Dogovorene igre starih drugara i lažna uloga žrtve

Ne prestaje nabacivanje loptica između koalicionih partnera SNSD – SDA – HDZ, starih drugara Dodika, Bakira, Čovića i njihovih čauša. U tom svjetlu treba gledati na besmislenu izjavu Bakirove vjerne sluge i marionete Šefika Džaferovića, postavljenog na mjesto člana Predsjedništva BiH, koji tobože apeluje na Šmita da smijeni Dodika.

Bosna i Hercegovina 01.09.2021 | 20:01
Dogovorene igre starih drugara i lažna uloga žrtve

Rejting svih, ne samo Dodika, je na nuli i istorijskom minimumu, pa jedni drugima pomažu u nevolji i predstavljaju kao žrtve i patriote kako bi nastavili složno da nas pustoše i pljačkaju.

Umjesto što baca pojas za spasavanje Dodiku i glumi velikog Bošnjaka i BH patriotu, Šefiku i Bakiru bi bilo poštenije i pametnije da raskine koaliciju sa SNSD-om, počevši od Savjeta ministara BiH, Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, pa sve do Zvornika, Foče, Višegrada, Prijedora, Novog Goražda, i drugih lokalnih zajednica gdje su SDA i SNSD skupa u vlasti i koaliciji.

Prvo što će Šmit pitati Bakira i Šefika zašto bi on smjenjivao njihovog dugogodišnjeg koalicionog partnera, jer da je loš i protiv BiH ne bi sa njim godinama bili u koaliciji i dali mu ključeve BiH birajući Nikolu Špirića kao četvrtog delegata u Dom naroda BiH glasovima poslanika SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske!?

Jasno je da se radi o unaprijed dogovorenoj igri čiji je cilj da se Dodik tobože predstavi i napravi nekom žrtvom, koga tobože skidaju i smjenjuju jer se bori za Republiku Srpsku i srpski narod, izazovu emocije naroda manipulacijama preko režimskih medija, a stvarnost je potpuno drugačija.

Dodik je bio i ostao miljenik zapada i stranaca, oni su ga na silu i instalirali na vlast, prvo 1998. godine sa svega 2 poslanika u Narodnoj skupštini Srpske progurali za premijera uz pomoć grupa NATO-a i SFOR-a, koje su poslanika HDZ-a Franju Majdančića helikopterom sa granice kod Brčkog vratili na glasanje u 3 sata ujutro, a potom i 2006. godine u nešto blažoj i prikrivenoj formi bez tenkova, kad je Ešdaun bez ijednog dokaza i sa lažnim optužbama osakatio SDS, smijenio i zabranio rad za 50 ključnih funkcionera, blokirao račune stranke i novac, uveo sankcije i omogućio tako Dodiku da ponovo postane premijer nakon posjete Vašingtonu.

Stranci su Dodiku tolerisali apsolutno sve, od kriminala, korupcije, jezika mržnje, pljačke, nasilja, nerasvijetljenih ubistava. Uz to su, za ispunjavanje zadataka sprovođenja pogubne neoliberalne dogme, urušavanja Republike Srpske, ekonomskog, privrednog, demografskog, finansijskog i moralnog, nagradili ga sa nekoliko milijardi dolara kredita i aranžmana MMF-a, Svjetske banke, EBRD-a, kad god je bio u krizi. MMF je nedavno pritekao u pomoć i dao Crnoj trojci preko 600 miliona maraka, a zar bi ih spašavali, potapajući narod i državu dužničkim ropstvom, da imaju namjeru da ih smjenjuju, jer da nema kredita, a time plata i penzija, svi bi bili na nogama i nikakvi dekreti i smjene ne bi bili potrebni, gladan narod bi se sam digao na noge.

Stranci imaju običaj da odbace svoje figure kad ih potroše, kad odrade sve poslove i više im ne trebaju, pa u tome možda treba gledati strah Crne trojke koja se plaši da im je vrijeme isteklo i da će ih pustiti niz vodu  kao potrošen toalet papir.

Jasno je da su on, i svi oni skupa, bili i ostali njihovi vjerni igrači koji slijepo slušaju strance kao pravi vazali. Dodik jeste pomalo malo nestašan, ali je ispunio svaki zadatak, od prekida platnog prometa sa Srbijom i ukidanja dinara do presijecanja Srpske u Brčkom, prihvatanja ANP-a i puta u NATO pakt.

Zato i treba shvatiti Šefikovu izjavu kao bacanje pojasa za spasavanje pobratimu Dodiku, jer im on treba kao idealni strateški partner za dogovorene igre i poigravanje sa narodom, jer je Crna trojka uzdrmana i pad jednog povukao bi na dno svu trojicu.

Ne treba Šmit bilo šta da radi na silu ili bilo koga smjenjuje. Potrebno je samo da OSCE i EU doniraju kamere i skenere, omoguće izmjene Izbornog zakona i bar pošteno brojanje glasova, da se ne tučemo sa Mafijom i kriminalcima na svakoj kutiji i biračkom mjestu jer svakako nema uslova sa zarobljenom partijskom državom, institucijama i javnim servisom za fer izbore.

To će biti dovoljno da Dodik i SNSD, ali i SDA i HDZ, odu u prošlost jer je 70% naroda protiv njih.

Zato ne treba nasjedati niti davati na značaju dogovorenim igrama lažnih patriota, već shvatiti o čemu se radi, otvoriti narodu oči i izboriti se da završe na smetljištu istorije, gdje im je i mjesto, ali samo demokratskim i nenasilnim metodama jer sve što je na silu nije duga vijeka.

Nebojša Vukanović

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

djuro

01.09.2021 18:12

Niko se vise ne nervira oko toga , mladi zele da odu sto dalje a stari ostaju da docekaju kraj!! Vec je kasnoooo!!!!

ODGOVORITE
Name

Kleopatra..

01.09.2021 18:52

-Ovoj drzavi vise pomoci nema narod odlazi i sasobom odvodi podmladak i radnu snagu a drzava bez stanovnika djaka i vojnika i zitelja je samo mrtvo slovo na papiru-

Name

B.S

01.09.2021 19:46

Dosli smo dotle da nam stranke iz vlasti siju zastave i dijele, ima za to para a za pomoc gladnom narodu nema. Papci jedni zamazuju oci stalnim nekim podvalama.

Name

Kleptomani

01.09.2021 20:22

Nikada i nisu gradjane smatrali najvaznijim resursom nego stetocine, nego samo MMF i prirodna bogatstva.... Zbog svoje ogranicenosti na pohlepu ne mogu da shvete da je to najvaznija karika.....

Name

Tako je Vukane

02.09.2021 05:03

Vrana vrani oči ne vadi!

Name

Gavrilo

02.09.2021 06:42

Na Hepi tv jutros pitanje kome smetaju dodig i Joanikije, koji je to grijeh uopste uporedjivati bezboznika, sa nj sv mitropolitom. Fuj koja sramota, gade mi se.

Name

kondor

01.09.2021 18:13

sto posto si u pravu sve unistise zivio vukane nek te bog cuva

ODGOVORITE
Name

BL

01.09.2021 18:17

Tacno jedan drugom u susret izlaze, olos BiH i RS. Dodik je najveci manipulator Srpskog naroda a Bakir Bosnjackog, sve ovo je jedna velika namestaljka sa Inckom, izlazenje nima u susret i zavadjanje naroda ludog ovog.

ODGOVORITE
Name

Vješta igra

01.09.2021 18:17

Cijela priča oko " Inzkove odluke" i sve nakon toga .. neodlazaka na sastanke pa hitnog odlaska, pa peticije.. sve je jedna odlicno osmisljena igra i performans koja nazalost pije vode jer prosjecan Srbin ce radije da gleda lopovluke, prevare , katastrofalne ljude koji nas vode i na nivou RS ali i lokalnim nivoima , negoli da nam toboze prijeti opasnost od Muslimana i Boze ugrozeni smo . Nazalost u opoziciji je jedina svjetla licnost i nesto novo Drasko Stanivukovic koji ima podrsku oko Banjaluke pre svega samo u ovom trenu to je skroz nedovoljno za promjene. Nasjeli su na performans i igru veoma naivno jer nece biti nikakvih smjena, RS je priznata i nike ugrozena vec je Inzko digo iz mrtvih Snsd koji je poljuljan realno svuda po RS i zaista nakon ovoga mislim da imaju opet dosta jake pozicije. Pitanje da li ce i hoce li ( ovakva losa ) opozicija shvatiti i do kada ce potrajati ta igra jer sve sto se vise bude odugovlacilo svaki dan Dodik i ekipa su jači . Promjene su neophodne svuda po dubini i Srbi zasluzuju bolji i kvalitetniji zivot . Zasluzujemo i bolje ljude u opoziciji slazem se jer sam Drasko ne moze ali drugacije ne moze bolje i tako promjene napraviti nego nikako .

ODGOVORITE
Name

Re

01.09.2021 20:00

Sve sam te shvati sada možeš ići spavati.

Name

Poznavalac prilika

01.09.2021 20:42

Prijatelju, malo ćute razočarati, Draško Stanivuković je od početka bio projekat da se narod ponovo izvara. To se odmah na početku njegovog dolaska na čelo grada moglo vidjeti, a sad se to vidi iz aviona, ali naš narod je dosta naivan tako daće mnogo još vode proteći da progleda, samo da ne bude kasno.

Name

Dzoo

01.09.2021 18:23

Kako vam ne dosadi tak Dodik.

ODGOVORITE
Name

Tolimir

01.09.2021 18:29

Dodik jeste pomalo malo nestašan, ali je ispunio svaki zadatak, od prekida platnog prometa sa Srbijom i ukidanja dinara do presijecanja Srpske u Brčkom, prihvatanja ANP-a i puta u NATO pakt.

ODGOVORITE
Name

E

01.09.2021 18:31

Ako je to tako, šta onda ti tražiš ovdje, odnosno čemu se nadaš u 22 na izborima?

ODGOVORITE
Name

Da ne budu

01.09.2021 20:19

Farsa za lopove.

Name

Banjalučanin, rođeni

01.09.2021 18:36

Svaka ti je kao Njegoševa!

ODGOVORITE
Name

Ajmo vedrije

01.09.2021 18:39

Konacno malo pišite i kako je običan narod dočekao svojih 5 minuta i da sada dobro zivi i da svi imaju novca. Nemojte negativne teme

ODGOVORITE
Name

!

01.09.2021 18:47

Vukane bravo! Samo nastavi da raskrinkavaš bagru

ODGOVORITE
Name

Ilija

01.09.2021 18:53

Sve je to Milorad dogovorio sa Šefikom i Željkom.

ODGOVORITE
Name

Mila

01.09.2021 19:34

Nebojsa nas dobri, sve znas i objavis, ali ovaj narod gleda parove, zadruge, grandove i ostale gluposti. Tako je lako manipulisati sa tim ljudima. Malo nas je koji te pratimo. Budi nam ziv i zdrav!

Name

Mišo

01.09.2021 18:55

SVE JE LAŽ!!

ODGOVORITE
Name

Bravo Vukane

01.09.2021 19:05

Sve što si napisao a moglo je još toga da se kaže, tačno je. Samo nemogu da shvatim zašto nema odgovora na sve ovo. Pa stvarno dosta je. Više nismo ni dno dna. Postoji li metod, način da to rastjeramo. Preuzimajte Vukane to u svoje ruke. Bog vas je iznjedrio, tebe Jelenu, Draška, Nešića, Radovica, vjeruj mi narod je uz vas.

ODGOVORITE
Name

SSSS

01.09.2021 19:38

Samo supermen Srpsku spasava. Novi predsednik RS, supemen licno. Ako nema supermena bojkot izbora.

ODGOVORITE
Name

Mila

01.09.2021 19:50

Zasto pise da ce biti objavljen komentar i nista

ODGOVORITE
Name

hercegovac

01.09.2021 20:15

Vukane kapa dole svaka ti je ko iz biblije ili kurana tacna,svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Borac112

01.09.2021 20:20

Vukane ja im ne bih bio u kozi, za njih nece biti mjesta u ovoj drzavi.!

ODGOVORITE
Name

Re

02.09.2021 09:08

Blago njima,da je meni da odem,ostario neće me niko

Name

Zoran

01.09.2021 20:46

Malena Odvrajt

ODGOVORITE
Name

Barba Šuki

01.09.2021 20:51

Vukane HDZ nema opoziciju kao SDA i SNSD.

ODGOVORITE
Name

Објективно

01.09.2021 22:04

Народ не желе промјене, да жели, онфа би се разумио у политику а ако се разумије у политику онда не би одавно било бар педесет првих људи Српске у политици нити би било више од три псртије нс овај број становника. Заблуда је да народ нешто жели, понављам, народ не постоји, него иду на изборе да се нешто дешава. Слажем се да је електронско гласање једини начин за промјене, али не зато што то народ хоће Шаровића умјесто Додика, него што ће бити против власти зато што им нико неће знати за кога су лицемјери гласали.

ODGOVORITE
Name

Esad

01.09.2021 22:18

Dali smo ljudi,zar smo dozvolili da nam uništavaju što su naši djedovi i pradjedovi stvarali,zar smo mogli dozvoliti da nam djecu tjeraju od kućnog Praga,kakvi smo ljudi ako 20 godina gledamo da nas uništavaju,da se bogate na račun svih nas,zar smo mogli gledati,da zadužuju i djecu u kolijevci,kakvi smo ljudi ako nismo mogli izići na ulice i zajedničkim snagama srušiti nacionalističku kliku koja je pronašla hranu nacionalizma koji mi očito konzumiramo,sjetićemo se mi svega ali za sve će biti kasno,biće nam svejedno Jel nam ovo napravi tvoj ili moj,jer bićemo svih u istom blatu,tako da će biti naši,ali mi nećemo biti ničiji.

ODGOVORITE
Name

Stanko

01.09.2021 22:47

Vec je kasno za bilo sta mladi pismeni odlaze a nepismeni sa kupljenim diplomama ostaju i vode drzavu

ODGOVORITE
Name

85000 ljudi napustilo BiH

02.09.2021 08:33

za 6 mjeseci ove godine. To je odgovor na stanje u zemlji.

Name

U oči upada nesto

02.09.2021 05:46

Primjecujem da ljudi (obican narod) vlast kritikuje zbog namjestenih tendera, nepotizma, odlaska ljudi vani itd. U zadnje vrijeme gotovo nema kritika na los materijalni status ili standard ljudi pa zakljucujem da ljudi konačno svi imaju novca ali nece priznati da im je vlast to makar indirektno omogucila

ODGOVORITE
Name

Majevica

02.09.2021 06:57

Bravo, Vukane!!! Kamo srece da imamo bar jos takvu trojicu. Velika podrska za tebe i na hiljade glasova sa nase Majevice!!!!

ODGOVORITE
Name

Svi

02.09.2021 13:06

Sve znaju,pa ipak za takve glasaju. A,posle izbora,opet se ljute,kad reći treba,uporno ćute. Umjesto sebe,nekad da krivi,zavidi vlasti što tako živi. Narode,jadni,dokle ćeš tako?!Lažljivoj vlasti vjerovat' tako???

ODGOVORITE