Budućnost BiH leži u odnosima Srba i Bošnjaka (VIDEO)

"Duboko kao čovjek vjerujem u riječi Aleksandra Vučića koji kaže da je budćnost BiH i regiona u srpsko-bošnjačkim odnosima, koji će biti zasnovani na razumijevanju i međusobnom uvažavanju", kazala je Trivićeva i dodala da se mora otvoriti širi dijalog svih strana, pa i sa Šmitom, kako bi se iznašlo rješenje za novonastalu političku krizu.

Republika Srpska 07.09.2021 | 10:52
Budućnost BiH leži u odnosima Srba i Bošnjaka (VIDEO)

Poslanica PDP-a Jelena Trivić kaže da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nije izabran u skladu s pravnim činjenicama, ali on je tu i sa njim, kako kaže, se mora razgovarati, sviđalo se to nama ili ne.

"Ja ne  vidim kako se novonastala kriza može riješiti bez dogovora", kazala je ona i istakla da je Inckova odluka neprihvatljiva za sve u Republici Srpskoj.

"Šmit je tu i sa njim se mora razgovarati kako bi se riješila kriza", kazala je ona u rubrici “Bez uvijanja” u Jutarnjem programu BN televizije.

Ona je kazala da je Milorad Dodik pokušao da opoziciju uvuče u svoju poznatu igru kako su svi isti i da odgovornost za loše stanje u Republici Srpskoj prebaci i na opoziciju.

“Bez obzira na pozive Milorada Dodika o prelaznoj vladi, toga neće biti.  To je zatvroena tema i ne vidim potrebu da to pitanje više iko poteže ", kazala je Trivićeva.

Ona je ostala pri stavu da je Dodik odlaskom na sjednicu Predsjedništva i na sastanak sa turskim predsjednikom prekršio skupštinske zaključke.

"Na sastanku sa Erdoganom nije se moglo ništa riješiti", kazala je Trivićeva i navela da je to bio usputni susret sa članovima Predsjedništva BiH, jer je on došao u privatnu posjetu na svadbu Izetbegovića.

Ona je rekla da vlast mora naći način da izađe iz ove krize, koja je zakočila i BiH i Republiku Srpsku.

"Vlast mora da iznađe rješenje, ako želi, da se izađe iz ove krize", kazala je Trivićeva.

Ona je rekla da SNSD-u odgovara haos i da zbog toga ne žele da traže rješenje iz ove političke krize.

"“SNSD u primarnom haosu zaoštravanja retorike u svom političkom narativu pokušava politički da prrofitira. To je svima jasno", kazala je ona i dodala:

Ako stranke iz FBiH reći ovo je sada zakovano i ovo mora da prihvatite, a znaju da stranke iz Republike Srpske to neće prihvatiti, a sa druge strane imate Dodika, koji kaže ja neću razgovarati sa Šmitom, ja ne  vidim kako to riješiti".

Ona je stava da se mora naći kompromisno rješenje.

"Duboko kao čovjek vjerujem u riječi Aleksandra Vučića koji kaže da je budćnost BiH i regiona u srpsko-bošnjačkim odnosima, koji će biti zasnovani na razumijevanju i međusobnom uvažavanju", kazala je Trivićeva i dodala da se mora otvoriti širi dijalog svih strana kako bi se iznašlo rješenje za novonastalu  političku krizu.

"Samoizolacijom u bilo kojem obliku, političkom,ekonomskom...nećemo ništa dobiti", zaključila je Trivićeva:

Više u video prilogu;

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Vesko

07.09.2021 10:24

Ti si od Oktobra 2022 novi Predsjednik Srpske!!!

ODGOVORITE
Name

Roki

07.09.2021 13:16

Nije ona nego vukan

Name

Goran

07.09.2021 13:25

ok, ako tako bude naravno nije problem. Mene samo interesuje do kada mi trebamo plaćati ovakve koji nikada neće biti nabodno u stanju da mjenjaju nešto a skupo ih plaćamo.

Name

Normalan

07.09.2021 10:26

Buducnost BH lezi u tome da je svi vidimo kao svoju drzavu i radimo na njenom razvoju, razvoju u svakom pogledu.

ODGOVORITE
Name

Asd

07.09.2021 10:52

Da bi se to desilo moramo se dogovarati i zajedno gurati naprijed

Name

re Normalan

07.09.2021 12:29

Bravo! I uvazavati razlike, jer je to, u sustini, pravo malo bogatstvo.

Name

Re Norm.

07.09.2021 14:17

Na zalost, već smo dvije takve Države razjebali, tako da...

Name

Predator

07.09.2021 11:31

Kakva nam je to buducnost kad mi pozivamo na dijalog a bosnjaci tuzakaju, prete, ponizavaju.... I vi bi sa takvim nesto pregovarali. Vidi se da vam istorija slaba stana.

ODGOVORITE
Name

Re:Predator

07.09.2021 11:48

Kakav dijalog kad se odmah postave uslovi i kaze, ispod ovog mi necemo ici. A uslovi su jednostavno, neprihvatljivi. Dijalog nije iskljucivost...dijalog je kompromis!

Name

NMN

07.09.2021 11:55

KAZES DA POZIVAS NA DIJALOG ...KAKO ??? DODIK GRUBIM VRIJEDJANJEM ZATVARA VRATA SVAKOG RAZGOVORA, NEGIRA SE PRAVO NA NACIJU NA JEZIK , BOSNJACI SE NAZIVAJU "KONVERTITIMA "AMFILOHIJE KAZE "MUSLIMANI SU LAZNI LJUDI..." NISI TI PREDATOR NEGO "PRDATOR"

Name

Jeleni

07.09.2021 12:35

Jeleni je sve jača strana nego tebi, a pogotovo istorija

Name

Polo

07.09.2021 14:57

Otkrila si Ameriku.

ODGOVORITE
Name

sta slijedi

08.09.2021 07:17

Odlazak svih RS politicara kod Vucica i poslije toga povratak na posao u SA.A kada ce to biti,nije poznata,misli se na datum.

ODGOVORITE