Саслушана особа за напад у "Ластином" аутобусу (ВИДЕО)

Полиција у Немачкој потврдила је да је саслушала држављанин Србије (30), који је ухапшен у Немачкој због сумње да је у "Ластином" аутобусу држао таоце.

Свијет 22.09.2021 | 10:16
Саслушана особа за напад у "Ластином" аутобусу (ВИДЕО)

Како преносе немачки медији, није познато шта је рекао полицији, односно у каквом се психичком и физичком стању налази.

Портал "Билд" раније је најавио да би осумњичени требало данас да се нађе пред судијом, који треба да му одреди притвор, а тужилаштво га оптужује за покушај убиства.

 

Немачки медији преносе да је 30-огодишњи држављанин Србије, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао једну жену и једног 20-огодишњег путника. Он је 20-огодишњег путника, који је пао на под, ударао у лице песницама и ногама, услед чега је нападнути задобио повреде. Када је дошло до напада возачи су зауставили аутобус, путници су истрчали, а нападача су обуздали возачи и поједини путници.

Према писању немачких медија нападач је, у разговору са полицијом, тврдио да је наоружан. На то је реаговала немачка полиција, која је на место догађаја упутила специјалне јединице СЕК из Нирнберга, као и преговарачки тим за решавање талачке кризе. Аутопут А9, између Хилполштајна и Грединга, био је затворен за саобраћај у оба правца. Након преговора прегорачког тима полиције возачи су могли да напусте аутобус.

Након тога уследила је муњевита акција СЕК, која је, користећи и шок бомбе, савладала нападача у аутобусу и ухапсила. Полиција за сада није могла да потврди сумњу да се радило о талачкој кризи. У међувревемну је повређени 20-огодишњак, који је одвежен у оближњу болницу, из ње пуштен, а других 13 путника је преспавало у једном хотелу и данас се враћа, другим аутобусом у Србију.

Иначе пошто се радило о страном аутобусу преговори са нападачем, како пишу немачки медији, нису били једноставни, а и он је, како тврди „Билд“, изговарао несувисле реченице. Нападач је тврдио да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер у супротном ће он бити нападнут. Немачка полиција је у сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом била је у контакту са једним од возача, а тако и са нападачем.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007

22.09.2021 13:05

Багра није хтела да му направи места па момак посизео,гдје је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.09.2021 14:42

Проблем је у куцном васпитању и у Исламској заједници ,

Name

Ре

22.09.2021 18:03

Јел босњак?

Name

ја

22.09.2021 15:53

Теско је путовати са Аутобусима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

22.09.2021 16:09

14 путника и 2 возаца а он сам. На Романији би му дали да се помоли аллаху дзелесануху "мозда" после...

ОДГОВОРИТЕ