Šarović: Niko nije ovlašten da govori u ime nas

Ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju PS BiH tako da niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranka i njenih klubova, pa ni u ime SDS koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba  20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 19.09.2021 | 14:52
Šarović: Niko nije ovlašten da govori u ime nas

„Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja,  razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su  plate za više od 7.000 državnih službenika i uposlenika koji rade u zajedničkim institucijama i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo“, naveo je Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

„Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca, ali ne i institucija su parcijalna i nedovoljno utemeljena“, kazao je Šarović.

(BN)