Otkriveno na koji način je likvidirana porodica Đokić?

Vest da je "nestala cela porodica iz Aleksinca" pronela se Srbijom 28. septembra i već tada su mnogi s jezom strahovali da bi potraga mogla kobno da se završi. Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) poslednji put viđeni su u nedelju (26. na 27. septembar). Ceo taj dan proveli su u selu Moravac, kod Goranove majke. Oko ponoći sedaju u crni "pasat" i kreću ka Aleksincu.

Srbija 04.10.2021 | 22:22
Otkriveno na koji način je likvidirana porodica Đokić?

Od Moravca, međutim, nisu išli uobičajenim putem ka Aleksincu, već su krenuli kontraputem. Prošli su kroz selo Žitkovac, pa su iz jedne uske uličice skrenuli desno na put koji se pruža pored pruge. Potom su prešli pružni prelaz i skrenuli levo kako bi izašli na glavni put koji vodi ka izlazu iz sela.

Kamere za video-nadzor sa auto-perionice, koja se nalazi pored puta Aleksinac-Moravac, zabeležile su da je „pasat“ prošao u nedelju, desetak minuta posle ponoći pored pomenutog objekta. Ujedno, to je i poslednji trenutak kada je ova porodica viđena živa.

Poslednji put vozilo je kamera uočila u 2.05 u selu Tešica.

Celog ponedeljka niko od familije ne može da ih dobije telefonom. Poslednji put je zabeleženo da su bili na Vajberu, nešto posle ponoći, dok su 27. septembra, oko 3 sata ujutru, svi telefoni ugašeni. Rodbina nestanak prijavljuje policiji u utorak.

Porodica je verovatno najpre ubijena, da bi počinioci nakon dva sata spalili vozilo.

Policija je spaljeni automobil pronašla 2. oktobra u selu Tešica. Istog dana, nešto kasnije, pronađena su i njihova tela. Ona su bila u Moravcu, 12 kilometara dalje od spaljenog automobila. Tela su se nalazila u jami koja je već postojala, bila su zapaljena i prekrivena daskama i šutom. Policajac ih je otkrio kada je izbliza video da iz te gomile vidi ruka.

Tela su bila neprepoznatljiva.

Muškarac je identifikovan na osnovu otiska prsta, a žena po nakitu koja je nosila. Ćerka nije identifikovana zbog stanja u kojem je telo bilo. Ne zna se još koliko je počinilaca bilo, ali se veruje da su ubijeni iz koristoljublja.

Goran je, kao vlasnik menjačnice, sa sobom nosio uvek određenu svotu novca, sumnja se veliku. Policija je gotovo sigurna da je reč o ubistvu. Veruje se da je Goran poznavao ubicu, a ubica i njegovi eventualni pomagači da su odlično poznavali ceo kraj. Sve se desilo na nepristupačnom terenu i uz dobru organizaciju.

Nabavljen je i benzin da se spali vozilo i žrtve.

Goran je inače bio obazriv čovek, jer je u njegovoj menjačnici 2017. godine došlo do razbojništva.

Nema informacija o osumnjičenima
Niška policija intenzivno traga za izvršiocima stravičnog zločina, ali za sada nema informacija da je bilo ko osumnjičen. Rasvetljavanju zločina mogao bi da pomogne trag pronađen na mestu gde je vozilo spaljeno. Radi se o čauri iz pištolja, koja bi mogla da organe gonjenja dovede do ubice.

- Ako se ispostavi da je čaura od metka kojima su usmrćeni Đokići, biće obavljena balistička analiza, s obzirom da su urezi na njoj jedinstveni, kao otisak prsta. Ukoliko bude pronađeno oružje za koje se sumnja da je upotrebljeno za zločin, vršiće se probno pucanje, pa će se čaure uporediti. Samo prisustvo čaure na mestu gde je vozilo nađeno, ukazuje na mogućnost da je ubici ispala kada ih je skupljao, ako su Đokići usmrćeni u svom automobilu. Međutim, moguće je da je metak eksplodirao kada je vozilo zapaljeno, odnosno da se radi o municiji koju je Goran imao kod sebe. Ovo iz razloga što je u njegovom stanu pronađena kutija za pištolj, ali ne i oružje, pa se pretpostavlja da ga je nosio sa sobom – navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Tokom dana u Zavodu za sudsku medicinu obavljena je obdukcija tela svirepo ubijene porodice. Ustanovljeno je da su usmrćeni vatrenim oružjem, ali preciznije informacije u interesu istrage se ne saopštavaju. Ukoliko su zadobili ustrelne rane, odnosno ako su u njihovim telima pronađeni meci, i oni će biti dostavljeni organima gonjenja na dalju analizu.

Policija preplavila Aleksinac i Moravac

Aleksinac i Moravac i danas je preplavila policija koja ispituje sve one koji bi mogli imati bilo kakva saznanja koja bi koristila istrazi. Mesto na kojem su ubijeni ograđeno je policijskom trakom, i mada je uviđaj obavljen još u subotu, ponovo se pretražuje kako bi se ustanovilo da li je to mesto zločina ili su Đokići usmrćeni u automobilu.

Niko od srodnika ali ni komšija pokojne porodice nema snage da prokomentariše zločin. Aleksinčani su šokirani ubistvom troje ljudi a naročito dvadesetpetogodišnje devojke, ali su i prestravljeni saznanjem da takvi monstrumi borave u ovom kraju. Poslednju poštu stradalim sugrađanima odali su sa tri ruže koje su ostavili na vratima njihove menjačnice.

(Telegraf)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Decko

04.10.2021 20:47

Eto sta ti je zivot.... Jednog trenutka pravis ajvar, a slijedeceg te nema!

ODGOVORITE
Name

Savo

04.10.2021 21:21

Ja verujem u nasu policija oni ce to pronaci, treba dase vidi dali su sipali gorivo po Benziskim pumpama ostali su snimci bilo na kojoj pumpi tobi doslo do pravi ubica!%

Name

Šargo

04.10.2021 21:26

Pa ovo je neka olupina stara.ko zna kad je tu bačena...

ODGOVORITE
Name

Re

05.10.2021 06:40

Ne znam što se javljaš, kada nemaš pojma. Tako izgleda vozilo koje je izgorilo.

Name

Mak

05.10.2021 07:58

Naravno da je olupina kada je zapaljeno vozilo.