Poklonjeni udžbenici: Za bezbrižne školske dane

Na gradskom trgu u Bijeljini humanitarac Trajan Janković organizovao je akciju podjele udzbenika i školskog pribora osnovcima iz socijalno ugroženih porodica. 

Republika Srpska 11.08.2021 | 14:55
Poklonjeni udžbenici: Za bezbrižne školske dane

Kupovina udžbenika za novu školsku godinu veliki je izdatak i udar na kućni budzet. Naročito za porodice na rubu egzistencije.  Da bi  djeca  iz socijalno ugroženih porodica školsku godinu započela sa svim neophodnim knjigama i priborom, pobrinuo se Trajan Janković iz Bijeljine. U pomoć su mu, kako kaže, pritekli sugrađani koji su se za kratko vrijeme u velikom broju odazvali ovoj akciji. 

“Ova akcija trajala je 10 dana, a za to kratko vrijeme odazvao se veliki broj ljudi. Uspjeli smo prikupiti 51 komplet udžbenika za osnovnu školu, kao I školski pribor čija je ukupna vrijednost 600 KM. Kroz brojne humanitarne akcije koje sam organizovao u prethodnom periodu upoznao sam dosta socijalno ugroženih porodica, tako da sam otprilike znao kome sve treba pomoći. Pandemija virusa korona I njima je otežala ionako već tešku finansijsku situaciju  tako da će ova pomoć otići u prave ruke”, rekao je Trajan Janković, organizator ove humanitarne akcije.

Da nečije malo nekome znači mnogo pokazali su osmjesi na licima školaraca  I roditelja kojima je ova pomoć I više nego dobrodošla.

“Onima koji nigdje ne rade I ne mogu da obezbijede ni svesku , a kamoli udžbenike koji dosta koštaju, ova pomoć zaista će značiti”, istakla je Jasna Jelić , samohrana majka četvoro djece. 

“Dobili  smo školski pribor koji je neophodan za početak nove školske godine. Hvala Trajanu što je organizovao ovu akciju”, rekla je Dušanka Trakilović, majka četvoro djece. 

“Sada imam bojice, olovke, sveske… Spremna sam za početak škole “, kaže Mihaela Jelić, učenica drugog razreda osnovne škole.

Školarcima smo poželjeli sreću u novoj školskoj godini, a našem sugrađaninu zahvalili što humanitarnim akcija koje organizuje vraća osmijeh u grad i vjeru u ljudsku dobrotu.

Na gradskom trgu u Bijeljini humanitarac Trajan Janković organizovao je akciju podjele udzbenika I školskog pribora osnovcima iz socijalno ugroženih porodica. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

11.08.2021 13:18

Svaka čast! Poštovanje!

ODGOVORITE
Name

Па шта је сад?

11.08.2021 14:17

Зар не добијају сви основци бесплатно уџбенике? Зар није Влада РС, градска управа БЛ, министарство рекли да је све сигурно.

ODGOVORITE
Name

Draga

11.08.2021 18:01

Nasa mladost.Srecno vam bilo vase skolovanje.