Požari slabijeg intenziteta u Hercegovini

Na požarištima u Hercegovini danas je mirnija situacija. Trenutno je aktivan manji požar u sjevernim dijelovima Trebinja, ispod obronaka planine Viduša.

Republika Srpska 16.08.2021 | 19:03
Požari slabijeg intenziteta u Hercegovini

Na području Bileće aktivna su dva požara. Jedan u selu Mirilovići u Bileći, gdje se požar zbog jakog vjetra približio seoskim kućama, a bilećki vatrogasci pokušavaju da suzbiju vatru.

"Imamo dvije ekipe u Mirilovićima da ne bi došlo do kuća. Juče je jedna ekipa bila na Viduškom polju. Jedna ekipa je otišla i u Zasadu na brdo Trenslova. Tamo su četiri vatrogasca i dva vozila.  Jedan krak tog požara se bliži selu Zasada, ali je daleko od kuća, kaže Milan šulović, zamjenik komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Bileća.

- Na području Trebinja, trenutno je mirno - kaže Zdravko Kašiković, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

"Jedino imamo aktivan jedan krak prema Pijavicama ali vatrogasci su na terenu i drže to pod kontrolom. Teren je nepristupačan, koristimo manje šumske putiće da bi spiječili dalje širenje požara", kazao je on. 

Aktivan je  i požar na graničnom području između Bileće i Gacka iznad sela Brestica prema gatačkom selu Zagradci i planini Baba. Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Gacko Žarko Rudović kaže da se stalno prati stanje u vezi s tim požarom koji je na nepristupačnom terenu, daleko od naseljenih mjesta.

(BN Foto: Ilustracija) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milorad

16.08.2021 18:52

Odma kanadere,helikoptere ,zvati antonove a vi se slikujte i pusite kako je eto opasno

ODGOVORITE
Name

Pozari u bih

16.08.2021 19:06

Federalni mediji ni reci . Za gasenje helikoptera RS u Jablanici.Hrvate fale za pomoc u Tomislavgradu iMostaru

ODGOVORITE