30 година покушава да положи возачки испит и не успева!

47-годишња Исабелле Стедман из Амптхилла, у Енглеској први пут је кренула на часове када је имала 17 година. Изабел се толико боји да се током вожње редовно онесвести и тако након 30 година, она и даље не успева да положи возачки испит!

Занимљивости 30.08.2021 | 15:26
30 година покушава да положи возачки испит и не успева!

Изабел након 1.000 часова вожње током 30 година и даље није успела да положи взачк испит што већ постаје за њу права ноћна мора

“Понекад мама изгуби свест и падне у несвест. Не може да објасни своју фобију и постаје све скамењенија када се приближи кружним раскрсницама.” изјавила је њена кћерка медјима.

Исабелле је имала седам различитих инструктора и чак је покушала да помогне хипнозом – ништа није успело. Она је потрошила више од 10.000 фунти на часове и да никада није стигла до тачке у којој је била спремна за полагање теста.

Исабелле, из Амптхилла изјавила је за медије: “Учила вожњу 30 година, али и даље кад год уђем у ауто, чини ми се да никада раније нисам била у аутомобилу и да је застрашујуц́е. Не разумем то, али као да сам толико узнемирена и преплављена страхм да ми се прекине мозак и изгубим свест на неколико секунди – а кружни токови су најгори.” пише британски Мирор.

“Кад се пробудим, ми смо крај пута јер је инструктор морао да се ухвати за волан – а ја сам толико преплављена страхом да завршим у сузама и морам да идем куц́и.

“Очајнички желим да коначно возим како бих могла да одведем своју ц́ерку на универзитет и лако посетим породицу широм земље, али то је толико трауматично да се бојим да никада нец́у научити возити”.

Лекари и хипнотизери који су радили с њом на њеном случају остали су збуњени и нису нашли објашњење за њену необичну фобију током полагања вожње то јест испита.

“Разговарала је са лекарима, па чак и хипнотизером који је био збуњен и није могао да објасни моју фобију. Можда сам погинула у саобрац́ајној несрец́и у прошлом животу – то је једино објашњење” каже Изабел.

Њена рођена деца, Доминик (22) и Стела (17), сада иду на часове вжње без проблема,док се самохрана мајка плаши да никада нец́е успети да добије возачку дозволу.

Пријатељи нуде да одвезу моју децу кад ја не могу. Али чини ме тако непријатним – радије бих узела такси него да се ослоним на друге.”

Међутим, Изабел је и даље оптимистична да ц́е једног дана побиједити своје страхове, те да ће успети положити возачки испит то јест, вожњу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар