Пожари слабијег интензитета у Херцеговини

На пожариштима у Херцеговини данас је мирнија ситуација. Тренутно је активан мањи пожар у сјеверним дијеловима Требиња, испод обронака планине Видуша.

Република Српска 16.08.2021 | 19:03
Пожари слабијег интензитета у Херцеговини

На подручју Билеће активна су два пожара. Један у селу Мириловићи у Билећи, гдје се пожар због јаког вјетра приближио сеоским кућама, а билећки ватрогасци покушавају да сузбију ватру.

"Имамо двије екипе у Мириловићима да не би дошло до кућа. Јуче је једна екипа била на Видушком пољу. Једна екипа је отишла и у Засаду на брдо Тренслова. Тамо су четири ватрогасца и два возила.  Један крак тог пожара се ближи селу Засада, али је далеко од кућа, каже Милан шуловић, замјеник командира Територијалне ватрогасне јединице Билећа.

- На подручју Требиња, тренутно је мирно - каже Здравко Кашиковић, командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње.

"Једино имамо активан један крак према Пијавицама али ватрогасци су на терену и држе то под контролом. Терен је неприступачан, користимо мање шумске путиће да би спијечили даље ширење пожара", казао је он. 

Активан је  и пожар на граничном подручју између Билеће и Гацка изнад села Брестица према гатачком селу Заградци и планини Баба. Замјеник старјешине Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Гацко Жарко Рудовић каже да се стално прати стање у вези с тим пожаром који је на неприступачном терену, далеко од насељених мјеста.

(БН Фото: Илустрација) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милорад

16.08.2021 18:52

Одма канадере,хеликоптере ,звати антонове а ви се сликујте и пусите како је ето опасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позари у бих

16.08.2021 19:06

Федерални медији ни реци . За гасење хеликоптера РС у Јабланици.Хрвате фале за помоц у Томиславграду иМостару

ОДГОВОРИТЕ