Поклоњени уџбеници: За безбрижне школске дане

На градском тргу у Бијељини хуманитарац Трајан Јанковић организовао је акцију подјеле удзбеника и школског прибора основцима из социјално угрожених породица. 

Република Српска 11.08.2021 | 14:55
Поклоњени уџбеници: За безбрижне школске дане

Куповина уџбеника за нову школску годину велики је издатак и удар на кућни будзет. Нарочито за породице на рубу егзистенције.  Да би  дјеца  из социјално угрожених породица школску годину започела са свим неопходним књигама и прибором, побринуо се Трајан Јанковић из Бијељине. У помоћ су му, како каже, притекли суграђани који су се за кратко вријеме у великом броју одазвали овој акцији. 

“Ова акција трајала је 10 дана, а за то кратко вријеме одазвао се велики број људи. Успјели смо прикупити 51 комплет уџбеника за основну школу, као И школски прибор чија је укупна вриједност 600 КМ. Кроз бројне хуманитарне акције које сам организовао у претходном периоду упознао сам доста социјално угрожених породица, тако да сам отприлике знао коме све треба помоћи. Пандемија вируса корона И њима је отежала ионако већ тешку финансијску ситуацију  тако да ће ова помоћ отићи у праве руке”, рекао је Трајан Јанковић, организатор ове хуманитарне акције.

Да нечије мало некоме значи много показали су осмјеси на лицима школараца  И родитеља којима је ова помоћ И више него добродошла.

“Онима који нигдје не раде И не могу да обезбиједе ни свеску , а камоли уџбенике који доста коштају, ова помоћ заиста ће значити”, истакла је Јасна Јелић , самохрана мајка четворо дјеце. 

“Добили  смо школски прибор који је неопходан за почетак нове школске године. Хвала Трајану што је организовао ову акцију”, рекла је Душанка Тракиловић, мајка четворо дјеце. 

“Сада имам бојице, оловке, свеске… Спремна сам за почетак школе “, каже Михаела Јелић, ученица другог разреда основне школе.

Школарцима смо пожељели срећу у новој школској години, а нашем суграђанину захвалили што хуманитарним акција које организује враћа осмијех у град и вјеру у људску доброту.

На градском тргу у Бијељини хуманитарац Трајан Јанковић организовао је акцију подјеле удзбеника И школског прибора основцима из социјално угрожених породица. 

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

11.08.2021 13:18

Свака част! Поштовање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па шта је сад?

11.08.2021 14:17

Зар не добијају сви основци бесплатно уџбенике? Зар није Влада РС, градска управа БЛ, министарство рекли да је све сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драга

11.08.2021 18:01

Наса младост.Срецно вам било васе сколовање.