Како СНСД-ов начелник "краде" СДС-ове иницијативе

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић у протеклих неколико мјесеци спровео је у дјело три иницијативе клуба одборника Српске демократске странке и представио их као сопстевену идеју, тврде одборници СДС-а.

Република Српска 08.09.2021 | 16:45
Како СНСД-ов начелник "краде" СДС-ове иницијативе

"Он је политички некоректан човјек. Свака част што је иницијативе спровео у дјело, али требао је јавно рећи чије су то идеје. И он је био одборник претходне четири године и никада се није сјетио да  предложи ове инивијативе", тврди Огњен Бодирога, одборник СДС-а у Скупштини општине Фоча.

Како појашњава Бодирога, клуб одборника СДС-а на јануарском засједању предложио је повећање студентских стипендија, које су у Фочи исте као и у неразвијеним општинама Рудо и Чајниче.

"Локални парламет је у априлу усвојио буџет са повећањем на конту студентске стипендије и начелник је обавијестио јаност како је локална власт повећала стипендије.

Бодирога истиче да им је "украдена" и идеја о увођењу зубних амбуланти у основне школе и Дјечији вртић, те да је начелник након њихове иницијативе објавио како је покренут поступак са ресорним министарством и избјегао да каже чија је то заправо иницијатива. 

Као шлаг на торту, како каже Бодирога, било је увођење "Поносне картице" за породице са троје и више дјеце. Клуб одборника СДС-а предложио је иницијативу о увођењу поносне картице у марту, а на јулском засједању су добили одговор да је иницијатива прихваћена. Међутим, начелник Вукадиновић приликом обраћања медијима нигдје није поменуо чија је ово иницијатива и приписао је себи, као и претходне двије", тврде одборници СДС-а.

"Нама је драго што начелник Милан Вукадиновић усваја наше идеје кад већ нема своје. Ове иницијативе је клуб одброника СДС-а предложио за добробит грађана Фоче, али ако усвојите  идеје које нису ваше и не наведете од кога су потекле, већ их припишете себи, онда сте политички крадљивац и плагијатор.

Клуб одборника СДС-а је предлагао и смањење плате начелнику општине за минимум 1 000 км јер сматра да је плата начелника општине од преко 4 000 км енормно велика, као и смањење одборничких паушала које је скупштинска већина на челу са СНСД-ом повећала(а инале сви одборници СНСД-а раде у државним фирмама).

Клуб одброника СДС-а предложио је и да се укине накнада одборницима који су свједоци на вјенчању од 30 и 50 КМ, али ни то владајућа структура није подржала. 

Такође, клуб одборника СДС-а предложио је и да се за свако новорођено дијете из буџета издваја 500 марака.

На потезу је Вукадиновић са реализацијом ове иницијативе на добробит свих родитеља, али је и на потезу да призна од кога је идеја потекла, закључио је Бодирога.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Он је обични пијун

08.09.2021 15:07

Балавац један обични којег су поставили ту. Више се моја баба пита него он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Www

08.09.2021 15:32

Ја идеја. Какве мислене главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лукавица

08.09.2021 15:40

Види главе у анчелника.Шта он може паметно смислити ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

08.09.2021 18:53

Па сто их краде када нису добре?

Name

Истина

08.09.2021 16:24

И у Невесињу је начелник општине, иначе кадар СНСД-а украо идеје од бивших начелника из СДС-а, како затворити и порушити све привредне капацитете. Борци бранили и одбранили, гинули и остајали инвалиди, а они руше ли руше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.09.2021 18:34

А како то да СДС-ови политицари,који су на власти сиром РС немају тако велицанствене идеје?Они, као да их и нема.Строга илегала.

Name

Дејан

08.09.2021 16:54

Ја предлажем да се сваком студенту да 300км стипендије а ви спроведите у дјело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

08.09.2021 19:14

Није проблем што се идеје других партија "краду", проблем је што су то ситне ствари, наиме, ја бих као творац програмс ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА био срећан да влада и све локалне власти бар 30% нашег авангардног програма почну проводити. Било би то толико видљиво да би у народу да би на републичким и локалним изборима њихови кандидати добили двотрећинску подршку грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миљевац

09.09.2021 05:18

Страшно! А да ли сте ви те идеје измислили, да ли сте ви аутори истих или сте их само преписали? Још гора је ствар када је СДС са СНСДом био на власти и изнесе се одлична иницијатива за мој кварт и кажу не може од вас, одлична је иницијатива али ЈБГ... На крају дође човјек до закључка: Сви сте ви исти, само мјењате плочу да ли сте на власти или не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

111

09.09.2021 05:34

Хвала Богу па ови снсд нису били на власти кад је рат поцо . Продали би и народ и орузје и територију.. Ми срби данас овдје у РС неби ни постојали. Ста они друго знају са дрзавом и народом него их красти. Узасни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

12.09.2021 09:32

111, гдје су масине из Темике из Фоце? Ко је зарадио на њима? Опустесена фабрика. Ко је био на власти у том периоду?