Пронађен засад марихуане у дворишту једне куће

- Полиција је у дворишту једне куће у Невесињу пронашла засад 34 стабљике, које својим карактеристикама асоцирају на марихуану, саопштено је данас из Полицијске управе Требиње.

Република Српска 12.08.2021 | 09:18
Пронађен засад марихуане у дворишту једне куће

Засад стабљика зељастих биљака висине од 45 до 295 центиметра пронађен је у Устаничкој улици у Невесињу, у дворишту куће чији је власник лице чији су иницијали Ђ.К.

Извршени су претреси ширег лица мјеста на коме су пронађене стабљике, као и куће, те помоћних просторија које користи наведено лице, а све са циљем проналаска предмета и трагова који могу послужити у документовању наведеног кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Засад је пронашла полиција из Невесиња са припадницима Одјељења за организовани криминалитет и дроге, а извршен је и увиђај и изузете стабљике индијске конопље.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који је наложио да се предузму све радње на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге.

Ово је трећи пронађени засад за два мјесеца.

Из Полицијске управе Требиње истакли су да је у току ове године укупно евидентирано 79 случаја злоупотребе дрога, и то осам кривичних дјела неовлаштена производња и промет дрога и 71 прекршај из области злоупотребе дрога.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

О_о

12.08.2021 07:48

У Европи постоји тек неколико лабораторија које могу установити о којој врсти конопље се ради и то је процес који траје 4-5 дана. Али, шта ће то нама, кад наши "специјалци" на лицу мјеста погледом установе и почну се фрљацати шпанским и осталим називима. Званично, 20.12.2020. је конопља у читавом свијету избрисана са листе "опојних дрога", али властеле још увијек примају дебелу кинту од којекаквих лобија, да се то још неко вријеме заташкава и прогони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

12.08.2021 08:36

Ре..., зато што се на алкохол плаћа порез а на конопљу не. Премда мени није јасно, како то да се забрањује узгајање једне обичне биљке коју је сам бог или природа створили. Као кад би забранили тикве или камилицу. Порез је ипак у питању...

Name

...

12.08.2021 07:55

Зашто алкохол није декларисан као опојна дрога? Постоји ли злоупотреба алкохола? Колико их је завршило у затвору због злоупотребе алкохола? На лијечењу од конопље је нула пацијената, а од алкохола на хиљаде и хиљаде, али се то заташкава, јер никада не буду излијечени. Да се не помиње колико је мртвих глава и разорених породица због алкохола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господаица X

12.08.2021 08:49

... Постоји зло употреба алк{хола Ал то нико не види

Name

12.08.2021 12:29

А КАДА ЈЕ СВАКА КУЋА СИЈАЛА КОНОПЉЕ И ОД ЊИХ ПРАВИЛЕ СЕ КОШУЉЕ НИКОМЕ НИСУ СМЕТАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

12.08.2021 12:34

У Канади је нпр дозвољена нормална продаја марихуане. Не знам можеш ли сам узгајати. Можда неке мале количине? Зашто се то не би и код нас легализовало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.08.2021 13:59

Ако је за лицне потребе оке свуд у свијету легализована цак у сврси слузи као лијек насе баке узгајале па стрикале данас за 3 км купис половног одијела 1 кг

ОДГОВОРИТЕ