Добој: Опушак цигарете запалио болничку собу

Пожар на Одјељењу хирургије у добојској Болници "Свети апостол Лука" највјероватније је изазвао опушак цигарете који је испао пацијенту, сазнају незванично "Независне новине".

Република Српска 26.09.2021 | 13:17
Добој: Опушак цигарете запалио болничку собу

Како кажу извори, ватру су успјели да угасе двојица других пацијента од којх је један био у колицима, те су уз помоћ болничких портира спасили пацијента који је лежао у соби у којој је избио пожар.

Према сазнањима с противпожарним апаратима су угасили ватру. Извор близак истрази је казао да су када су видјели дим и портири у болници убрзо дошли до собе гдје био пожар.

Иначе, Слободан Ш. из (42) Модриче, који је је повријеђен у пожару, налази се у тешком општем стању стања и прикључен је на апарате за механичку вентилацију на Универзитеском клиничком центру РС у Бањалуци.

Из УКЦ РС су рекли да је у ноћи са петка на суботу у 1.20 часова у Ургентни центар те здравствене установе примљен пацијент С.Ш. (42).

"Пацијент је примљен са опекотинама и хоспитализован је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење УКЦ РС", казали су са УКЦ РС.

Додају да према ријечима Едите Грбавац, дежурног љекара ове Клинике, пацијент је тешког општег стања и прикључен је на апарате за механичку вентилацију, те све даље прогнозе у вези његовог здравственог стања су преурањене.

(Независне новине)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вук

26.09.2021 11:38

Бозе! Откуд опусак у болницкој соби? Ко је то дозволио !!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вук

26.09.2021 11:40

Не мора свако ср***ње неко дозволити Или ти ниси никад видио да неко ради нешто што је ЗАБРАЊЕНО, поготово код нас?!

Name

Ре Вук

26.09.2021 11:51

Дозволио нас примитивизам да у 21. вијеку пусимо у болници. И не треба нама болница вец курс описмењавања и културе, а онда избацивање на улицу ако се не понасамо културно.

Name

Контраиндикације

26.09.2021 11:55

Преостали метан из индустријског кисика би га могао спалити изнутра до краја.. А и угљенмоноксид се везује за хемоглобин са великим афинитетом тако да је гусење сасвим извјесно.

Name

Непусац

26.09.2021 12:21

Питате се одкуд опусак .На неурохирургији пусе мед.особље на дезурству.

Name

Хе Хе

26.09.2021 14:38

Није проблем што они пуше у Болници, проблем је што Болница нема против пожарни систем за алармирање. Немојте зајебават, ако игдје не треба да се пуши, то је Болница.