Kako SNSD-ov načelnik "krade" SDS-ove inicijative

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović u proteklih nekoliko mjeseci sproveo je u djelo tri inicijative kluba odbornika Srpske demokratske stranke i predstavio ih kao sopstevenu ideju, tvrde odbornici SDS-a.

Republika Srpska 08.09.2021 | 16:45
Kako SNSD-ov načelnik "krade" SDS-ove inicijative

"On je politički nekorektan čovjek. Svaka čast što je inicijative sproveo u djelo, ali trebao je javno reći čije su to ideje. I on je bio odbornik prethodne četiri godine i nikada se nije sjetio da  predloži ove inivijative", tvrdi Ognjen Bodiroga, odbornik SDS-a u Skupštini opštine Foča.

Kako pojašnjava Bodiroga, klub odbornika SDS-a na januarskom zasjedanju predložio je povećanje studentskih stipendija, koje su u Foči iste kao i u nerazvijenim opštinama Rudo i Čajniče.

"Lokalni parlamet je u aprilu usvojio budžet sa povećanjem na kontu studentske stipendije i načelnik je obavijestio janost kako je lokalna vlast povećala stipendije.

Bodiroga ističe da im je "ukradena" i ideja o uvođenju zubnih ambulanti u osnovne škole i Dječiji vrtić, te da je načelnik nakon njihove inicijative objavio kako je pokrenut postupak sa resornim ministarstvom i izbjegao da kaže čija je to zapravo inicijativa. 

Kao šlag na tortu, kako kaže Bodiroga, bilo je uvođenje "Ponosne kartice" za porodice sa troje i više djece. Klub odbornika SDS-a predložio je inicijativu o uvođenju ponosne kartice u martu, a na julskom zasjedanju su dobili odgovor da je inicijativa prihvaćena. Međutim, načelnik Vukadinović prilikom obraćanja medijima nigdje nije pomenuo čija je ovo inicijativa i pripisao je sebi, kao i prethodne dvije", tvrde odbornici SDS-a.

"Nama je drago što načelnik Milan Vukadinović usvaja naše ideje kad već nema svoje. Ove inicijative je klub odbronika SDS-a predložio za dobrobit građana Foče, ali ako usvojite  ideje koje nisu vaše i ne navedete od koga su potekle, već ih pripišete sebi, onda ste politički kradljivac i plagijator.

Klub odbornika SDS-a je predlagao i smanjenje plate načelniku opštine za minimum 1 000 km jer smatra da je plata načelnika opštine od preko 4 000 km enormno velika, kao i smanjenje odborničkih paušala koje je skupštinska većina na čelu sa SNSD-om povećala(a inale svi odbornici SNSD-a rade u državnim firmama).

Klub odbronika SDS-a predložio je i da se ukine naknada odbornicima koji su svjedoci na vjenčanju od 30 i 50 KM, ali ni to vladajuća struktura nije podržala. 

Takođe, klub odbornika SDS-a predložio je i da se za svako novorođeno dijete iz budžeta izdvaja 500 maraka.

Na potezu je Vukadinović sa realizacijom ove inicijative na dobrobit svih roditelja, ali je i na potezu da prizna od koga je ideja potekla, zaključio je Bodiroga.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

On je obični pijun

08.09.2021 15:07

Balavac jedan obični kojeg su postavili tu. Više se moja baba pita nego on

ODGOVORITE
Name

Www

08.09.2021 15:32

Ja ideja. Kakve mislene glave.

ODGOVORITE
Name

lukavica

08.09.2021 15:40

Vidi glave u ančelnika.Šta on može pametno smisliti ?

ODGOVORITE
Name

Komsija

08.09.2021 18:53

Pa sto ih krade kada nisu dobre?

Name

Istina

08.09.2021 16:24

I u Nevesinju je načelnik opštine, inače kadar SNSD-a ukrao ideje od bivših načelnika iz SDS-a, kako zatvoriti i porušiti sve privredne kapacitete. Borci branili i odbranili, ginuli i ostajali invalidi, a oni ruše li ruše.

ODGOVORITE
Name

re

08.09.2021 18:34

A kako to da SDS-ovi politicari,koji su na vlasti sirom RS nemaju tako velicanstvene ideje?Oni, kao da ih i nema.Stroga ilegala.

Name

Dejan

08.09.2021 16:54

Ja predlažem da se svakom studentu da 300km stipendije a vi sprovedite u djelo

ODGOVORITE
Name

Рибар

08.09.2021 19:14

Није проблем што се идеје других партија "краду", проблем је што су то ситне ствари, наиме, ја бих као творац програмс ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА био срећан да влада и све локалне власти бар 30% нашег авангардног програма почну проводити. Било би то толико видљиво да би у народу да би на републичким и локалним изборима њихови кандидати добили двотрећинску подршку грађана.

ODGOVORITE
Name

miljevac

09.09.2021 05:18

Strašno! A da li ste vi te ideje izmislili, da li ste vi autori istih ili ste ih samo prepisali? Još gora je stvar kada je SDS sa SNSDom bio na vlasti i iznese se odlična inicijativa za moj kvart i kažu ne može od vas, odlična je inicijativa ali JBG... Na kraju dođe čovjek do zaključka: Svi ste vi isti, samo mjenjate ploču da li ste na vlasti ili ne!

ODGOVORITE
Name

111

09.09.2021 05:34

Hvala Bogu pa ovi snsd nisu bili na vlasti kad je rat poco . Prodali bi i narod i oruzje i teritoriju.. Mi srbi danas ovdje u RS nebi ni postojali. Sta oni drugo znaju sa drzavom i narodom nego ih krasti. Uzasni su.

ODGOVORITE
Name

Sudija

12.09.2021 09:32

111, gdje su masine iz Temike iz Foce? Ko je zaradio na njima? Opustesena fabrika. Ko je bio na vlasti u tom periodu?