Putin: Saradnja u interesu ruskog i njemačkog naroda

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin naveo je u čestitki njemačkom rukovodstvu povodom ujedinjenja Njamačke da je razvoj konstruktivne saradnje u mnogim oblastima u najboljem interesu ruskog i njemačkog naroda.

Svijet 03.10.2021 | 12:03
Putin: Saradnja u interesu ruskog i njemačkog naroda

"Ujedinjenje Njamačke postalo je važan istorijski događaj kojim se obilježava kraj hladnog rata u Evropi i početak novih odnosa između naših zemalja", naveo je Putin u čestitki upućenoj njemačkom kancelaru Angeli Merkel i predsjedniku Franku-Valteru Štajnmajeru.

Putin je istakao da je razvoj konstruktivne saradnje između Rusije i Njamačke i zajednički rad na međunarodnim pitanjima od koristi narodima obje zemlje.

Dan jedinstva u Njamačkoj slavi se 2. oktobra čime se obilježava ponovno ujedinjenje Savezne Republike i Njamačke Demokratske Republike.

Hale, grad u njemačkoj saveznoj pokrajini Saksonija Anhal, domaćin je centralne proslave Dana jedinstva.

(Srna/ foto: The Moscow Times)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Xxx

03.10.2021 11:12

Nadamise dace se i kod nas tako isto slaviti ujedinjenje dva ista naroda To demokeatsko pravo nemoze niko da zabrani niti ima pravo na to. Nek zive oni sa kim i kome pripada. Takoje najlamse i bezbolnije. Tose mora dogoditi kad tad a najbolje je sto pre dase rijesi i ta enigma

ODGOVORITE
Name

Putine, mlakonjo

03.10.2021 12:09

Ovako ćeš i Azerima čestitke uputiti kad se bude slavila godišnjicu nestanka NGK? PUTINE, IZDAJNIČE PRAVOSLAVLJA!

ODGOVORITE
Name

Russi,goHome

03.10.2021 14:36

??rusija koja je na ivici bede,nema ništa da ponudi Njemačkoj..imaju malo plina i nafte..i ništa drugo..a od 2035 disel motori neće biti u upotrebi..i od čega će onda rusi da žive..nemaju znanje..nemaju tehnologiju..pričaju o svojoj vakcini 2 godine..a jedina je nigde priznata..sto nisu podneli zahtev za verifikaciju vakcine?daju je vama,da budete njihovi zamorci..ni rusi je neće..a Putin je za sebe i svoju svitu naručio 100.000 fajzera..

ODGOVORITE
Name

Bubuca

03.10.2021 19:39

Mora da di ti drugar sa Putinom kad znas koju vakcinu su on i njegovi drugari primili.A sigurno su rusi bogatiji, obrazovaniji od tebe u svakom smislu.

Name

O my Got

03.10.2021 19:39

Moram da se prekrstim sta ovaj ispod lupa da Rusija nema sta da ponudi ..Pa bez ruskih energenata njemacka privreda bi riknula za mjesec dana ..Ma da , proizvodice auta i ostalu mehanizaciju da se krece na struju.A struju opet proizvodit od uglja ..Rusiju njeni energenti mogu drzat najjacom silom na svijetu za narednih 200 godine..Plin i nafta ostace najpouzdaniji energenti ..Blago Srbiji sto joj stize gas gasovodom iz Rusije..Znaci to Srbiji visestruko..A cujem da fbih ocekuje poskupljenje struje i do 120% .Nek ne brinu ,Rusi su tu da im daju plin da se ugriju...Sta se moze kad ugalj cadi puno

ODGOVORITE
Name

Oh majn got

04.10.2021 18:09

Rusija je jad I bijeda. Običan narod živi u bijedi a samo 5% u izobilju među njima Putin.