Шаровић: Нико није овлаштен да говори у име нас

Не постоји никакав заједнички формални договор парламентарних странака из Републике Српске око неучествовања на сутрашњем заједању ПС БиХ тако да нико није овлаштен да говори у име свих парламентарних странка и њених клубова, па ни у име СДС који ће се и у овој ситуацији понашати принципијелно, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић коментаришући изјаву члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да нико од Срба  20. септембра неће ићи на сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 19.09.2021 | 14:52
Шаровић: Нико није овлаштен да говори у име нас

„Паметно би било да се о овој деликатној ситуацији око сутрашњег засједања,  разговарало у оквиру парламентарних странака и клубова и тражило заједничко и најбоље рјешење јер на дневном реду су  плате за више од 7.000 државних службеника и упосленика који раде у заједничким институцијама и који примају плате и накнаде из Буџета институција БиХ, али таквог разговора није било“, навео је Шаровић.

Упозорио је да штета сваке врсте по интересе Републике Српске и њених грађана, уколико се не нађе одговарајуће рјешење, може бити огромна.

„Рјешења која се државним службеницима и упосленицима посљедњих дана нуде од појединаца, али не и институција су парцијална и недовољно утемељена“, казао је Шаровић.

(БН)