Почела подјела бесплатних уџбеника у Бањалуци 

Бањалука је једини град у региону у којем родитељи основаца од ове године неће плаћати удбженике - поручено је раније из Градске управе.

Република Српска 03.08.2021 | 16:23
Почела подјела бесплатних уџбеника у Бањалуци 

Комплети удбженика који коштају од 100 до 170 КМ финансирани су из градске касе, што ће у значајној мјери породицама олакшати припреме дјеце за полазак у школу.  

У бањалучким основним школама почела је подјела бесплатних удбженика. Градска управа је по први пут у историји Бањалуке обезбиједила књиге за више од 11 хиљада основаца. За те намјене издвојено је 1,5 милиона марака.

- Данас је почела према плану испорука уџбеника према основним школама у граду. За данас су планиране основне школе “Бранко Радичевић", “Јован Цвијић”, “Ђура Јакшић” – истиче Данијела Кајкут из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Градске управе Бањалука.

Из градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт наводе да би подјела уџбеника требало да буде завршена до 19. августа, како би све било спремно за почетак нове школске године.

- Даље према ученицима ће школе организовати дистрибуцију, према ранијем искуству највјероватније да ће наше основце дочекати  уџбеници првог дана школе. Са поносом можемо рећи да данас овдје присуствујемо почетку дистрибуције, што је у сваком случају значајна уштеда за кућни буџет свим родитељима ако знамо да се уџбеници, комплети крећу од 100 до 170, 180 КМ- наводи Кајкут.

Осим бесплатних уџбеника за ученике од трећег до деветог разреда, Градска управа у протеклом периода обезбиједила је и повољнији јавни превоз за припаднике најстарије популације. Тиме је пружена подршка пензионерима и породицама које имају дјецу основношколског узраста, што су само неки од стратешких циљева нове градске администрације.  

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ја

03.08.2021 15:11

Свака ти цаст Станивуковицу ! Такви се радјали !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

03.08.2021 16:16

А ко пуни градску касу? Марсовци, Њујорчани, они из Барселоне. Па ко то прави дјецу да му други купују књиге. Чиме се то поносимо. Јефтиним маркетингом. Жалосно и срамотно, и за оне који "дају" па и за оне који примају. По 10 дјеце су некад ишколовали наши сељаци и ниједне бесплатне књиге нису имали. Директори јавних градских предузећа покраду књиге за 100 генерација, то треба сакрити а не помоћи неком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

03.08.2021 18:49

Па брате Ђуро како не контам да је до сада све наше паре ишле у њихове џепове а сад се тај новац враћа народу.За почетак на књигама и превозу за пензионера.

Name

Нецастиви Дјуро

03.08.2021 23:23

Како те није срамота сподобо сектаска!Смета ти сто се помазе дјеци и њиховим родитељима олаксава зивот у овој несретној земљи.Вјеорватно би ти најдразе било, да је новац заврсио у дзеповима мафије и тајкуна.