"Ponosni smo što drugi slijede primjer Banjaluke"

Predstavnici Gradske uprave Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem danas su dostavili besplatne udžbenike banjalučkoj osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ u naselju Petrićevac.

Republika Srpska 16.08.2021 | 14:16
"Ponosni smo što drugi slijede primjer Banjaluke"

U narednim danima, svim osnovnim školama na području Grada biće podijeljeni besplatni udžbenici, i na taj način biće u potpunosti realizovan projekat „Besplatni udžbenici za sve osnovce u Banjaluci“, poručili su iz Gradske uprave.

Osnovna škola „ Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, trinaesta je obrazovna ustanova u Banjaluci, u kojoj su do sada podijeljeni udžbenici za učenike od 5-9. razreda. Plan Gradske uprave je da do 20. avgusta svi osnovci u Banjaluci dobiju besplatne udžbenike za školsku 2021/22 godinu.

„Do sada je podijeljeno u 12 škola. Danas još 5 škola. Evo negdje do 19. ili 20. avgusta još nekih devet škola,  i samim tim svi osnovci u Banjaluci dobiće besplatne udžbenike. To je jedno obećanje koje je 100% ispunjeno. Na to smo ponosni“, ističe gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Stanivuković kaže i da je ponosan što je Banjaluka prvi grad, ali sada ne i jedini, koji je obezbijedio besplatne udžbenike za sve osnovce.

Takođe, još jednom je pozdravio odluku Vlade RS da omogući besplatne udžbenike za treće i četvrte razrede osnovnih škola. 

Ipak, prvi čovjek Grada dodaje da se Gradska uprava nije uspjela dogovoriti sa predstavnicima Vlade Srpske da udžbenici koji su bili namijenjeni za učenike 3. i 4. razreda u Banjaluci, a koje je istovremeno obezbijedila i Gradska uprava, budu preusmjereni za učenike petih razreda u drugim gradovima i opštinama u Srpskoj.

„Vlada to nije prihvatila i u redu. Tako da će Vlada da isfinansira i 3. i 4. razrede za Banjaluku, mi ćemo od 5-9. Mi smo to prihvatili. Ali ono na šta smo se odmah preorjentisali jeste, rekli smo, u redu, ako će nam onda ostati tih 300 hiljada KM, mi ćemo da učinimo još nešto za naše osnovce i za naše srednjoškolce. Tako da smo pripremili jednu posebnu odluku koju ćemo saopštiti u narednim danima, za sve one osnovce i srednjoškolce iz višečlanih porodica.“, najavio je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da će grad nastaviti da ulaže u obrazovanje, jer to je jedini način da se omogući bolja budućnost za mlade i spriječi njihov odlazak odavde.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vrijeme je

16.08.2021 12:25

Za paradu.

ODGOVORITE
Name

Za senka

16.08.2021 13:34

Ti nemožeš priznat sebi ni ono što vidiš. Zašto tako glupo pišeš da se narod divi tvojim glupostima. Zašto ne bar ne ćutiš. Kao sad na ovu pozitivnu stvar ti kažeš to što kažeš. Jadna li je ta tvoja SSND bolest, što ćeš se napatit sa njom. Nema tebi terapije,nažalost ali tako se vidi iz ivog komentara.!!!!

Name

Lule

16.08.2021 12:35

Nešto ste stali sa pokretanjem postupaka protiv izvršilaca organizovanog, kriminala. Ili im ništa ne možete, nemoćni ste, ili se postepeno utapate u tu žabokrečinu i amnestirate krimonalce. Javnost hoće da zna u čemu je problem. Nemate pravo da ćutite, jer vas podržavamo.

ODGOVORITE
Name

marej

16.08.2021 15:48

Lule, postavili ste pravo pitanje za Stanivukovića, zašto je stao, gospodin Petrović u Bijeljini je mnogo konkretniji, podnosi krivične prijave za sve gdje uoči da ima krivične odgovornosti. Draško koketira i ne podnosi prijave, čak su mu prvi saradnici u kriminalu bili i neće to prekinuti. Zašto podrževa direktora "Vodovoda" b.l. i još toga???? nešto smrdi i odstupa od njegovih obećanja, ima još malo vremena da se koriguje????

Name

Luka

16.08.2021 12:38

Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Bravo

16.08.2021 14:05

DRASKO ???

ODGOVORITE