Откривено на који начин је ликвидирана породица Ђокић?

Вест да је "нестала цела породица из Алексинца" пронела се Србијом 28. септембра и већ тада су многи с језом страховали да би потрага могла кобно да се заврши. Горан Ђокић (57), његова супруга Гордана (56) и ћерка Лидија (25) последњи пут виђени су у недељу (26. на 27. септембар). Цео тај дан провели су у селу Моравац, код Горанове мајке. Око поноћи седају у црни "пасат" и крећу ка Алексинцу.

Србија 04.10.2021 | 22:22
Откривено на који начин је ликвидирана породица Ђокић?

Од Моравца, међутим, нису ишли уобичајеним путем ка Алексинцу, већ су кренули контрапутем. Прошли су кроз село Житковац, па су из једне уске уличице скренули десно на пут који се пружа поред пруге. Потом су прешли пружни прелаз и скренули лево како би изашли на главни пут који води ка излазу из села.

Камере за видео-надзор са ауто-перионице, која се налази поред пута Алексинац-Моравац, забележиле су да је „пасат“ прошао у недељу, десетак минута после поноћи поред поменутог објекта. Уједно, то је и последњи тренутак када је ова породица виђена жива.

Последњи пут возило је камера уочила у 2.05 у селу Тешица.

Целог понедељка нико од фамилије не може да их добије телефоном. Последњи пут је забележено да су били на Вајберу, нешто после поноћи, док су 27. септембра, око 3 сата ујутру, сви телефони угашени. Родбина нестанак пријављује полицији у уторак.

Породица је вероватно најпре убијена, да би починиоци након два сата спалили возило.

Полиција је спаљени аутомобил пронашла 2. октобра у селу Тешица. Истог дана, нешто касније, пронађена су и њихова тела. Она су била у Моравцу, 12 километара даље од спаљеног аутомобила. Тела су се налазила у јами која је већ постојала, била су запаљена и прекривена даскама и шутом. Полицајац их је открио када је изблиза видео да из те гомиле види рука.

Тела су била непрепознатљива.

Мушкарац је идентификован на основу отиска прста, а жена по накиту која је носила. Ћерка није идентификована због стања у којем је тело било. Не зна се још колико је починилаца било, али се верује да су убијени из користољубља.

Горан је, као власник мењачнице, са собом носио увек одређену своту новца, сумња се велику. Полиција је готово сигурна да је реч о убиству. Верује се да је Горан познавао убицу, а убица и његови евентуални помагачи да су одлично познавали цео крај. Све се десило на неприступачном терену и уз добру организацију.

Набављен је и бензин да се спали возило и жртве.

Горан је иначе био обазрив човек, јер је у његовој мењачници 2017. године дошло до разбојништва.

Нема информација о осумњиченима
Нишка полиција интензивно трага за извршиоцима стравичног злочина, али за сада нема информација да је било ко осумњичен. Расветљавању злочина могао би да помогне траг пронађен на месту где је возило спаљено. Ради се о чаури из пиштоља, која би могла да органе гоњења доведе до убице.

- Ако се испостави да је чаура од метка којима су усмрћени Ђокићи, биће обављена балистичка анализа, с обзиром да су урези на њој јединствени, као отисак прста. Уколико буде пронађено оружје за које се сумња да је употребљено за злочин, вршиће се пробно пуцање, па ће се чауре упоредити. Само присуство чауре на месту где је возило нађено, указује на могућност да је убици испала када их је скупљао, ако су Ђокићи усмрћени у свом аутомобилу. Међутим, могуће је да је метак експлодирао када је возило запаљено, односно да се ради о муницији коју је Горан имао код себе. Ово из разлога што је у његовом стану пронађена кутија за пиштољ, али не и оружје, па се претпоставља да га је носио са собом – наводе наши извори упознати са овим случајем.

Током дана у Заводу за судску медицину обављена је обдукција тела свирепо убијене породице. Установљено је да су усмрћени ватреним оружјем, али прецизније информације у интересу истраге се не саопштавају. Уколико су задобили устрелне ране, односно ако су у њиховим телима пронађени меци, и они ће бити достављени органима гоњења на даљу анализу.

Полиција преплавила Алексинац и Моравац

Алексинац и Моравац и данас је преплавила полиција која испитује све оне који би могли имати било каква сазнања која би користила истрази. Место на којем су убијени ограђено је полицијском траком, и мада је увиђај обављен још у суботу, поново се претражује како би се установило да ли је то место злочина или су Ђокићи усмрћени у аутомобилу.

Нико од сродника али ни комшија покојне породице нема снаге да прокоментарише злочин. Алексинчани су шокирани убиством троје људи а нарочито двадесетпетогодишње девојке, али су и престрављени сазнањем да такви монструми бораве у овом крају. Последњу пошту страдалим суграђанима одали су са три руже које су оставили на вратима њихове мењачнице.

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Децко

04.10.2021 20:47

Ето ста ти је зивот.... Једног тренутка правис ајвар, а слиједецег те нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

04.10.2021 21:21

Ја верујем у насу полиција они це то пронаци, треба дасе види дали су сипали гориво по Бензиским пумпама остали су снимци било на којој пумпи тоби досло до прави убица!%

Name

Шарго

04.10.2021 21:26

Па ово је нека олупина стара.ко зна кад је ту бачена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.10.2021 06:40

Не знам што се јављаш, када немаш појма. Тако изгледа возило које је изгорило.

Name

Мак

05.10.2021 07:58

Наравно да је олупина када је запаљено возило.