Превозници се жале: Лоши услови на граничним прелазима

Превозници из Републике Српске поново упозоравају на очајне услове на граничним прелазима и царинским терминалима. - Чекање данима, без питке воде и мокрих чворова постало је неиздрживо - кажу превозници.

Република Српска 20.08.2021 | 19:50
Превозници се жале: Лоши услови на граничним прелазима

- Тако је годинама и све је горе - прича за БН Никола Грбић из Удружења превозника Републике Српске. Он каже да је образложење Управе за индиректно опорезивање да нема новца за раднике који би одржавали терминале и граничне прелазе скандалозно.

У БиХ, наводи Грбић, постоји 46 царинских терминала и већина их је у приватном власништву. Катастрофални услови, чекање данима на царињење робе један су од главних разлога због којих возачи и компаније одлазе из БиХ.

Иначе, само 24 одсто граничних прелаза у БиХ задовољава стандарде наведено је, како преносе медији, у преднацрту Програма рада Граничне полиције БиХ за 2022.

Превозници напомињу да сва њихова мука након, понекад и хиљаду километара у Европи почиње тек приликом доласка на границу БиХ.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

горан

20.08.2021 18:18

И онда ти Павловиц наплати мостарину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има пара за све

21.08.2021 03:41

..осим за муценике

Name

Ре

21.08.2021 04:40

Нека господа оду на царински терминал у Тирану па виде како мозес једна Албанија направити савремени терминал. Боре се да купе зграду, а тус кабина и нормалног wц нема. Па зар није срамота изјавити да нема пара за хигијену, а имати за бацање. И то све у времену ове заразе.

Name

Пип

20.08.2021 20:29

Највеци кривац за такво стање је УИО и њихов директор.За вријеме владавине овог цовјека дрзава је у цар.терминале улозила стотине милиона марака и сви су издати приватницима који узимају милионе а дрзава мрвице да се ни врабци не могу нахранит.У све криминалне и корупционаске радње упетљани су упослени у УИО са главним капом који се енормно обогатио како је директор.Није никакво цудо сто многи који су упознати радом ове институције казу да је то постала злоцинацко криминална институција и која је застицена као мало тко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

21.08.2021 04:05

Шофери штали ви хоцете? Најбоље да неко вози а ви наплаћујте, и престаните висе срат по путу и неце вам требати ти мокри чворови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Добојлија

21.08.2021 09:07

Смањи дозивљај.Не суди.