Pronađen zasad marihuane u dvorištu jedne kuće

- Policija je u dvorištu jedne kuće u Nevesinju pronašla zasad 34 stabljike, koje svojim karakteristikama asociraju na marihuanu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Trebinje.

Republika Srpska 12.08.2021 | 09:18
Pronađen zasad marihuane u dvorištu jedne kuće

Zasad stabljika zeljastih biljaka visine od 45 do 295 centimetra pronađen je u Ustaničkoj ulici u Nevesinju, u dvorištu kuće čiji je vlasnik lice čiji su inicijali Đ.К.

Izvršeni su pretresi šireg lica mjesta na kome su pronađene stabljike, kao i kuće, te pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice, a sve sa ciljem pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Zasad je pronašla policija iz Nevesinja sa pripadnicima Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, a izvršen je i uviđaj i izuzete stabljike indijske konoplje.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve radnje na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Ovo je treći pronađeni zasad za dva mjeseca.

Iz Policijske uprave Trebinje istakli su da je u toku ove godine ukupno evidentirano 79 slučaja zloupotrebe droga, i to osam krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droga i 71 prekršaj iz oblasti zloupotrebe droga.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

O_o

12.08.2021 07:48

У Европи постоји тек неколико лабораторија које могу установити о којој врсти конопље се ради и то је процес који траје 4-5 дана. Али, шта ће то нама, кад наши "специјалци" на лицу мјеста погледом установе и почну се фрљацати шпанским и осталим називима. Званично, 20.12.2020. је конопља у читавом свијету избрисана са листе "опојних дрога", али властеле још увијек примају дебелу кинту од којекаквих лобија, да се то још неко вријеме заташкава и прогони.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

12.08.2021 08:36

Re..., zato što se na alkohol plaća porez a na konoplju ne. Premda meni nije jasno, kako to da se zabranjuje uzgajanje jedne obične biljke koju je sam bog ili priroda stvorili. Kao kad bi zabranili tikve ili kamilicu. Porez je ipak u pitanju...

Name

...

12.08.2021 07:55

Zašto alkohol nije deklarisan kao opojna droga? Postoji li zloupotreba alkohola? Koliko ih je završilo u zatvoru zbog zloupotrebe alkohola? Na liječenju od konoplje je nula pacijenata, a od alkohola na hiljade i hiljade, ali se to zataškava, jer nikada ne budu izliječeni. Da se ne pominje koliko je mrtvih glava i razorenih porodica zbog alkohola.

ODGOVORITE
Name

Gospodaica X

12.08.2021 08:49

... Postoji zlo upotreba alk{hola Al to niko ne vidi

Name

XL

12.08.2021 12:29

A KADA JE SVAKA KUĆA SIJALA KONOPLJE I OD NJIH PRAVILE SE KOŠULJE NIKOME NISU SMETALE

ODGOVORITE
Name

Srpko

12.08.2021 12:34

U Kanadi je npr dozvoljena normalna prodaja marihuane. Ne znam možeš li sam uzgajati. Možda neke male količine? Zašto se to ne bi i kod nas legalizovalo?

ODGOVORITE
Name

Marko

12.08.2021 13:59

Ako je za licne potrebe oke svud u svijetu legalizovana cak u svrsi sluzi kao lijek nase bake uzgajale pa strikale danas za 3 km kupis polovnog odijela 1 kg

ODGOVORITE