Вучић честитао Кривокапићу у вези устоличења Јоаникија

"Касно ноћас је одржана сједница Владе Црне Горе и Кривокапич је донио добру одлуку да устоличење Јоникија буде на Цетињу и на томе му честитам", казао је Вучић.

Србија 05.09.2021 | 11:09
Вучић честитао Кривокапићу у вези устоличења Јоаникија

Предсједник Србије Александар Вучић оценио је данас да је добро да је влада Црне Горе промијенила своју одлуку у вези устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија и честитао црногорском премијеру Здравку Кривокапићу што је држава показала да има инструменте да може да спроведе што је намјеравала.

"Цетиње је мјесто у којем је преко 90% становника против СПЦ и где постоји изражена мржња према онима који припадају неким другим народима осим црногорског", казао је Вучић, гостујући у програму Прве телевизије.

Не бих рекао, каже Вучић, да је то стварна мржња, него је она индукована од стране неких политичара у Црној Гори.

Вучић каже да медији синоћ нису погријешили и да је био план да устоличење ипак не буде одржано на Цетињу. "Касно ноћас је одржана сједница Владе Црне Горе и Кривокапич је донио добру одлуку да устоличење Јоникија буде на Цетињу и на томе му честитам", казао је Вучић.

Предсједник је честитао митрополиту Јоаникују на устоличењу, рекавши да је на важном мјесту и да мора да брине о цјелокупном вјерном народу у Црној Гори, као и да ради на смиривању тензија заједно са патријархом Порфиријем.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

црногорац

05.09.2021 09:38

То је вуциц који се мјеса у свасто као Вегета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средо

05.09.2021 11:58

Обрали смо ми Срби бостан изгледа само нам нису јос јавили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

05.09.2021 13:12

Конацно се врацас својим коренима!

Name

Миркан

05.09.2021 18:28

Изгледа да је данас и Вучић преломио а сједио је до јуче на двије столице. Мило је данас дефинитивно готов а од Вучића очекујем,како је окренуо леђа Милу да то уради и са Милорадом. На њега је ред.

ОДГОВОРИТЕ