Станивуковић помогао ученицима ромске националности

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић додијелио је новчану помоћ у износу од 400 марака ученицима средњих школа ромске националности, настањених у Бањалуци.

Република Српска 31.08.2021 | 15:24
Станивуковић помогао ученицима ромске националности

Он је најавио да ће ребалансом буџета град бити у могућности да додијели додатну новчану помоћ од 150 марака овим ученицима.

Родитељи средњошколаца ромске националности моћи ће лакше да купе неопходна сретства за школовање своје дјеце, кажу помоћ им много значи. Новцем који су штедјели за књиге и школски прибор, моћи ће дјеци да обезбиједе одјећу и додатну опрему за школу.

 Доста нам значи, јер ми што треба да купимо књиге, купимо дјетету напримјер за нешто друго, пошто она за фризера иде, купимо њој што треба за школу остало. Шта да кажем, да се захвалим градоначелнику Бањалуке што нас подржава и даје нам помоћ, наводи Емина Мехметовић, родитељ средњошколца.

Из Савеза националних мањина захвалили су се на овој новчаној помоћи ученицима, те су најавили радни састанак са градоначелником у наредном пшериоду, како би дефинисали даљу сарадњу и планове.

 Ми у Савезу националних мањина Републике Српске изражавано захвалност што је град Бањалука наставио континуирану подршку како свим удружењима националних мањина, тако посебно удружењима Рома које је и заиста најугроженија популација, како у самој Бањалуци, говорим генерално, тако и у Републици Српској, кажу из Савеза.

Важно је да националне мањине и вјерске заједнице у Бањалуци буду потпуно равноправне са осталим грађанима те ће ове организације и удружења у наредном периоду имати потпуну подршку града, нагласио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

" Данас смо са дјецом из ромске популације дали, поред уџбеника, и прибор и пуну подршку и ево данас нас овде у Удружењу националних мањина гдје дијелимо једнократну помоћ и повећаћемо средства, која су до сад била ево у овом тренутну 400 марака, ићи ћемо на 550 КМ једнократне подршке и ту подршку ћемо даље да повећавамо, сходно одређеним политикама, које ћемо усагласити, наглашава Станивуковић.

Претходно Станивуковић је са основцима ромске националности ишао у набавку школског прибора, а јуче су подијељене књиге за све основце. Град ће,како је казао Станивуковић, такође, за све ученике и студенте ромске популације обезбиједити мјесечне карте за превоз.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Лија

31.08.2021 13:42

Свака цаст на хуманом гесту. Али засто фотографисање са том дјецом.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КЛија

31.08.2021 18:07

А засто се не би фотографисао с дјецом?Ста би требало, да прави селфије под саторима и кафанама, као сектаси?

Name

?️

31.08.2021 14:09

Свака част на активностима око потреба грађана, стварних потреба...помало у задњих неколико мјесеци имаш мало превише "Србовања" од којег народ нема неке вајде...не кажем да не треба бити патриота али мислим да је могуће да постоји неки националиста у твојој близини који то превише форсира...а за однос према грађанима све 10 :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕСНИЦАР

31.08.2021 20:46

А ЗАСТО СЕ ГРАДОНАЦЕЛНИК НЕБИ СЛИКАО СА ТОМ ДЈЕЦОМ,А НЕ СМЕТА ВАМ ДОДИК КАД СЕ СЛИКА СА ОНИМ ПЈАНДУРАМА НА МРАКОВИЦИ И КАД ГОВОРИ ОНАКО ОРОСТАЦКЕ РИЈЕЦИ.КРКАН ДО КРКАНА.

Name

ДРАСКО ИМЕНАК

31.08.2021 14:30

БРАВОООО ДРАСКО.. ТЕБЕ ЈЕ ПОСЛАО БОГ.. ДА СПАСИШ БАЊАКУЦАНЕ А ИДУЦЕ ГОДИНЕ И РС.. БРАВО ЉУДИ ООО.. ДРАСКО МУНЦХЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре драско

31.08.2021 15:09

у Минхену си де се описмени не цекај да и теби донира.

Name

Па ова деца

31.08.2021 14:53

Лице на људе који висе немају проблеме који су роми вековима, ако тако могу реци имали. Драско је наследио традицију помоци људима угрозеним манама неких ранији Ромских навика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

31.08.2021 16:35

Са поносом дјеца могу истаци да су роми. То је несто цему свако људско бице треба да тези а образовање је највазнија карика у томе.

Name

МЕНАГЕР

31.08.2021 20:25

Е Драско Драско Засто ти лицно дјелис помоц а не институције (системски) За пар мјесеци си успио да урадис вецину ствари против који си се борио док ниси постао градонацелник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

01.09.2021 11:36

Велика подрска на овоме гесту,и даље наставити ове акције,јер градови и дрзаве без Рома су накарадни,браво за Роме и Драска Станивуковица

ОДГОВОРИТЕ