemoguce! Morate shvatiti da se kiseonik dovozi u cisternama i puni u rezervoare koji se nalaze negdje u podrumima i koje nijedan doktor, ni sestra nikad nisu vidjeli! I rodbina i prijatelji mnogih ljekara, pa i sami ljekari su umirali i umiru po nasim bolnicama... Zar vam to nista ne govori?

Name

Zoka

08.10.2021 08:48

To su zlikovci sa snsd karticama i kad tad će pred sud!!!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

08.10.2021 09:16

Ovo je strašno da čovjek ne može povjerovati šta ljudski um svjesno ubija. Ovo je samo dokaz da mi nemamo inspektore negi poslušnike koji rade kako im se kaže. Svi oni koji su odgovorni trebaju u zatvor. Dok je narod bio zaključan, slušao tzv.struku oni su se bogatili na patnji istog tog naroda. Nemam riječi. Strašno.

ODGOVORITE
Name

BB

08.10.2021 09:18

Uhapsiti Cadju pod hitno pa onda ostale.

ODGOVORITE
Name

???

08.10.2021 09:26

Frfljo jos nije u zatvoru?????????

ODGOVORITE
Name

Rade

08.10.2021 09:45

Nije još ali ako ima pravde bice.

Name

Luka

08.10.2021 09:40

I šta sad svi cute. Tužilaštvo ,MUP, Sudstvo niko ništa.

ODGOVORITE
Name

Semberija Punct.

08.10.2021 09:59

Nezno nezno neznije. Srpska je nasa.

ODGOVORITE
Name

Ceka se

08.10.2021 09:59

Tuzilastvo ,pa valjda je nekome i iz tuzilastva neko blizak preminuo udisuci teh.kiseonik ,umjesto medicinskog !

ODGOVORITE
Name

Sasa

08.10.2021 10:08

Zna li ko sta cemo , sta, kud kako...sta mozda ima jos sto ne znamo a radjeno nam je...

ODGOVORITE
Name

Ceka

08.10.2021 10:38

Uporedjujem neke podatke Npr. Rs ima duplo manje stanovnika od Federacije à uvezla je za cc.40% vise "kiseonika", srazmjerno broju stanovnika mnogo veci procenat smrtnosti u RS ima jos frapantnih podataka prateci dnevne izvjestaje Vrijedilo bi objaviti podatak koliko je ljudi bilo na respiratorima i koliko il je ozdravilo

ODGOVORITE
Name

Bravo

08.10.2021 10:41

To momcino. Zlocin , zlocin... Sad je vrijeme , oduzi im se.

ODGOVORITE
Name

777

08.10.2021 10:59

Treba ovu bagru koji su to radili, odnosno bogatili se u pandemiji i poslije staviti na kieseonik da vide kako je bilo ovim jadnicima koji su udisali industrijski kiseonik, krv im bljuje na usta, nos, guzicu i kuda su šuplji. Ovo je strašmo zločin nad zločinima,OTAVKA kompletne vlade, presjednika države RS,Dodika, narode u pamet.

ODGOVORITE
Name

Maja

08.10.2021 13:50

Potrazicemo pomoc od Srbije da nam pomogne, da protjeramo bagru.

Name

greendestiny

08.10.2021 11:14

Traktorista odbrojava zadnje sate pri odlaska u haps i zato se tako grčevito drži priče o otcjepljenju.

ODGOVORITE
Name

Urke

08.10.2021 11:15

Zivio Zolak, svaka ti je zlatna

ODGOVORITE
Name

izraelac

08.10.2021 11:39

jaki su krimosi Dodik i Čađo... moš misliti da podižu tužbe protiv opozicije a tolko dokaza o kriminalu... štite ga međunarodni krimosi iz EU.. al ma kraju korona i postoji da bi se veliki krimosi otjerali u zaborav i pohapsili.. samo polako

ODGOVORITE
Name

NEVESINJAC

08.10.2021 13:00

Postovani citaoci ja od prvog dana nisam vjerovao u ovoj virs ispostavilo se da je tacno jer je neko debeko placen za sve ovo . Neka neko objasni kakve veze ima korona sa policiskim satom , to znaci da prije policiskog sata nema korone a posle ima cista laz. Mnogo pacijenata uice u bolnicu sa teperaturo izade u mrtvackom saduku tu se treba trazit krivac . Tacno je da ljudi moraju umrijet nije niko vjecan ali naovako brzisku smr tu nema opravdalj

Name

Sale

08.10.2021 12:33

Strahota ! I premijer Viskovic snosi odgovornost za ovo. Ako tuzilastvo i sudovi ne budu uradili svoje, svi cemo morati izaci na ulice ... Ne moze se to crveno budalesanje vise podnositi

ODGOVORITE
Name

Mladen

08.10.2021 13:05

Mislim da je covjek dobro rekao. Nije bitno koliko ima kiseonika, nego sta sadrzi onih 0.05 posto u boci i kakva jeboca. I bojleri od inoksa su puno skuplji od obicnih. Tako i te boce za medicinski kiseonik su vjerovatno drugacije nego boce za medicinski kiseonik. Jedno je kad se ukradu pare a drugo je kad se pare zaradjuju na necijoj nesreci. Pisao je svojevremeno i Vaskovic da se Skrbic debelo ugradjivao na inzulinu za secerase, i da se uvozio inzulin na kojem se mnogo vise zaradjivalo, ali da je taj inzulin povecao broj smrtnih slucajeva i otkazivanja bubrega kod pacijenata. Ne znam je li to istina, ali bi nadlezne inspekcije i to trebale ispitati.

ODGOVORITE
Name

BB

08.10.2021 13:16

Sta sada kaze onaj buzdovan, sto je ponosan na tehnicki kiseonik cistoce 99,9%.

ODGOVORITE
Name

Hhhhh

08.10.2021 15:12

čudno,,,agencija zna da niko u rs nije imao dozvolu za uvoz med,kiseonika,,,zašto vi kao agencija spriječili ranije da se uvozi tehnički kiseonik,,,mogli ste,niste ni vi ispravni,,,,a sve ove kriminalce,odmah smijeniti,u zatvor,,,kad je u pitanju zdravlje građana,,tu nema improvizacije,,,,,,ali šta nJima znači ljudski život,oni samo gledaju svoj bankovni račun,,,,,zato odmah smjena i u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Pa

08.10.2021 18:46

pitali su(Agencija za lekove) u novembru 2020-te godine Ministarstvo zdravlja da im odgovore od koga bolnice u RS nabavljaju kiseonik.A i ima Messer,proizvodjac kiseonika u BiH,tako da su mogli uzimati od Messera,nije morao niko ni uvoziti.