Путин: Сарадња у интересу руског и њемачког народа

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин навео је у честитки њемачком руководству поводом уједињења Њамачке да је развој конструктивне сарадње у многим областима у најбољем интересу руског и њемачког народа.

Свијет 03.10.2021 | 12:03
Путин: Сарадња у интересу руског и њемачког народа

"Уједињење Њамачке постало је важан историјски догађај којим се обиљежава крај хладног рата у Европи и почетак нових односа између наших земаља", навео је Путин у честитки упућеној њемачком канцелару Ангели Меркел и предсједнику Франку-Валтеру Штајнмајеру.

Путин је истакао да је развој конструктивне сарадње између Русије и Њамачке и заједнички рад на међународним питањима од користи народима обје земље.

Дан јединства у Њамачкој слави се 2. октобра чиме се обиљежава поновно уједињење Савезне Републике и Њамачке Демократске Републике.

Хале, град у њемачкој савезној покрајини Саксонија Анхал, домаћин је централне прославе Дана јединства.

(Срна/ фото: Тхе Мосцоw Тимес)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Xxx

03.10.2021 11:12

Надамисе даце се и код нас тако исто славити уједињење два иста народа То демокеатско право немозе нико да забрани нити има право на то. Нек зиве они са ким и коме припада. Такоје најламсе и безболније. Тосе мора догодити кад тад а најбоље је сто пре дасе ријеси и та енигма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путине, млакоњо

03.10.2021 12:09

Овако ћеш и Азерима честитке упутити кад се буде славила годишњицу нестанка НГК? ПУТИНЕ, ИЗДАЈНИЧЕ ПРАВОСЛАВЉА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русси,гоХоме

03.10.2021 14:36

??русија која је на ивици беде,нема ништа да понуди Њемачкој..имају мало плина и нафте..и ништа друго..а од 2035 дисел мотори неће бити у употреби..и од чега ће онда руси да живе..немају знање..немају технологију..причају о својој вакцини 2 године..а једина је нигде призната..сто нису поднели захтев за верификацију вакцине?дају је вама,да будете њихови заморци..ни руси је неће..а Путин је за себе и своју свиту наручио 100.000 фајзера..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубуца

03.10.2021 19:39

Мора да ди ти другар са Путином кад знас коју вакцину су он и његови другари примили.А сигурно су руси богатији, образованији од тебе у сваком смислу.

Name

О мy Гот

03.10.2021 19:39

Морам да се прекрстим ста овај испод лупа да Русија нема ста да понуди ..Па без руских енергената њемацка привреда би рикнула за мјесец дана ..Ма да , производице аута и осталу механизацију да се креце на струју.А струју опет производит од угља ..Русију њени енергенти могу дрзат најјацом силом на свијету за наредних 200 године..Плин и нафта остаце најпоузданији енергенти ..Благо Србији сто јој стизе гас гасоводом из Русије..Знаци то Србији висеструко..А цујем да фбих оцекује поскупљење струје и до 120% .Нек не брину ,Руси су ту да им дају плин да се угрију...Ста се мозе кад угаљ цади пуно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ох мајн гот

04.10.2021 18:09

Русија је јад И биједа. Обичан народ живи у биједи а само 5% у изобиљу међу њима Путин.