Вучић о састанку са Шмитом: Лаке теме нису биле на столу

"Лаке теме нису биле на столу", казао је Вучић, одговарајући на питање новинара.

Србија 09.09.2021 | 12:38
Вучић о састанку са Шмитом: Лаке теме нису биле на столу

Вучић је, током полагања камена темељца за нову фабрику у Земуну, говорио и о састанку са Шмитом.

Рекао је да разговори били отворени. “Изнио сам и наш став о примјени бонских овлаштења и о томе се говорило нескривено и фер, Лаке теме нису биле на столу", казао је Вучић, одговарајући на питање новинара.

Навео је да је рекао Шмиту у лице све, а и,како је казао, Шмит њему.

Вучић је рекао да није било разговора о деблокади институција БиХ. 

Претходно је саопштено да је предсједник Србије Александар Вучић исказао став да народи у БиХ би требало да одлучују о својој судбини уз што мање притисака и мијешања са стране, изразивши увјерење да Србија и БиХ у будућности могу неупоредиво брже да развијају своје економске везе и односе.

Вучић се састао данас са високим представником међународне заједнице за Босну и Херцеговину, Кристијаном Шмитом и поручио му да од њега очекује непристрасан и избалансиран приступ будући да су неретко представници међународне заједнице једнострано посматрали ствари у Босни и Херцеговини и региону.

Вучић је додао да Србија поштује интегритет и цјеловитост БиХ, баш као и целокупност и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Републике.

Како се наводи, Вучић и Шмит су разменили мишљења о тренутној политичкој ситуацији у региону са нагласком на напретку Босне и Херцеговине и других земаља Западног Балкана према Европској унији.

Шмит је навео да је функционалност државе Босне и Херцеговине неопходан фактор како би се досегао степен на којем јој више неће требати међународна супервизија, као и за напредак ка ЕУ интеграцијама.

Истовремено, Шмит је изразио подршку иницијативама усмереним ка регионалној интеграцији свих земаља на Западном Балкану, која треба да буде инклузивна и да представља корак напред ка европској интеграцији.

(БН/Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АКТИВИСТА

09.09.2021 10:21

Прокрчи ти пут Милокрад. Отварај шампањац зови брата Човића, па наставите као и до сада.... Резултат сахрани Српску безбожниче.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

09.09.2021 10:21

Овај Сцхмидт ће направити више штете него користи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

09.09.2021 10:44

Знаци Вуциц га признаје.. Ста казе Миле на то????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

09.09.2021 10:58

Једно прицају друго раде За Европу а све птотив Европее!!!али Народ оде сам за Европу!само гласацка масинериа покупована пидобна остаје и немоцни стари и болесни народ у нестајањууу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видоје

09.09.2021 11:05

И народи у Србији би требало да одлучују о својој судбини уз што мање притисака и мијешања са стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxтрем

09.09.2021 11:50

Само референдум Миле и идемо до Дрине, па ћемо видјети гдје ћемо завршити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопи

09.09.2021 14:39

има ли ишта глупље у српским медијима и политичким изјавама када кажу.... РС и БиХ. Јел то РС на Марсу? Ил недај боже држава па је успут спомињу кад и БиХ?

ОДГОВОРИТЕ