Doboj: Opušak cigarete zapalio bolničku sobu

Požar na Odjeljenju hirurgije u dobojskoj Bolnici "Sveti apostol Luka" najvjerovatnije je izazvao opušak cigarete koji je ispao pacijentu, saznaju nezvanično "Nezavisne novine".

Republika Srpska 26.09.2021 | 13:17
Doboj: Opušak cigarete zapalio bolničku sobu

Kako kažu izvori, vatru su uspjeli da ugase dvojica drugih pacijenta od kojh je jedan bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

Prema saznanjima s protivpožarnim aparatima su ugasili vatru. Izvor blizak istrazi je kazao da su kada su vidjeli dim i portiri u bolnici ubrzo došli do sobe gdje bio požar.

Inače, Slobodan Š. iz (42) Modriče, koji je je povrijeđen u požaru, nalazi se u teškom opštem stanju stanja i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju na Univerziteskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Iz UKC RS su rekli da je u noći sa petka na subotu u 1.20 časova u Urgentni centar te zdravstvene ustanove primljen pacijent S.Š. (42).

"Pacijent je primljen sa opekotinama i hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS", kazali su sa UKC RS.

Dodaju da prema riječima Edite Grbavac, dežurnog ljekara ove Klinike, pacijent je teškog opšteg stanja i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, te sve dalje prognoze u vezi njegovog zdravstvenog stanja su preuranjene.

(Nezavisne novine)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vuk

26.09.2021 11:38

Boze! Otkud opusak u bolnickoj sobi? Ko je to dozvolio !!!?

ODGOVORITE
Name

Re Vuk

26.09.2021 11:40

Ne mora svako sr***nje neko dozvoliti Ili ti nisi nikad vidio da neko radi nešto što je ZABRANJENO, pogotovo kod nas?!

Name

Re Vuk

26.09.2021 11:51

Dozvolio nas primitivizam da u 21. vijeku pusimo u bolnici. I ne treba nama bolnica vec kurs opismenjavanja i kulture, a onda izbacivanje na ulicu ako se ne ponasamo kulturno.

Name

Kontraindikacije

26.09.2021 11:55

Preostali metan iz industrijskog kisika bi ga mogao spaliti iznutra do kraja.. A i ugljenmonoksid se vezuje za hemoglobin sa velikim afinitetom tako da je gusenje sasvim izvjesno.

Name

Nepusac

26.09.2021 12:21

Pitate se odkud opusak .Na neurohirurgiji puse med.osoblje na dezurstvu.

Name

He He

26.09.2021 14:38

Nije problem što oni puše u Bolnici, problem je što Bolnica nema protiv požarni sistem za alarmiranje. Nemojte zajebavat, ako igdje ne treba da se puši, to je Bolnica.