Бореновић: Додику се изјава вратила као бумеранг

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић тврди да је Милорад Додик лично признао да зна да фирма његовог пријатеља и функционера СНСД+а нема дозволу за унутрашњи промет лијековима.

Република Српска 26.09.2021 | 13:54
Бореновић: Додику се изјава вратила као бумеранг

Бореновић је прокоментарисао Додикове оптужбе да "паметњаковићи из ПДП уводе нови правилник у Агенцији за лијекове".

"Морам разочарати господина Додика чињеницом да је Правилник о условима за обављање промета на велико још 2014. године донио кадар СНСД, тадашњи министар Средоје Новић, а верификован кроз све важеће акте и гласом члана Стручног савјета Агенције за лијекове из Републике Српске, опет кадра СНСД, Лазара Продановића. Тако да је једина истина да су правилнике на које се господин Додик сада жали заправо доносили кадрови његове странке", каже Бореновић.

Истиче да су ово чињенице које износи само зарад истине и да, уколико се већ политика бави оваквим питањима, мора излазити у јавност искључиво са чињеницама, а не паушалним изјавама које додатно збуњују грађане.

"Мора се знати када стати и рећи доста, што очигледно није пракса СНСД-а, па је за очекивати да њихов предсједник ускоро почне лично испитивати чистоћу кисеоника и износити своје закључке. Обезвриједили су све, изашли изван оквира закона и важећих здравствених стандарда и у претходних годину и по довели до драстичног пада повјерења народа у здравствени систем", наводи Бореновић и додаје:

"Маске су набављали преко туристичке агенције, респираторе скоро па директно преко Додиковог кабинета, шаторску конструкцију коју су звали мобилна болница телефонским позивом премијера Вишковића свом пријатељу и све то плаћали новцем грађана по вишеструко вишим цијенама од тржишних."

Лидер ПДП-а сматра да сада није битно шта ће било ко од политичара рећи, него да се утврди стварно стање.

"Да ли је прекршен закон, како су повлаштене фирме могле прометовати кисеоником ако немају дозволу за то, ко је увозио и какав кисеоник, ко је све одговоран за евентуалне неправилности и могућа кривична дјела и на крају, питање свих питања, какав кисеоник се користи у нашим клиникама? На правосуђу, инспекцијама и струци је да дају одговоре, а када се ова, још једна у низу афера, расвијетли, тада ће бити на новој политичкој структури да уведе ред, да се поштује закон, процедуре, стандарди и да се врати повјерење у здравствени систем", закључује Бореновић.

(БН)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Истина

26.09.2021 12:09

Сви ви гледате себе и свој дзеп,јад и бједа људског рода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви туку по Драску и Золаку

26.09.2021 12:47

А остали паламуде.

Name

ре

26.09.2021 13:32

Ако се потписујеш као Истина ,онда говори истину.Ко болесницима даје технички а не медицински кисеоник, што је могући узрок смрти болесника на УКЦ-у..Ако је Бореновић нек му суде ако је неко други а тебе очито то боли , нек и њему суде.Истина је једна.

Name

Ре

26.09.2021 14:21

Ајде!?Такви су најгори,који тврде да су сви исти а онда гласају за Додика и црвену банду.Нису сви исти и никада неце бити.

Name

Ре

26.09.2021 15:55

Додиков систем је манипулисање са народом. Давањем паушалних контрадикторних и неаргументованих изјава Многе то збуњује и превари.

Name

ре ре

26.09.2021 15:57

Тај кисеоник се користи исти и прије короне,знам да санитетска возила довозе празне боце и пуне их већ 15 година ту.Значи није то неки нови кисеоник од појаве короне већ се исти користи годинама.Може се провјерити квалитет.

Name

Xx

26.09.2021 12:27

Годинама раде незаконито и стигло све на наплату. Не да су унистили здравство вец све цега су се дотакли. Гусе се у криминалу. Сами себи ставили омцу око врата. Све врли струцњаци секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е јеси

26.09.2021 13:05

Говно као и твој луди Драле и врљави Црнадак

Name

Ре е јеси

26.09.2021 14:55

Оцигледно боту црвени да ти је ИQ сразмјеран или мањи од броја ципела који носис послије оваковог кометара. Посто у не достатку одговора на ово сто нам се десава задњих дана око кисеоника немате одговор покусали сте оптузити гдина Бореновица који је вас и васег сефа врло брзо демантовао па сте пресли на вриједјања и псовке. Размислите о људима који су изгубили своје најмилије због Цовида и који гледају и слусају о овоме свему. Зар нам није свима у циљу да се ово расвијетли до краја и да се одговорни казне,или це по старом добром рецепту кренути прица о оцјепљењу и рату да би се скренула пазња са овог свега????Размислите јос једном о свему наравно ако имате циме да мислите с обзиром сто вам водја секте казе ста ви треба да мислите

Name

Додик

26.09.2021 12:31

ТО ЈЕ ТИПИЧНА НЕПИСМЕНА ФУКАРА ЛАЗОВ ПРЕВАРАНТ И САД ГЕНОЦИДНА ФАМИЛИЈА ДОДИГ.. СИСТЕМ ЧАУШЕКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

26.09.2021 12:35

јест цемо корење,удисати кисик за заваривање ... али не одустајемо од србовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

26.09.2021 12:52

Радити обдукцију од 2020 до данашњег дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

26.09.2021 12:54

Ова секта краде и кисик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

26.09.2021 12:56

Има ли то везе са највецом смртности у Еуропи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј...

26.09.2021 12:57

Зар вас свих ,више није срамота, склоните се и дајте паметније људе који се нече бавити трачевима криминалом и вријеђањем људског ума и достојанства...па зар неком уопште може паси на памет да дозволи нељудске ствари у очувању здравља нације...па у рату се кисик возио из србије у боцама , а ви за тридесет година нисте у стању постројење направити и оспосообити да за "свој народ" обезбједите исправне основне потребе , чист КИСЕОНИК...фуј, фуј, ...срамно да срамније неможе бити, зар је уопште потребан неко да каже шта је допуштено , а шта не када је стандард и животи у питању...ви сте сви наказе и патолошки болесници. Убијате свој народ зарад богаћења и личних интереса....али не заборавите нико није вјечан...багро ФУЈ,срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

26.09.2021 13:27

Невјероватнп је како је је опозивија инертна у овој афери. Сва њихова активност се свела на обична саопштења. Никоме и не пада н памет врши медијски претисак на руководиоце институција које су већ требале узети узорке кисика и изузети документацију, како би обезбједили доказни материјал. Очито је да чекају да се докази униште, обезбједе лажни и истрагу усмјере у погрешном правцу. Умјесто да надлежне прозивају по имену и презимену, они чекају да им Додик каже:"склонили смо доказе. Сада тражите да институције раде свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хипић

26.09.2021 13:52

Имала је опозиција шансу да Драшко као најобраованији манипулант није побиједио и показао право лице. Сад су у чабру након његових годину дана. Ништа није урађено само слике ријалитија

ОДГОВОРИТЕ
Name

гибли

26.09.2021 14:36

ста требало је цекати сарајево да одобри кисеоник као сто су дали за 11 беба .исправно увезли медицински без сарајева и Бореновиц га је примио када је лезао ради короне .лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

26.09.2021 18:02

јес јес они оце да нам бакир даде отровни плин па да не моземо висе србовати

Name

Кисик

26.09.2021 15:35

Док се ви сви навлаците око тога ко је крив, дотле тузиластво сути, ови у болницама це по сваку цијену покусати доци до медици ског кисеоника, како би у слуцају провјера било све ок.Многи пацијенти вец прицају како су боце са кисеоником биле сиве и плаве боје, а цисто медицински кисеоник се пакује само у бијеле боце управо да би се избјегла замјена са другим који није цист за наса плуца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.09.2021 16:14

А сто не идете на улицу , да протестујете и то смеце од цовека скинете са власти да вас висе непљацка , него га сваки пут бирате и гласате за њега , а знате какав је лопов и колко је зла нанио том јадном народу. Сами сте криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

26.09.2021 20:08

Нај боље да додик продаје тај кисеоник да побије ово мало јос народа сто није побјегло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка Wиен.

27.09.2021 02:49

Знају се правила Министарсто за здравље,је за СВЕ задузено У Фабрикама лијекова Рад свих медециндких установс кисеиник за пацијенте,ста је стално Проблем,засто Сами Себи правите примитивизам фугим језиком,много прице безвезне људи ,нека цуте и раде Као некада,да се непра е глупости да се мало,концетрирају ста раде,заједно цуте и раде,СВЕ ицх прате ста рада Па ЦЕ им се смијсти и реци да Само праве Проблеме У друст о,Брüссел века културу Нр свадје и понизење,натода ми нормслно уијима У Аустрији,нераде ни овдје сви,дјеца се сколују цуте и раде.Поз

ОДГОВОРИТЕ