"Поносни смо што други слиједе примјер Бањалуке"

Представници Градске управе Бањалука, на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем данас су доставили бесплатне уџбенике бањалучкој основној школи „Милош Црњански“ у насељу Петрићевац.

Република Српска 16.08.2021 | 14:16
"Поносни смо што други слиједе примјер Бањалуке"

У наредним данима, свим основним школама на подручју Града биће подијељени бесплатни уџбеници, и на тај начин биће у потпуности реализован пројекат „Бесплатни уџбеници за све основце у Бањалуци“, поручили су из Градске управе.

Основна школа „ Милош Црњански“ на Петрићевцу, тринаеста је образовна установа у Бањалуци, у којој су до сада подијељени уџбеници за ученике од 5-9. разреда. План Градске управе је да до 20. августа сви основци у Бањалуци добију бесплатне уџбенике за школску 2021/22 годину.

„До сада је подијељено у 12 школа. Данас још 5 школа. Ево негдје до 19. или 20. августа још неких девет школа,  и самим тим сви основци у Бањалуци добиће бесплатне уџбенике. То је једно обећање које је 100% испуњено. На то смо поносни“, истиче градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Станивуковић каже и да је поносан што је Бањалука први град, али сада не и једини, који је обезбиједио бесплатне уџбенике за све основце.

Такође, још једном је поздравио одлуку Владе РС да омогући бесплатне уџбенике за треће и четврте разреде основних школа. 

Ипак, први човјек Града додаје да се Градска управа није успјела договорити са представницима Владе Српске да уџбеници који су били намијењени за ученике 3. и 4. разреда у Бањалуци, а које је истовремено обезбиједила и Градска управа, буду преусмјерени за ученике петих разреда у другим градовима и општинама у Српској.

„Влада то није прихватила и у реду. Тако да ће Влада да исфинансира и 3. и 4. разреде за Бањалуку, ми ћемо од 5-9. Ми смо то прихватили. Али оно на шта смо се одмах преорјентисали јесте, рекли смо, у реду, ако ће нам онда остати тих 300 хиљада КМ, ми ћемо да учинимо још нешто за наше основце и за наше средњошколце. Тако да смо припремили једну посебну одлуку коју ћемо саопштити у наредним данима, за све оне основце и средњошколце из вишечланих породица.“, најавио је Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке истакао је да ће град наставити да улаже у образовање, јер то је једини начин да се омогући боља будућност за младе и спријечи њихов одлазак одавде.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вријеме је

16.08.2021 12:25

За параду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За сенка

16.08.2021 13:34

Ти неможеш признат себи ни оно што видиш. Зашто тако глупо пишеш да се народ диви твојим глупостима. Зашто не бар не ћутиш. Као сад на ову позитивну ствар ти кажеш то што кажеш. Јадна ли је та твоја ССНД болест, што ћеш се напатит са њом. Нема теби терапије,нажалост али тако се види из ивог коментара.!!!!

Name

Луле

16.08.2021 12:35

Нешто сте стали са покретањем поступака против извршилаца организованог, криминала. Или им ништа не можете, немоћни сте, или се постепено утапате у ту жабокречину и амнестирате кримоналце. Јавност хоће да зна у чему је проблем. Немате право да ћутите, јер вас подржавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареј

16.08.2021 15:48

Луле, поставили сте право питање за Станивуковића, зашто је стао, господин Петровић у Бијељини је много конкретнији, подноси кривичне пријаве за све гдје уочи да има кривичне одговорности. Драшко кокетира и не подноси пријаве, чак су му први сарадници у криминалу били и неће то прекинути. Зашто подржева директора "Водовода" б.л. и још тога???? нешто смрди и одступа од његових обећања, има још мало времена да се коригује????

Name

Лука

16.08.2021 12:38

Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

16.08.2021 14:05

ДРАСКО ???

ОДГОВОРИТЕ