Културно љето уз холивудског глумца Џека Димића 

У родном мјесту га знају као Жељка Димића, а манифестација хуманитарног карактера, коју је подржала компанија Моззарт, измамила је овације публике.

Република Српска 12.08.2021 | 15:58
Културно љето уз холивудског глумца Џека Димића 

Неформална група “Омладински центар на отвореном” Козарска Дубица, у сарадњи са тамошњим Центром за информисање и културу, овог љета организује низ културних манифестација за Дубичане. Једна од њих је представа “Ој животе” коју је за своје суграђане у Дому културе одиграо прослављени холивудски глумац Јацк Димицх.

У његовом родном мјесту знају га као Жељка Димића, а осим умјетничке, ова монодрама је имала и хуманитарну вриједност. Наиме, славни холивудски глумац је одлучио да се одрекне хонорара, па је сав приход од продаје карата усмјерен Удружењу младих “Фокус” које брине о социјално угроженима.
Подршку организацији културног љета у Дубици пружила је и компанија Моззарт, која је позната по друштвено одговорном раду и у области културе.

“Веома смо срећни што су спонзорисали овај догађај и тиме нам помогли да пред Дубичане доведемо свјетског, а нашег глумца. Публика је била одушевљена Жељковом изведбом”, каже Вук Ристић из “Омладинског центра на отвореном” Козарска Дубица. 

Док се из “Фокуса” захваљују Жељку, организаторима и спонзорима на овом племенитом гесту, холивудски глумац поручује да му је задовољство што је поново наступио у свом родном граду и имао прилику да скромним гестом подржи хуманитарне активности. 

Из Центра за информисање и културу додају да ово није први пут да Жељко показује да, осим што је врхунски професионалац, има и велико срце. Захваљују се спонзорима, међу којима је Моззарт, који су подржали ову манифестацију, а грађанима што су, куповином улазница, помогли ову плементу мисију.

-Заиста смо срећни што смо имали прилику да подржимо младе ентузијасте из Козарске Дубице који се труде да културни живот ове општине подигну на виши ниво. Посебно је за похвалу што су успјели на позоришну сцену да доведу глумца свјетског гласа и уз његову помоћ учине хумано дјело- каже менаџер корпоративних комуникација Моззарта, Марија Раниловић.  

“Омладински центар на отвореном” основан је прије три мјесеца, а ускоро ће регистрацијом да озваниче свој рад. Планирају током августа да организују још неколико догађаја за које им је Моззарт пружио подршку. Тако ће Дубичани моћи да уживају у биоскопу на отвореном, књижевним вечерима и музичком фестивалу са локалним бендовима. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар