Kulturno ljeto uz holivudskog glumca Džeka Dimića 

U rodnom mjestu ga znaju kao Željka Dimića, a manifestacija humanitarnog karaktera, koju je podržala kompanija Mozzart, izmamila je ovacije publike.

Republika Srpska 12.08.2021 | 15:58
Kulturno ljeto uz holivudskog glumca Džeka Dimića 

Neformalna grupa “Omladinski centar na otvorenom” Kozarska Dubica, u saradnji sa tamošnjim Centrom za informisanje i kulturu, ovog ljeta organizuje niz kulturnih manifestacija za Dubičane. Jedna od njih je predstava “Oj živote” koju je za svoje sugrađane u Domu kulture odigrao proslavljeni holivudski glumac Jack Dimich.

U njegovom rodnom mjestu znaju ga kao Željka Dimića, a osim umjetničke, ova monodrama je imala i humanitarnu vrijednost. Naime, slavni holivudski glumac je odlučio da se odrekne honorara, pa je sav prihod od prodaje karata usmjeren Udruženju mladih “Fokus” koje brine o socijalno ugroženima.
Podršku organizaciji kulturnog ljeta u Dubici pružila je i kompanija Mozzart, koja je poznata po društveno odgovornom radu i u oblasti kulture.

“Veoma smo srećni što su sponzorisali ovaj događaj i time nam pomogli da pred Dubičane dovedemo svjetskog, a našeg glumca. Publika je bila oduševljena Željkovom izvedbom”, kaže Vuk Ristić iz “Omladinskog centra na otvorenom” Kozarska Dubica. 

Dok se iz “Fokusa” zahvaljuju Željku, organizatorima i sponzorima na ovom plemenitom gestu, holivudski glumac poručuje da mu je zadovoljstvo što je ponovo nastupio u svom rodnom gradu i imao priliku da skromnim gestom podrži humanitarne aktivnosti. 

Iz Centra za informisanje i kulturu dodaju da ovo nije prvi put da Željko pokazuje da, osim što je vrhunski profesionalac, ima i veliko srce. Zahvaljuju se sponzorima, među kojima je Mozzart, koji su podržali ovu manifestaciju, a građanima što su, kupovinom ulaznica, pomogli ovu plementu misiju.

-Zaista smo srećni što smo imali priliku da podržimo mlade entuzijaste iz Kozarske Dubice koji se trude da kulturni život ove opštine podignu na viši nivo. Posebno je za pohvalu što su uspjeli na pozorišnu scenu da dovedu glumca svjetskog glasa i uz njegovu pomoć učine humano djelo- kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović.  

“Omladinski centar na otvorenom” osnovan je prije tri mjeseca, a uskoro će registracijom da ozvaniče svoj rad. Planiraju tokom avgusta da organizuju još nekoliko događaja za koje im je Mozzart pružio podršku. Tako će Dubičani moći da uživaju u bioskopu na otvorenom, književnim večerima i muzičkom festivalu sa lokalnim bendovima. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar