Vučić čestitao Krivokapiću u vezi ustoličenja Joanikija

"Kasno noćas je održana sjednica Vlade Crne Gore i Krivokapič je donio dobru odluku da ustoličenje Jonikija bude na Cetinju i na tome mu čestitam", kazao je Vučić.

Srbija 05.09.2021 | 11:09
Vučić čestitao Krivokapiću u vezi ustoličenja Joanikija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je dobro da je vlada Crne Gore promijenila svoju odluku u vezi ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i čestitao crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću što je država pokazala da ima instrumente da može da sprovede što je namjeravala.

"Cetinje je mjesto u kojem je preko 90% stanovnika protiv SPC i gde postoji izražena mržnja prema onima koji pripadaju nekim drugim narodima osim crnogorskog", kazao je Vučić, gostujući u programu Prve televizije.

Ne bih rekao, kaže Vučić, da je to stvarna mržnja, nego je ona indukovana od strane nekih političara u Crnoj Gori.

Vučić kaže da mediji sinoć nisu pogriješili i da je bio plan da ustoličenje ipak ne bude održano na Cetinju. "Kasno noćas je održana sjednica Vlade Crne Gore i Krivokapič je donio dobru odluku da ustoličenje Jonikija bude na Cetinju i na tome mu čestitam", kazao je Vučić.

Predsjednik je čestitao mitropolitu Joanikuju na ustoličenju, rekavši da je na važnom mjestu i da mora da brine o cjelokupnom vjernom narodu u Crnoj Gori, kao i da radi na smirivanju tenzija zajedno sa patrijarhom Porfirijem.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

crnogorac

05.09.2021 09:38

To je vucic koji se mjesa u svasto kao Vegeta.

ODGOVORITE
Name

Sredo

05.09.2021 11:58

Obrali smo mi Srbi bostan izgleda samo nam nisu jos javili.

ODGOVORITE
Name

Mitar

05.09.2021 13:12

Konacno se vracas svojim korenima!

Name

Mirkan

05.09.2021 18:28

Izgleda da je danas i Vučić prelomio a sjedio je do juče na dvije stolice. Milo je danas definitivno gotov a od Vučića očekujem,kako je okrenuo leđa Milu da to uradi i sa Miloradom. Na njega je red.

ODGOVORITE