Србија у ЕУ, али неће кварити односе са Русијом и Кином

Председник Србије Александар Вучић истакао је, у интервјуу аустријској државној телевизији ОРФ, да Србија жели да постане чланица ЕУ.

Србија 06.09.2021 | 11:10
Србија у ЕУ, али неће кварити односе са Русијом и Кином

Он је додао да Србија неће због тога кварити односе са Русијом и Кином.

Упитан за европски пут Србије, Вучић је рекао да зна да не зависи све од нас.

На недавном састанку шефова дипломатија констатовано је да је Србија напредовала и по питању владавине права. За нас је важно да смо искрено на европском путу", поручио је он.

ОРФ је указао да се у Србији одржавају еколошки протести, да се поједини градјани противе Рио Тинту и да је горела депонија у Винчи, а председник Србије указао је да у оквиру "Програма 2025" постоји читав низ пројеката из ове области. Навео је да ће више од 120 општина бити прикључено на канализацију.

"За Аустрију је то можда незамисливо, али чак једна трећина Београда нема канализацију. У свим градовима ћемо уградити пречишћиваче отпадних вода, и уклонићемо азбестне цеви у водоводу. Све то ћемо учинити, али нећу учествовати у деиндустријализацији Србије", поручио је он.

Када је реч о вакцинацији, ОРФ констатује да је Србија била прва по расположивости вакцина, али да је већ месецима суочена са противљењем вакнацији.

"То је очигледно универзални проблем, а не само проблем једне земље. Зашто је то тако, не разумем. Али, теорије завере и негативне поруке пролазе очигледно боље него позитивне. Узрок су и друштвене мреже, али и чињеница да људи своје слободе виде у неозбиљним ставовима", закључио је председник Србије.

(Тањуг Фото: Профимедиа) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Односи са Кином

06.09.2021 10:19

...и Русијом су поданички. Они нас, као фол, подржавају а овамо јачају односе са Западом , барем што се Русије тиче. Кина на другој страни не мари низашта друго него за профит. Дају кредите и ако их се не врати на вријеме узимају дио државне земље руге суверене државе као дио Кине, тј за себе. Јако опасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганили

06.09.2021 12:03

Кратко и јасно,свако прво гледа своје интересе!Љубав је измишљена да би сиротиња имала о чему маштати!

Name

ре односи са Кином

06.09.2021 19:24

А јесу ли неки други,бољи? Изгледа да це замена теза увек бити актуелна на Балкану.

Name

Глас

06.09.2021 10:23

Ста це само тразе длаку у јајету.Кад буде све 100 % урадјено како треба,опет це се наци неки европски папак да пита “а гдје пецат”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

06.09.2021 19:54

Супер је то. Али нема више несврстаних. Бојим се да је немогуће на обје стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

07.09.2021 18:07

ЕУ пред распадом,он би ушао у ЕУ. Тачно ће бити како народ прича. Када Србија уђе у ЕУ,иста ће се распасти.

ОДГОВОРИТЕ