Договорене игре старих другара и лажна улога жртве

Не престаје набацивање лоптица између коалиционих партнера СНСД – СДА – ХДЗ, старих другара Додика, Бакира, Човића и њихових чауша. У том свјетлу треба гледати на бесмислену изјаву Бакирове вјерне слуге и марионете Шефика Џаферовића, постављеног на мјесто члана Предсједништва БиХ, који тобоже апелује на Шмита да смијени Додика.

Босна и Херцеговина 01.09.2021 | 20:01
Договорене игре старих другара и лажна улога жртве

Рејтинг свих, не само Додика, је на нули и историјском минимуму, па једни другима помажу у невољи и представљају као жртве и патриоте како би наставили сложно да нас пустоше и пљачкају.

Умјесто што баца појас за спасавање Додику и глуми великог Бошњака и БХ патриоту, Шефику и Бакиру би било поштеније и паметније да раскине коалицију са СНСД-ом, почевши од Савјета министара БиХ, Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, па све до Зворника, Фоче, Вишеграда, Приједора, Новог Горажда, и других локалних заједница гдје су СДА и СНСД скупа у власти и коалицији.

Прво што ће Шмит питати Бакира и Шефика зашто би он смјењивао њиховог дугогодишњег коалиционог партнера, јер да је лош и против БиХ не би са њим годинама били у коалицији и дали му кључеве БиХ бирајући Николу Шпирића као четвртог делегата у Дом народа БиХ гласовима посланика СДА у Народној скупштини Републике Српске!?

Јасно је да се ради о унапријед договореној игри чији је циљ да се Додик тобоже представи и направи неком жртвом, кога тобоже скидају и смјењују јер се бори за Републику Српску и српски народ, изазову емоције народа манипулацијама преко режимских медија, а стварност је потпуно другачија.

Додик је био и остао миљеник запада и странаца, они су га на силу и инсталирали на власт, прво 1998. године са свега 2 посланика у Народној скупштини Српске прогурали за премијера уз помоћ група НАТО-а и СФОР-а, које су посланика ХДЗ-а Фрању Мајданчића хеликоптером са границе код Брчког вратили на гласање у 3 сата ујутро, а потом и 2006. године у нешто блажој и прикривеној форми без тенкова, кад је Ешдаун без иједног доказа и са лажним оптужбама осакатио СДС, смијенио и забранио рад за 50 кључних функционера, блокирао рачуне странке и новац, увео санкције и омогућио тако Додику да поново постане премијер након посјете Вашингтону.

Странци су Додику толерисали апсолутно све, од криминала, корупције, језика мржње, пљачке, насиља, нерасвијетљених убистава. Уз то су, за испуњавање задатака спровођења погубне неолибералне догме, урушавања Републике Српске, економског, привредног, демографског, финансијског и моралног, наградили га са неколико милијарди долара кредита и аранжмана ММФ-а, Свјетске банке, ЕБРД-а, кад год је био у кризи. ММФ је недавно притекао у помоћ и дао Црној тројци преко 600 милиона марака, а зар би их спашавали, потапајући народ и државу дужничким ропством, да имају намјеру да их смјењују, јер да нема кредита, а тиме плата и пензија, сви би били на ногама и никакви декрети и смјене не би били потребни, гладан народ би се сам дигао на ноге.

Странци имају обичај да одбаце своје фигуре кад их потроше, кад одраде све послове и више им не требају, па у томе можда треба гледати страх Црне тројке која се плаши да им је вријеме истекло и да ће их пустити низ воду  као потрошен тоалет папир.

Јасно је да су он, и сви они скупа, били и остали њихови вјерни играчи који слијепо слушају странце као прави вазали. Додик јесте помало мало несташан, али је испунио сваки задатак, од прекида платног промета са Србијом и укидања динара до пресијецања Српске у Брчком, прихватања АНП-а и пута у НАТО пакт.

Зато и треба схватити Шефикову изјаву као бацање појаса за спасавање побратиму Додику, јер им он треба као идеални стратешки партнер за договорене игре и поигравање са народом, јер је Црна тројка уздрмана и пад једног повукао би на дно сву тројицу.

Не треба Шмит било шта да ради на силу или било кога смјењује. Потребно је само да ОСЦЕ и ЕУ донирају камере и скенере, омогуће измјене Изборног закона и бар поштено бројање гласова, да се не тучемо са Мафијом и криминалцима на свакој кутији и бирачком мјесту јер свакако нема услова са заробљеном партијском државом, институцијама и јавним сервисом за фер изборе.

То ће бити довољно да Додик и СНСД, али и СДА и ХДЗ, оду у прошлост јер је 70% народа против њих.

Зато не треба насједати нити давати на значају договореним играма лажних патриота, већ схватити о чему се ради, отворити народу очи и изборити се да заврше на сметљишту историје, гдје им је и мјесто, али само демократским и ненасилним методама јер све што је на силу није дуга вијека.

Небојша Вукановић

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

дјуро

01.09.2021 18:12

Нико се висе не нервира око тога , млади зеле да оду сто даље а стари остају да доцекају крај!! Вец је касноооо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клеопатра..

01.09.2021 18:52

-Овој дрзави висе помоци нема народ одлази и сасобом одводи подмладак и радну снагу а дрзава без становника дјака и војника и зитеља је само мртво слово на папиру-

Name

Б.С

01.09.2021 19:46

Досли смо дотле да нам странке из власти сију заставе и дијеле, има за то пара а за помоц гладном народу нема. Папци једни замазују оци сталним неким подвалама.

Name

Клептомани

01.09.2021 20:22

Никада и нису градјане сматрали највазнијим ресурсом него стетоцине, него само ММФ и природна богатства.... Због своје ограницености на похлепу не могу да схвете да је то највазнија карика.....

Name

Тако је Вукане

02.09.2021 05:03

Врана врани очи не вади!

Name

Гаврило

02.09.2021 06:42

На Хепи тв јутрос питање коме сметају додиг и Јоаникије, који је то гријех уопсте упоредјивати безбозника, са њ св митрополитом. Фуј која срамота, гаде ми се.

Name

кондор

01.09.2021 18:13

сто посто си у праву све унистисе зивио вукане нек те бог цува

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

01.09.2021 18:17

Тацно један другом у сусрет излазе, олос БиХ и РС. Додик је највеци манипулатор Српског народа а Бакир Босњацког, све ово је једна велика наместаљка са Инцком, излазење нима у сусрет и завадјање народа лудог овог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјешта игра

01.09.2021 18:17

Цијела прича око " Инзкове одлуке" и све након тога .. неодлазака на састанке па хитног одласка, па петиције.. све је једна одлицно осмисљена игра и перформанс која назалост пије воде јер просјецан Србин це радије да гледа лоповлуке, преваре , катастрофалне људе који нас воде и на нивоу РС али и локалним нивоима , неголи да нам тобозе пријети опасност од Муслимана и Бозе угрозени смо . Назалост у опозицији је једина свјетла лицност и несто ново Драско Станивуковиц који има подрску око Бањалуке пре свега само у овом трену то је скроз недовољно за промјене. Насјели су на перформанс и игру веома наивно јер неце бити никаквих смјена, РС је призната и нике угрозена вец је Инзко диго из мртвих Снсд који је пољуљан реално свуда по РС и заиста након овога мислим да имају опет доста јаке позиције. Питање да ли це и хоце ли ( оваква лоса ) опозиција схватити и до када це потрајати та игра јер све сто се висе буде одуговлацило сваки дан Додик и екипа су јачи . Промјене су неопходне свуда по дубини и Срби заслузују бољи и квалитетнији зивот . Заслузујемо и боље људе у опозицији слазем се јер сам Драско не мозе али другације не мозе боље и тако промјене направити него никако .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.09.2021 20:00

Све сам те схвати сада можеш ићи спавати.

Name

Познавалац прилика

01.09.2021 20:42

Пријатељу, мало ћуте разочарати, Драшко Станивуковић је од почетка био пројекат да се народ поново извара. То се одмах на почетку његовог доласка на чело града могло видјети, а сад се то види из авиона, али наш народ је доста наиван тако даће много још воде протећи да прогледа, само да не буде касно.

Name

Дзоо

01.09.2021 18:23

Како вам не досади так Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Толимир

01.09.2021 18:29

Додик јесте помало мало несташан, али је испунио сваки задатак, од прекида платног промета са Србијом и укидања динара до пресијецања Српске у Брчком, прихватања АНП-а и пута у НАТО пакт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

01.09.2021 18:31

Ако је то тако, шта онда ти тражиш овдје, односно чему се надаш у 22 на изборима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да не буду

01.09.2021 20:19

Фарса за лопове.

Name

Бањалучанин, рођени

01.09.2021 18:36

Свака ти је као Његошева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајмо ведрије

01.09.2021 18:39

Конацно мало пишите и како је обичан народ дочекао својих 5 минута и да сада добро зиви и да сви имају новца. Немојте негативне теме

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

01.09.2021 18:47

Вукане браво! Само настави да раскринкаваш багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

01.09.2021 18:53

Све је то Милорад договорио са Шефиком и Жељком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.09.2021 19:34

Небојса нас добри, све знас и објавис, али овај народ гледа парове, задруге, грандове и остале глупости. Тако је лако манипулисати са тим људима. Мало нас је који те пратимо. Буди нам зив и здрав!

Name

Мишо

01.09.2021 18:55

СВЕ ЈЕ ЛАЖ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Вукане

01.09.2021 19:05

Све што си написао а могло је још тога да се каже, тачно је. Само немогу да схватим зашто нема одговора на све ово. Па стварно доста је. Више нисмо ни дно дна. Постоји ли метод, начин да то растјерамо. Преузимајте Вукане то у своје руке. Бог вас је изњедрио, тебе Јелену, Драшка, Нешића, Радовица, вјеруј ми народ је уз вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

01.09.2021 19:38

Само супермен Српску спасава. Нови председник РС, супемен лицно. Ако нема супермена бојкот избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.09.2021 19:50

Засто писе да це бити објављен коментар и ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

01.09.2021 20:15

Вукане капа доле свака ти је ко из библије или курана тацна,свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац112

01.09.2021 20:20

Вукане ја им не бих био у кози, за њих неце бити мјеста у овој дрзави.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2021 09:08

Благо њима,да је мени да одем,остарио неће ме нико

Name

Зоран

01.09.2021 20:46

Малена Одврајт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барба Шуки

01.09.2021 20:51

Вукане ХДЗ нема опозицију као СДА и СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективно

01.09.2021 22:04

Народ не желе промјене, да жели, онфа би се разумио у политику а ако се разумије у политику онда не би одавно било бар педесет првих људи Српске у политици нити би било више од три псртије нс овај број становника. Заблуда је да народ нешто жели, понављам, народ не постоји, него иду на изборе да се нешто дешава. Слажем се да је електронско гласање једини начин за промјене, али не зато што то народ хоће Шаровића умјесто Додика, него што ће бити против власти зато што им нико неће знати за кога су лицемјери гласали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Есад

01.09.2021 22:18

Дали смо људи,зар смо дозволили да нам уништавају што су наши дједови и прадједови стварали,зар смо могли дозволити да нам дјецу тјерају од кућног Прага,какви смо људи ако 20 година гледамо да нас уништавају,да се богате на рачун свих нас,зар смо могли гледати,да задужују и дјецу у колијевци,какви смо људи ако нисмо могли изићи на улице и заједничким снагама срушити националистичку клику која је пронашла храну национализма који ми очито конзумирамо,сјетићемо се ми свега али за све ће бити касно,биће нам свеједно Јел нам ово направи твој или мој,јер бићемо свих у истом блату,тако да ће бити наши,али ми нећемо бити ничији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

01.09.2021 22:47

Вец је касно за било ста млади писмени одлазе а неписмени са купљеним дипломама остају и воде дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

85000 људи напустило БиХ

02.09.2021 08:33

за 6 мјесеци ове године. То је одговор на стање у земљи.

Name

У очи упада несто

02.09.2021 05:46

Примјецујем да људи (обицан народ) власт критикује због намјестених тендера, непотизма, одласка људи вани итд. У задње вријеме готово нема критика на лос материјални статус или стандард људи па закљуцујем да људи коначно сви имају новца али неце признати да им је власт то макар индиректно омогуцила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајевица

02.09.2021 06:57

Браво, Вукане!!! Камо среце да имамо бар јос такву тројицу. Велика подрска за тебе и на хиљаде гласова са насе Мајевице!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

02.09.2021 13:06

Све знају,па ипак за такве гласају. А,после избора,опет се љуте,кад рећи треба,упорно ћуте. Умјесто себе,некад да криви,завиди власти што тако живи. Народе,јадни,докле ћеш тако?!Лажљивој власти вјероват' тако???

ОДГОВОРИТЕ