Сарајлија побједник скокова са Каменог моста

Дино Бајрић из Сарајева побједник је Скокова за Каменог моста који су одржани у Требињу у оквиру спортске манифестације „Дани Требишњице“, гдје је друго мјесто припало је Евалду Крњићу из Тузи код Подгорице, а трећепласирани је био Требињац Игор Гудељ.

Република Српска 22.08.2021 | 14:28
Сарајлија побједник скокова са Каменог моста

Традиционални скокови, који се од ове године одвијају са високе скаконице посебно инсталиране због тога,  имали су и богатији наградни фонд од 1.000, 700 и 500 марака и међународно учешће такмичара из неколико градова БиХ и Црне Горе, а скокове је оцјењивао посебан професоинални жири.

„Осјећај је предиван, вријеме је било лијепо, а изведени су и добри скокови, док је све то пратио велики број људи, што ме је баш позитивно изненадило”, казао је након проглашења побједе Бајрић, изражавајући наду да ће у наредним годинама ова манифестација у Требињу бити још већа и важнија за град.

Са њим се сложио и другопласирани Евалд Крњић чији је ово први боравак у Требињу које га је, како каже, изненадило својом љепотом, а смјештено је свега два сата удаљено од његовог мјеста пребивалишта. .

„ Надам се да ће се скокови одржавати и наредних година и да ћу доћи поново у Требиње“, обећао је Крњић.

Требињац Игор Гудељ, дугогодишњи шампион Скокова са Каменог моста у своме граду, ове је године био трећи, али је презадовољан јер је конкуренција била најјача до сада.

„ Освојити друго мјесто значи изгубити прво, али у оваквој конкуренији освојити треће мјесто  за мене је као прво, јер је ово моје потпуно ново и другачије искуство, рекао бих и нова дисциплина. Али - уживао сам“, нагласио је Гудељ.

Да је ова година скокова била и најбоља и најпрофесионалнија оцијенио је и један од чланова жирија, професор Петар Чоловић, који је на првим скоковима прије двије деценије био предсједник жирија.

“Било ми је много теже него кад сам био предсједник, скокови су били фантастични, само нијансе, практично пола бода, одлучивало је о пласману. Имали смо, дакле, тежак посао, али ми се чини да смо га одрадили како треба. Мислим да су сви задовољни овим поретком“, каже Петар Чоловић.

Скокове је оцјењовао петочлани жири, чији је предсједник био прослављени скакач Лоренс Листо, а чланови Петар Чоловић, Желимир Попов-Маги, Дражен Шегрт и секретар Спортског друштва „Леотар“ Бобан Брњош.

„Доказали смо да све можемо заједно, уз добру организацију и труд. Сигурно је да ћемо се и у наредним годинама трудити да ова манифестација прерасте у догађај од значаја у региону. Требишњица је бисер нашег града и циљ нам је да имамо што више квалитетних садржаја, дружења и такмичења, да оживимо ријеку, наравно уз поштовање свих стандарда заштите животне средине“, казао је замјеник градоначелника Дражен Бошковић, по завршетку дводневне манифестације „Дани Требишњице“.

Скоковима са моста су претходиле игре на води, а претходног дана су одржане трке лађама и трке кајацима.

(Независне новине)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дино

22.08.2021 13:00

Ћујем да ће се скакати са Латинске ћуприје у Сарајеву поводом доласка султана Ердоана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2021 14:49

А ста би ти волио да скаце кад Рудоња дојде је.о ти он терма.

Name

Дензел

22.08.2021 13:01

Чуј Сарајлија, Рећи ста је, Србин, Бошњак Хрват, шта је????? Кад је неки Радован онда се нагласи да је Србин као да су сви Срби исте способности. Реците нам и сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

22.08.2021 16:47

Дензел,па зар и недељом туцес црту кад не мозес реценицу једну саставити како треба.Де сабери се прије него се одузмес...

Name

Дензел

22.08.2021 14:05

А ја артикулације, Види се да си политички факултет завршио

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

22.08.2021 14:46

Ја мислим да је побиједник зр. требао бити Лука (Гвидаш) Петровић

Name

ДЕСНИЦАР

22.08.2021 15:50

ПУСТИТЕ ЉУДИ СПОРТИСТЕ ДА СЕ ТАКМИЦЕ,ЗАР ЈЕ БИТНО КОЈЕ ЈЕ НАЦИЈЕ,ПА СВЕ СМО ИСПОЛИТИЗИРАЛИ,АКО ЦЕМО ГЛЕДАТИ ТАКО НАСИ СПОРТИСТИ НЕБИ ИСЛИ НА ЕВРОПСКА И СВЈЕТСКА ТАКМИЦЕЊА,ГЛЕДАЈУЦИ С КИМ БИ ИГРАЛИ, ДЈОКОВИЦ НЕБИ БИО ТО СТО ЈЕСТЕ ДА ЈЕ СВОЈИМ ПРОТИВНИЦИМА БРИЈАИ КРВНА ЗРНЦА.

Name

Гацко

22.08.2021 16:29

МОРА ДА ГА ЈЕ ВУКАН ПРОШВЕРЦО КАО ГАВРИЛА СА ЛАТИНСКЕ ЋУПРИЈЕ(ОП КАЛО ЋУПРИКАЛО,.....)

ОДГОВОРИТЕ