Borenović: Dodiku se izjava vratila kao bumerang

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da je Milorad Dodik lično priznao da zna da firma njegovog prijatelja i funkcionera SNSD+a nema dozvolu za unutrašnji promet lijekovima.

Republika Srpska 26.09.2021 | 13:54
Borenović: Dodiku se izjava vratila kao bumerang

Borenović je prokomentarisao Dodikove optužbe da "pametnjakovići iz PDP uvode novi pravilnik u Agenciji za lijekove".

"Moram razočarati gospodina Dodika činjenicom da je Pravilnik o uslovima za obavljanje prometa na veliko još 2014. godine donio kadar SNSD, tadašnji ministar Sredoje Nović, a verifikovan kroz sve važeće akte i glasom člana Stručnog savjeta Agencije za lijekove iz Republike Srpske, opet kadra SNSD, Lazara Prodanovića. Tako da je jedina istina da su pravilnike na koje se gospodin Dodik sada žali zapravo donosili kadrovi njegove stranke", kaže Borenović.

Ističe da su ovo činjenice koje iznosi samo zarad istine i da, ukoliko se već politika bavi ovakvim pitanjima, mora izlaziti u javnost isključivo sa činjenicama, a ne paušalnim izjavama koje dodatno zbunjuju građane.

"Mora se znati kada stati i reći dosta, što očigledno nije praksa SNSD-a, pa je za očekivati da njihov predsjednik uskoro počne lično ispitivati čistoću kiseonika i iznositi svoje zaključke. Obezvrijedili su sve, izašli izvan okvira zakona i važećih zdravstvenih standarda i u prethodnih godinu i po doveli do drastičnog pada povjerenja naroda u zdravstveni sistem", navodi Borenović i dodaje:

"Maske su nabavljali preko turističke agencije, respiratore skoro pa direktno preko Dodikovog kabineta, šatorsku konstrukciju koju su zvali mobilna bolnica telefonskim pozivom premijera Viškovića svom prijatelju i sve to plaćali novcem građana po višestruko višim cijenama od tržišnih."

Lider PDP-a smatra da sada nije bitno šta će bilo ko od političara reći, nego da se utvrdi stvarno stanje.

"Da li je prekršen zakon, kako su povlaštene firme mogle prometovati kiseonikom ako nemaju dozvolu za to, ko je uvozio i kakav kiseonik, ko je sve odgovoran za eventualne nepravilnosti i moguća krivična djela i na kraju, pitanje svih pitanja, kakav kiseonik se koristi u našim klinikama? Na pravosuđu, inspekcijama i struci je da daju odgovore, a kada se ova, još jedna u nizu afera, rasvijetli, tada će biti na novoj političkoj strukturi da uvede red, da se poštuje zakon, procedure, standardi i da se vrati povjerenje u zdravstveni sistem", zaključuje Borenović.

(BN)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Istina

26.09.2021 12:09

Svi vi gledate sebe i svoj dzep,jad i bjeda ljudskog roda!

ODGOVORITE
Name

Svi tuku po Drasku i Zolaku

26.09.2021 12:47

A ostali palamude.

Name

re

26.09.2021 13:32

Ako se potpisuješ kao Istina ,onda govori istinu.Ko bolesnicima daje tehnički a ne medicinski kiseonik, što je mogući uzrok smrti bolesnika na UKC-u..Ako je Borenović nek mu sude ako je neko drugi a tebe očito to boli , nek i njemu sude.Istina je jedna.

Name

Re

26.09.2021 14:21

Ajde!?Takvi su najgori,koji tvrde da su svi isti a onda glasaju za Dodika i crvenu bandu.Nisu svi isti i nikada nece biti.

Name

Re

26.09.2021 15:55

Dodikov sistem je manipulisanje sa narodom. Davanjem paušalnih kontradiktornih i neargumentovanih izjava Mnoge to zbunjuje i prevari.

Name

re re

26.09.2021 15:57

Taj kiseonik se koristi isti i prije korone,znam da sanitetska vozila dovoze prazne boce i pune ih već 15 godina tu.Znači nije to neki novi kiseonik od pojave korone već se isti koristi godinama.Može se provjeriti kvalitet.

Name

Xx

26.09.2021 12:27

Godinama rade nezakonito i stiglo sve na naplatu. Ne da su unistili zdravstvo vec sve cega su se dotakli. Guse se u kriminalu. Sami sebi stavili omcu oko vrata. Sve vrli strucnjaci sekte.

ODGOVORITE
Name

e jesi

26.09.2021 13:05

Govno kao i tvoj ludi Drale i vrljavi Crnadak

Name

Re e jesi

26.09.2021 14:55

Ocigledno botu crveni da ti je IQ srazmjeran ili manji od broja cipela koji nosis poslije ovakovog kometara. Posto u ne dostatku odgovora na ovo sto nam se desava zadnjih dana oko kiseonika nemate odgovor pokusali ste optuziti gdina Borenovica koji je vas i vaseg sefa vrlo brzo demantovao pa ste presli na vrijedjanja i psovke. Razmislite o ljudima koji su izgubili svoje najmilije zbog Covida i koji gledaju i slusaju o ovome svemu. Zar nam nije svima u cilju da se ovo rasvijetli do kraja i da se odgovorni kazne,ili ce po starom dobrom receptu krenuti prica o ocjepljenju i ratu da bi se skrenula paznja sa ovog svega????Razmislite jos jednom o svemu naravno ako imate cime da mislite s obzirom sto vam vodja sekte kaze sta vi treba da mislite

Name

Dodik

26.09.2021 12:31

TO JE TIPIČNA NEPISMENA FUKARA LAZOV PREVARANT I SAD GENOCIDNA FAMILIJA DODIG.. SISTEM ČAUŠEKU

ODGOVORITE
Name

blbl

26.09.2021 12:35

jest cemo korenje,udisati kisik za zavarivanje ... ali ne odustajemo od srbovanja

ODGOVORITE
Name

Dana

26.09.2021 12:52

Raditi obdukciju od 2020 do današnjeg dana.

ODGOVORITE
Name

Rile

26.09.2021 12:54

Ova sekta krade i kisik.

ODGOVORITE
Name

Xxl

26.09.2021 12:56

Ima li to veze sa najvecom smrtnosti u Europi

ODGOVORITE
Name

Fuj...

26.09.2021 12:57

Zar vas svih ,više nije sramota, sklonite se i dajte pametnije ljude koji se neče baviti tračevima kriminalom i vrijeđanjem ljudskog uma i dostojanstva...pa zar nekom uopšte može pasi na pamet da dozvoli neljudske stvari u očuvanju zdravlja nacije...pa u ratu se kisik vozio iz srbije u bocama , a vi za trideset godina niste u stanju postrojenje napraviti i osposoobiti da za "svoj narod" obezbjedite ispravne osnovne potrebe , čist KISEONIK...fuj, fuj, ...sramno da sramnije nemože biti, zar je uopšte potreban neko da kaže šta je dopušteno , a šta ne kada je standard i životi u pitanju...vi ste svi nakaze i patološki bolesnici. Ubijate svoj narod zarad bogaćenja i ličnih interesa....ali ne zaboravite niko nije vječan...bagro FUJ,sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Lule

26.09.2021 13:27

Nevjerovatnp je kako je je opozivija inertna u ovoj aferi. Sva njihova aktivnost se svela na obična saopštenja. Nikome i ne pada n pamet vrši medijski pretisak na rukovodioce institucija koje su već trebale uzeti uzorke kisika i izuzeti dokumentaciju, kako bi obezbjedili dokazni materijal. Očito je da čekaju da se dokazi unište, obezbjede lažni i istragu usmjere u pogrešnom pravcu. Umjesto da nadležne prozivaju po imenu i prezimenu, oni čekaju da im Dodik kaže:"sklonili smo dokaze. Sada tražite da institucije rade svoj posao.

ODGOVORITE
Name

hipić

26.09.2021 13:52

Imala je opozicija šansu da Draško kao najobraovaniji manipulant nije pobijedio i pokazao pravo lice. Sad su u čabru nakon njegovih godinu dana. Ništa nije urađeno samo slike rijalitija

ODGOVORITE
Name

gibli

26.09.2021 14:36

sta trebalo je cekati sarajevo da odobri kiseonik kao sto su dali za 11 beba .ispravno uvezli medicinski bez sarajeva i Borenovic ga je primio kada je lezao radi korone .lopovi

ODGOVORITE
Name

momo

26.09.2021 18:02

jes jes oni oce da nam bakir dade otrovni plin pa da ne mozemo vise srbovati

Name

Kisik

26.09.2021 15:35

Dok se vi svi navlacite oko toga ko je kriv, dotle tuzilastvo suti, ovi u bolnicama ce po svaku cijenu pokusati doci do medici skog kiseonika, kako bi u slucaju provjera bilo sve ok.Mnogi pacijenti vec pricaju kako su boce sa kiseonikom bile sive i plave boje, a cisto medicinski kiseonik se pakuje samo u bijele boce upravo da bi se izbjegla zamjena sa drugim koji nije cist za nasa pluca.

ODGOVORITE
Name

Ja

26.09.2021 16:14

A sto ne idete na ulicu , da protestujete i to smece od coveka skinete sa vlasti da vas vise nepljacka , nego ga svaki put birate i glasate za njega , a znate kakav je lopov i kolko je zla nanio tom jadnom narodu. Sami ste krivi

ODGOVORITE
Name

Boban

26.09.2021 20:08

Naj bolje da dodik prodaje taj kiseonik da pobije ovo malo jos naroda sto nije pobjeglo

ODGOVORITE
Name

Zorka Wien.

27.09.2021 02:49

Znaju se pravila Ministarsto za zdravlje,je za SVE zaduzeno U Fabrikama lijekova Rad svih medecindkih ustanovs kiseinik za pacijente,sta je stalno Problem,zasto Sami Sebi pravite primitivizam fugim jezikom,mnogo price bezvezne ljudi ,neka cute i rade Kao nekada,da se nepra e gluposti da se malo,koncetriraju sta rade,zajedno cute i rade,SVE ich prate sta rada Pa CE im se smijsti i reci da Samo prave Probleme U drust o,Brüssel veka kulturu Nr svadje i ponizenje,natoda mi normslno uijima U Austriji,nerade ni ovdje svi,djeca se skoluju cute i rade.Poz

ODGOVORITE