Prevoznici se žale: Loši uslovi na graničnim prelazima

Prevoznici iz Republike Srpske ponovo upozoravaju na očajne uslove na graničnim prelazima i carinskim terminalima. - Čekanje danima, bez pitke vode i mokrih čvorova postalo je neizdrživo - kažu prevoznici.

Republika Srpska 20.08.2021 | 19:50
Prevoznici se žale: Loši uslovi na graničnim prelazima

- Tako je godinama i sve je gore - priča za BN Nikola Grbić iz Udruženja prevoznika Republike Srpske. On kaže da je obrazloženje Uprave za indirektno oporezivanje da nema novca za radnike koji bi održavali terminale i granične prelaze skandalozno.

U BiH, navodi Grbić, postoji 46 carinskih terminala i većina ih je u privatnom vlasništvu. Katastrofalni uslovi, čekanje danima na carinjenje robe jedan su od glavnih razloga zbog kojih vozači i kompanije odlaze iz BiH.

Inače, samo 24 odsto graničnih prelaza u BiH zadovoljava standarde navedeno je, kako prenose mediji, u prednacrtu Programa rada Granične policije BiH za 2022.

Prevoznici napominju da sva njihova muka nakon, ponekad i hiljadu kilometara u Evropi počinje tek prilikom dolaska na granicu BiH.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

goran

20.08.2021 18:18

I onda ti Pavlovic naplati mostarinu.

ODGOVORITE
Name

Ima para za sve

21.08.2021 03:41

..osim za mucenike

Name

Re

21.08.2021 04:40

Neka gospoda odu na carinski terminal u Tiranu pa vide kako mozes jedna Albanija napraviti savremeni terminal. Bore se da kupe zgradu, a tus kabina i normalnog wc nema. Pa zar nije sramota izjaviti da nema para za higijenu, a imati za bacanje. I to sve u vremenu ove zaraze.

Name

Pip

20.08.2021 20:29

Najveci krivac za takvo stanje je UIO i njihov direktor.Za vrijeme vladavine ovog covjeka drzava je u car.terminale ulozila stotine miliona maraka i svi su izdati privatnicima koji uzimaju milione a drzava mrvice da se ni vrabci ne mogu nahranit.U sve kriminalne i korupcionaske radnje upetljani su uposleni u UIO sa glavnim kapom koji se enormno obogatio kako je direktor.Nije nikakvo cudo sto mnogi koji su upoznati radom ove institucije kazu da je to postala zlocinacko kriminalna institucija i koja je zasticena kao malo tko.

ODGOVORITE
Name

Doboj

21.08.2021 04:05

Šoferi štali vi hocete? Najbolje da neko vozi a vi naplaćujte, i prestanite vise srat po putu i nece vam trebati ti mokri čvorovi.

ODGOVORITE
Name

Alo Dobojlija

21.08.2021 09:07

Smanji dozivljaj.Ne sudi.