Будућност БиХ лежи у односима Срба и Бошњака (ВИДЕО)

"Дубоко као човјек вјерујем у ријечи Александра Вучића који каже да је будћност БиХ и региона у српско-бошњачким односима, који ће бити засновани на разумијевању и међусобном уважавању", казала је Тривићева и додала да се мора отворити шири дијалог свих страна, па и са Шмитом, како би се изнашло рјешење за новонасталу политичку кризу.

Република Српска 07.09.2021 | 10:52
Будућност БиХ лежи у односима Срба и Бошњака (ВИДЕО)

Посланица ПДП-а Јелена Тривић каже да високи представник у БиХ Кристијан Шмит није изабран у складу с правним чињеницама, али он је ту и са њим, како каже, се мора разговарати, свиђало се то нама или не.

"Ја не  видим како се новонастала криза може ријешити без договора", казала је она и истакла да је Инцкова одлука неприхватљива за све у Републици Српској.

"Шмит је ту и са њим се мора разговарати како би се ријешила криза", казала је она у рубрици “Без увијања” у Јутарњем програму БН телевизије.

Она је казала да је Милорад Додик покушао да опозицију увуче у своју познату игру како су сви исти и да одговорност за лоше стање у Републици Српској пребаци и на опозицију.

“Без обзира на позиве Милорада Додика о прелазној влади, тога неће бити.  То је затвроена тема и не видим потребу да то питање више ико потеже ", казала је Тривићева.

Она је остала при ставу да је Додик одласком на сједницу Предсједништва и на састанак са турским предсједником прекршио скупштинске закључке.

"На састанку са Ердоганом није се могло ништа ријешити", казала је Тривићева и навела да је то био успутни сусрет са члановима Предсједништва БиХ, јер је он дошао у приватну посјету на свадбу Изетбеговића.

Она је рекла да власт мора наћи начин да изађе из ове кризе, која је закочила и БиХ и Републику Српску.

"Власт мора да изнађе рјешење, ако жели, да се изађе из ове кризе", казала је Тривићева.

Она је рекла да СНСД-у одговара хаос и да због тога не желе да траже рјешење из ове политичке кризе.

"“СНСД у примарном хаосу заоштравања реторике у свом политичком наративу покушава политички да пррофитира. То је свима јасно", казала је она и додала:

Ако странке из ФБиХ рећи ово је сада заковано и ово мора да прихватите, а знају да странке из Републике Српске то неће прихватити, а са друге стране имате Додика, који каже ја нећу разговарати са Шмитом, ја не  видим како то ријешити".

Она је става да се мора наћи компромисно рјешење.

"Дубоко као човјек вјерујем у ријечи Александра Вучића који каже да је будћност БиХ и региона у српско-бошњачким односима, који ће бити засновани на разумијевању и међусобном уважавању", казала је Тривићева и додала да се мора отворити шири дијалог свих страна како би се изнашло рјешење за новонасталу  политичку кризу.

"Самоизолацијом у било којем облику, политичком,економском...нећемо ништа добити", закључила је Тривићева:

Више у видео прилогу;

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Веско

07.09.2021 10:24

Ти си од Октобра 2022 нови Предсједник Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

07.09.2021 13:16

Није она него вукан

Name

Горан

07.09.2021 13:25

ок, ако тако буде наравно није проблем. Мене само интересује до када ми требамо плаћати овакве који никада неће бити набодно у стању да мјењају нешто а скупо их плаћамо.

Name

Нормалан

07.09.2021 10:26

Будуцност БХ лези у томе да је сви видимо као своју дрзаву и радимо на њеном развоју, развоју у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асд

07.09.2021 10:52

Да би се то десило морамо се договарати и заједно гурати напријед

Name

ре Нормалан

07.09.2021 12:29

Браво! И увазавати разлике, јер је то, у сустини, право мало богатство.

Name

Ре Норм.

07.09.2021 14:17

На залост, већ смо двије такве Државе разјебали, тако да...

Name

Предатор

07.09.2021 11:31

Каква нам је то будуцност кад ми позивамо на дијалог а босњаци тузакају, прете, понизавају.... И ви би са таквим несто преговарали. Види се да вам историја слаба стана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:Предатор

07.09.2021 11:48

Какав дијалог кад се одмах поставе услови и казе, испод овог ми нецемо ици. А услови су једноставно, неприхватљиви. Дијалог није искљуцивост...дијалог је компромис!

Name

НМН

07.09.2021 11:55

КАЗЕС ДА ПОЗИВАС НА ДИЈАЛОГ ...КАКО ??? ДОДИК ГРУБИМ ВРИЈЕДЈАЊЕМ ЗАТВАРА ВРАТА СВАКОГ РАЗГОВОРА, НЕГИРА СЕ ПРАВО НА НАЦИЈУ НА ЈЕЗИК , БОСЊАЦИ СЕ НАЗИВАЈУ "КОНВЕРТИТИМА "АМФИЛОХИЈЕ КАЗЕ "МУСЛИМАНИ СУ ЛАЗНИ ЉУДИ..." НИСИ ТИ ПРЕДАТОР НЕГО "ПРДАТОР"

Name

Јелени

07.09.2021 12:35

Јелени је све јача страна него теби, а поготово историја

Name

Поло

07.09.2021 14:57

Открила си Америку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста слиједи

08.09.2021 07:17

Одлазак свих РС политицара код Вуцица и послије тога повратак на посао у СА.А када це то бити,није позната,мисли се на датум.

ОДГОВОРИТЕ