Stanivuković pomogao učenicima romske nacionalnosti

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dodijelio je novčanu pomoć u iznosu od 400 maraka učenicima srednjih škola romske nacionalnosti, nastanjenih u Banjaluci.

Republika Srpska 31.08.2021 | 15:24
Stanivuković pomogao učenicima romske nacionalnosti

On je najavio da će rebalansom budžeta grad biti u mogućnosti da dodijeli dodatnu novčanu pomoć od 150 maraka ovim učenicima.

Roditelji srednjoškolaca romske nacionalnosti moći će lakše da kupe neophodna sretstva za školovanje svoje djece, kažu pomoć im mnogo znači. Novcem koji su štedjeli za knjige i školski pribor, moći će djeci da obezbijede odjeću i dodatnu opremu za školu.

 Dosta nam znači, jer mi što treba da kupimo knjige, kupimo djetetu naprimjer za nešto drugo, pošto ona za frizera ide, kupimo njoj što treba za školu ostalo. Šta da kažem, da se zahvalim gradonačelniku Banjaluke što nas podržava i daje nam pomoć, navodi Emina Mehmetović, roditelj srednjoškolca.

Iz Saveza nacionalnih manjina zahvalili su se na ovoj novčanoj pomoći učenicima, te su najavili radni sastanak sa gradonačelnikom u narednom pšeriodu, kako bi definisali dalju saradnju i planove.

 Mi u Savezu nacionalnih manjina Republike Srpske izražavano zahvalnost što je grad Banjaluka nastavio kontinuiranu podršku kako svim udruženjima nacionalnih manjina, tako posebno udruženjima Roma koje je i zaista najugroženija populacija, kako u samoj Banjaluci, govorim generalno, tako i u Republici Srpskoj, kažu iz Saveza.

Važno je da nacionalne manjine i vjerske zajednice u Banjaluci budu potpuno ravnopravne sa ostalim građanima te će ove organizacije i udruženja u narednom periodu imati potpunu podršku grada, naglasio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

" Danas smo sa djecom iz romske populacije dali, pored udžbenika, i pribor i punu podršku i evo danas nas ovde u Udruženju nacionalnih manjina gdje dijelimo jednokratnu pomoć i povećaćemo sredstva, koja su do sad bila evo u ovom trenutnu 400 maraka, ići ćemo na 550 KM jednokratne podrške i tu podršku ćemo dalje da povećavamo, shodno određenim politikama, koje ćemo usaglasiti, naglašava Stanivuković.

Prethodno Stanivuković je sa osnovcima romske nacionalnosti išao u nabavku školskog pribora, a juče su podijeljene knjige za sve osnovce. Grad će,kako je kazao Stanivuković, takođe, za sve učenike i studente romske populacije obezbijediti mjesečne karte za prevoz.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Lija

31.08.2021 13:42

Svaka cast na humanom gestu. Ali zasto fotografisanje sa tom djecom.?

ODGOVORITE
Name

KLija

31.08.2021 18:07

A zasto se ne bi fotografisao s djecom?Sta bi trebalo, da pravi selfije pod satorima i kafanama, kao sektasi?

Name

?️

31.08.2021 14:09

Svaka čast na aktivnostima oko potreba građana, stvarnih potreba...pomalo u zadnjih nekoliko mjeseci imaš malo previše "Srbovanja" od kojeg narod nema neke vajde...ne kažem da ne treba biti patriota ali mislim da je moguće da postoji neki nacionalista u tvojoj blizini koji to previše forsira...a za odnos prema građanima sve 10 :)

ODGOVORITE
Name

DESNICAR

31.08.2021 20:46

A ZASTO SE GRADONACELNIK NEBI SLIKAO SA TOM DJECOM,A NE SMETA VAM DODIK KAD SE SLIKA SA ONIM PJANDURAMA NA MRAKOVICI I KAD GOVORI ONAKO OROSTACKE RIJECI.KRKAN DO KRKANA.

Name

DRASKO IMENAK

31.08.2021 14:30

BRAVOOOO DRASKO.. TEBE JE POSLAO BOG.. DA SPASIŠ BANJAKUCANE A IDUCE GODINE I RS.. BRAVO LJUDI OOO.. DRASKO MUNCHEN

ODGOVORITE
Name

re drasko

31.08.2021 15:09

u Minhenu si de se opismeni ne cekaj da i tebi donira.

Name

Pa ova deca

31.08.2021 14:53

Lice na ljude koji vise nemaju probleme koji su romi vekovima, ako tako mogu reci imali. Drasko je nasledio tradiciju pomoci ljudima ugrozenim manama nekih raniji Romskih navika.

ODGOVORITE
Name

Naravno

31.08.2021 16:35

Sa ponosom djeca mogu istaci da su romi. To je nesto cemu svako ljudsko bice treba da tezi a obrazovanje je najvaznija karika u tome.

Name

MENAGER

31.08.2021 20:25

E Drasko Drasko Zasto ti licno djelis pomoc a ne institucije (sistemski) Za par mjeseci si uspio da uradis vecinu stvari protiv koji si se borio dok nisi postao gradonacelnik

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

01.09.2021 11:36

Velika podrska na ovome gestu,i dalje nastaviti ove akcije,jer gradovi i drzave bez Roma su nakaradni,bravo za Rome i Draska Stanivukovica

ODGOVORITE