Saslušana osoba za napad u "Lastinom" autobusu (VIDEO)

Policija u Nemačkoj potvrdila je da je saslušala državljanin Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u "Lastinom" autobusu držao taoce.

Svijet 22.09.2021 | 10:16
Saslušana osoba za napad u "Lastinom" autobusu (VIDEO)

Kako prenose nemački mediji, nije poznato šta je rekao policiji, odnosno u kakvom se psihičkom i fizičkom stanju nalazi.

Portal "Bild" ranije je najavio da bi osumnjičeni trebalo danas da se nađe pred sudijom, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva.

 

Nemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika. On je 20-ogodišnjeg putnika, koji je pao na pod, udarao u lice pesnicama i nogama, usled čega je napadnuti zadobio povrede. Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju nemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan. Na to je reagovala nemačka policija, koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize. Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca. Nakon pregovora pregoračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus.

Nakon toga usledila je munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila. Policija za sada nije mogla da potvrdi sumnju da se radilo o talačkoj krizi. U međuvrevemnu je povređeni 20-ogodišnjak, koji je odvežen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.

Inače pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi „Bild“, izgovarao nesuvisle rečenice. Napadač je tvrdio da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

007

22.09.2021 15:05

Bagra nije htela da mu napravi mesta pa momak posizeo,gdje je problem.

ODGOVORITE
Name

re

22.09.2021 16:42

Problem je u kucnom vaspitanju i u Islamskoj zajednici ,

Name

Re

22.09.2021 20:03

Jel bosnjak?

Name

ja

22.09.2021 17:53

Tesko je putovati sa Autobusima

ODGOVORITE
Name

Predator

22.09.2021 18:09

14 putnika i 2 vozaca a on sam. Na Romaniji bi mu dali da se pomoli allahu dzelesanuhu "mozda" posle...

ODGOVORITE